Fóbia z húpačky

kikuskal
27. apr 2022

Maminy idem si po radu máte aj vy podobnú skúsenosť,ja už začínam byť zúfalá.moja dcéra 3roky sa z nejakého dôvodu začala báť hupaciek,predpokladám že sa jej na nej niečo zle stalo alebo ju niekto na nej zatočil, nakoľko keď sa začne hupacka hupat alebo točiť doboku mala začne šialene plakať aby sme hupacku dali preč že sa vraj točí,pritom hupacka ide len dopredu a dozadu, nemusí na nej ani sedieť stačí ak ju uvidí že je v pohybe,je jej jedno či na nej niekto sedí koho pozna alebo nie,začne deti posielať dolu aby na ňu nesadali.u babky sme hojdacku zvesili dolu a bol chvíľu pokoj ale teraz sa oteplilo išli sme na detské ihrisko a po 2minutach sme museli odísť preč lebo začala strašne plakať kričať aby s nej deti išli dolu že ťa nesmú ísť lebo sa točí...... snažím sa s ňou o tom rozprávať čo sa jej stalo či ju niekto zatočil alebo z nej spadla ale odpoveď je rovnaká "lebo sa točí".mám aj mladšiu dcéru o rok a tá sa rada hupe no nemôže .máte niekto podobnú skúsenosť ako mám postupovať a nejako túto fóbiu/strach odstrániť.trva to už asi 3-4mesiace.prosim nevysnievajte má.pre niekoho je to možno banalita ale pre mňa nie.dcera je dosť citlivá ale inak milé usmiate a spoločenské dieťa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babababka
27. apr 2022

Ja mám blízko 60-ky,ale obavy z hojdačiek ,reťazoviek apod.mám od detstva stále.Nič sa nedeje,buď z toho vyrastie,alebo bude bez kolotočiek.

gerfinka
27. apr 2022

@kikuskal ja to mam s dcérkou podobne. Keď bola ešte batoľa v pohode som ju hojdala, potom prišiel sek a nič, proste sa nechcela. Nebolo to až také asi vyhrotene ako u tvojej, že by sme museli z ihriska odísť. Ale v podstate som to neriešila. Postupne sa sama začala hojdat tak, že sa bruchom oprela o hojdačku a sama sa tak opačne nohami jemne rozhojdala. Asi pred mesiacom sa sama odhodllaal, že sa chce po hojdat normálne a na hojdačku si sadnúť. Ale hojda sa len veľmi pomaličky. Tiež mám mladšiu, ktorá sa rada hojda a kľudne aj rýchlo. Ale keď sme všetky spolu nemôžem, lebo staršia spustí krok a plač, že nech sestru nehojdam rýchlo. U iných detí jej to našťastie az tak nevadí.