Ahojte, chcem sa opytat tych z Vas, ktori mate skusenost s podavanim Flixotide dietatu, ktore nevie na pokyn vdychovat ustami.
1. Ako ste podavali Flixotide? Mame k tomu aj inhalator, ci ako to nazvat, ale v popise sa pise, ze sa to ma vdychovat cez usta a priamo do pluc...ci mi to skor nezhltne, nezarucujem...
2. Ako zabezpecit nasledny vyplach pusy (vyplachnut a vyplut, aby za netvorili kvasinky)
3. A co tie mozne vedlajsie ucinky? Infekcie pluc, plesne, kvasinky, rednutie kosti, spomalenie rastu.... :(( som z toho zhrozena.
Prosim o zozdielanie skusenosti a hintov.
Diky moc!
@suriella tak ja neviem ake ma vase dieta problemy,my sme to uzivali podla pokynov dr do odozneni tazkosti, ale vracalo sa to takze to mal dost casto s prestavkami. Ale naststie to preventivne nebral, len asi raz 2 tyzdne vkuse ked sa mu polepsilo a nechceli sme to zase podcenit. Vdakabohu uz je to dlhsie ok ale na jesen/zimu uz chystam chamber to je proste tak…. Ja som sa riadila tym co povedal doktor, neriesila som ci chcem nechcem. Bala som sa kvasiniek ale nakoniec nas obišli.
flixotide sa uziva stale, je to protizapalovy liek, ak nebude davat moze sa stav zhorsit a prejst do astmy, ja som mala predcasniatka a tak ich brali od narodenia cez "cember" normalne kazdy den 2x, nebol s tym ziadny problem, "vyplach" bol vzdy cistou vodou vo flaske (ak nepije z pohara) t.j. len vypilo trocha vody aby sa ten prasok z ust splachol. mikozy... nemavala kedze sme pravidelen davali tu vodu, popr. inhalovala pred jedlom
No my sme samozrejme mali chamber, do jedneho roka nerealne aby to vdychoval inak… (pediatricka mi to dala na predpis)
https://www.mojalekaren.sk/philips-respironics-...
Mokrou latkovou plienkou som riadne vytrela usta,jazyk,zuby. Riadne som vyplachla chamber, utrela do sucha.
Ziadne taketo vedlajsie učinky sme nezaznamenali.