Framykoinová masť. Môžem ju dať malej do nosa?

brontik
4. apr 2011

Prosím poraďte, potrebujem rýchlu radu, keďže sa nachádzame v zahraničí.. Moja malá 8,5 mesačná má od štvrtku soplíky a nejde sa nám ich zbaviť. Zo začiatku boli len také vodové, teraz sa ťahajú a ťažko idú von. Odsávame odsávačkou na vysávač aj dvakráť do hodiny. Dávame fyziologický roztok ale hneď po odsaní, chrchleme znova. Neteplotujeme, neni sme nervózni, nič nebolí... Ale nechcem jej stále odsávať, aby som jej nepoškodila sliznicu alebo čo. Bolo mi povedané, že jej mám vytreť noštek Framykoínovou mastičkou a že do dvoch dňoch bude po probléme. Čo si o tom myslíte? Máte skúsenosti?

dena69
4. apr 2011

ja osobne mám poradené aj odskúšané sama na sebe aj na malom a najlepšie je to aplikovať ešte na začiatku ked soplíky začínajú a tým pádom sa hned zastavia.ale môžeš vyskúšať ale len raz za 12 hodín .nakolko je to antibiotikum

brontik
autor
4. apr 2011

@dena69 ďakujem. som rada, že sa našiel ďalší človek, ktorý o tom nielen počul, ale má s tým aj skúsenosť. a ako dlho by som jej to mohla dávať? teraz mi nastupuje do jasiel, a môžem jej ju aplikovať pokaždé keď začne mať sople? nemôže sa stať, že si jej telo potom na to navykne? predsa len je to antibiotikum

dena69
4. apr 2011

@brontik jaj tak v tom ti moc neporadím 😒 ale skús jej nasadiť preventívne raz za týždeň Oscillococcinum...to je homeo
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...

pink_lady
4. apr 2011

@brontik framykoin je vlastne pamycon, co su antibioticke kvapky a tie sa bezne davaju do nosteka. ako spravne osetrovat nostek mas napisane tu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...

brontik
autor
4. apr 2011

@pink_lady ahoj diky, tiež som si myslela, lebo zloženie je rovnaké. akurát problém je v tom, že tu také nemajú. a známy majú akurát framykoi. no nejak to dobojujeme

syslica
5. apr 2011

@brontik Ahoj, pink_lady má pravdu, je to v podstate to isté, ale Pamycon účinkuje lepšie a spoľahlivejšie, keďže kvapky účinkujú na celú sliznicu nosa, zatiaľ čo mastička len tam, kam dočiahneš.. Ja som skúšala obe, kvapky sú lepšie, v prípade núdze je aj masť dobrá... ak práve nie ste na SK je to dobré riešenie. Keď tu budete, skús pohovoriť s dr., nech predpíše Pamykon preventívne, v lekárni ti ho nemusia hneď zarobiť, keď ich o to požiadaš, lebo po zarobení má účinnosť len 7 dní. A POZOR: antibiotiká sa dávajú len na tzv. "zelené", čiže bakteriálne soplíky, skôr ich nasadiť, nemá veľmi zmysel. Toľko laik, bližšie info a určite aj radu dostaneš v téme Ďakujeme Strapco ... 🙂 Skoré uzdravenie!

gretkab
5. apr 2011

Ja som prave v piatok konzultovala Pamycon (ktory malemu dala ORL doktorka bez nejakych vyterov) s pediatrom a ten povedal, ze by ho nedaval skor, ako ma dieta sopel 10-14 dni (ja sa atb plosne snazim vyhybat ked sa da a pamycon je predsa len atb, aj ked len lokalne), takze som len vybrala nezarobene z lekarne a caka v chladnicke, zatial dufam, ze sa zeobideme bez neho.