Fokálna epilepsia

sofinkamamuko
25. okt 2024

Prosím vás mám 4 ročnú dcérku ma fokalnu epilepsiou na eeg vyšetrenie ma zistené spomalenie na ľavej strane stretli ste sa us stákym prosím vás odpovedzte mi ďakujem

danyelia
25. okt 2024

@sofinkamamuko Ahoj, moja dcéra má diagnostikovanú,, Fokálnu epilepsiu so sekundárnou generalizáciou,,. Neviem, čo konkrétne Ťa zaujíma - v 3-rokoch mala iba jediný záchvat v živote, bolo to vážne, mesiac v nemocnici, odvtedy nič, len ten nález na EKG stále je, teraz má 13 rokov, zlepšuje sa to, vo februári má vysadiť lieky, verím že to už bude v poriadku...

deti95060810
25. okt 2024

@danyelia aké lieky prosím beriete na epilepsiu?

danyelia
25. okt 2024

@deti95060810 Najprv brala Convulex, potom jej ho vysadili a dali Ospolot a Levetiracetam Actavis/Stada, teraz berie už len ten Levetiracetam

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofinkamamuko
autor
25. okt 2024

@danyelia to vážne ?... ale ja nechápem že to spomalenie na ľavej strane jej zistili na eeg boli sme aj na ct je negatívne

danyelia
26. okt 2024

@deti95060810 Dcére dávky liekov postupne znižujú, teraz berie len štvrtinku tabletky ráno a to isté aj večer...sama by som jej ich naraz nevysadila, predsa len, ide o mozog. Aj keď je pravda, že občas liek zobrať zabudla a nič sa nestalo 😬

danyelia
26. okt 2024

@sofinkamamuko Tak áno, EEG najlepšie ukáže tú reakciu, držím palce, nech je to čoskoro v poriadku...

sofinkamamuko
autor
26. okt 2024

@danyelia ďakujem veľmi pekne a prosím vás čo to znamená spomalenie na ľavej strane to sa zistilo na to eeg

danyelia
26. okt 2024

@sofinkamamuko Ťažko povedať, najskôr nejaká reakcia v mozgu je zmenená, t.j. spomalená...ako odchýlka z normálu, ktorá spôsobuje túto chorobu.

sofinkamamuko
autor
26. okt 2024

@danyelia hm uvidíme 4.11.ideme na kontrolu znovu na to eeg

sofinkamamuko
autor
26. okt 2024

A vaša dcérka ma prečo epilepsiu ak sa môžem spýtať 🙂

sofinkamamuko
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danyelia
27. okt 2024

@sofinkamamuko Mojej dcérke dôvod nezistili, celý život bola aj je zdravá, vraj sa to občas takto ,,vyskytne,, - nevedia čo to mohlo vyvolať, ani v rodine epilepsiu nemáme...

sofinkamamuko
autor
27. okt 2024

@danyelia a čo to znamená prosím vás ??