Fontanela na špic prsta v 5. mesiaci

10. okt 2024

Mali ste niekto? Maly ma 5,5m a fontanela na špic prsta, dr. sa k tomu vobec nevyjadrila ale ja viem, že také rýchle uzatváranie nie je moc dobré. Ona nepovedala nič, vraj všetko oki. Skúsenosti?

teddustok
10. okt 2024

Syn tak mal po narodeni. Ale u neho bolo vidno, ze hlavicka rastie divne, celo vypukle, hlava taka podlhovlasta. Nakoniec sme sli do martina do ortoprotetiky a zistili mu zrastene lebecne svy a operovali ho...
Ale ak vasmu hlava rastie normalne, do sirky, hlava rastie tabulkovo mesacne a vývojo je v poriadku, nemal by byt problem... Skonzultuj s pediatrickou pripadne nech urobia sono hlavicky

kacena4
10. okt 2024

stale ju ma otvorenu t.j. je to v poho, ak by sa predcasne uzavrela sleduje sa dieta ci rastie rovnomerne hlavicka a ci sa nedeformuje. takze neboj dieta nema len 1 fontanelu

autor
10. okt 2024

@teddustok
@kacena4
Ďakujem baby, ste ma upokojili trochu, pediatrička stale chvali, že ma krásnu hlavičku rovnomernú, žiadna deformita, dokonca ani zležanú sme nemali, vobec nič 🙂
Z mesiaca na mesiac rastie aj obvod hlávky, takže asi zrejme preto to neriešila ani.

taktotedanie
10. okt 2024

Neobmedzila podavanie vit D?

autor
10. okt 2024