Fľaky v oblasti bruška - čo je to?

ericka89
17. dec 2018

Maminky poraďte. Synček má takýto fľak v oblasti podbruška.. Mal niekto skúsenosť, čo by to mohlo byť? Vyzerá to trošku ako popalenina, čo samozrejme nieje. Z ničoho nič to vyšlo drobcovi no už sa to aj zväčšilo. Ja osobne si myslím, že je to nejaký exém. Našla som už aj druhý fľiačik na zadočku, no je ešte malý.
Ďakujem za všetky ohlasy a čo by pomohlo.

lindusss2016
17. dec 2018

Daj spravit testy na boreliozu a to co najskor

renirv
17. dec 2018

To vobec nevyzera pekne, hned rano by som sla k doktorke fakt :/ Ako dlho to uz ma?

11hviezdicka11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindusss2016
18. dec 2018

@11hviezdicka11 tak to si uz davno mala riesit, snad je to len ekzem. Kliesta nemal?

renatka100
18. dec 2018

@ericka89 je to ekzem lisaj- mala by si zistit z coho to ma - vyradovacia dieta a ziadne citrusy, cokolady atd.

erika_
18. dec 2018

To ako fakt myslíte toto vážne mamičky? Miesto toho aby ste šli s dieťaťom k lekárovi, tak vy tu budete dávať fotky detí a chcieť poradiť čo to môže byť? Ako tiež nechodím s každou koninou k lekárovi, ale ak ti niekto určí diagnózu len podľa foto, tak potom dobre ....

lindusss2016
18. dec 2018

@erika_ presne tak, z fotiek sa neda posudit, lebo tie vyrazky vyzeraju podobne a pritom kazda ina dg. Vobec sa nespoliehaj, ze je to ekzem. Moze a nemusi
@ericka89

renatka100
18. dec 2018

@erika_ pride mamicka k lekarovi, ten ju posle na kozne a popri tom moze chytit este kadeco ine. Keby som s kazdym ekzemom mojich deti aj so svojim bezala k lekarovi, tak tam sedim den a noc.aj tak jej predpisu iba nejaky kortikoid…samozrejme ak by to trvalo dlhodobo a zacalo sa to objavovat aj inde, pripadne to mokvalo treba to riesit.

asia83
18. dec 2018

@renatka100 Áno. Slabá kožná dá masť a nazdar. Tu možno je osoba, ktorá takéto niečo už videla a má skúsenosť, vie poradiť. No ak to pre autorku nie je väčší problém, určite by som išla k pediatričke. Pre istotu.

11hviezdicka11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ericka89
autor
18. dec 2018

Tak ďakujem mamičkám, ktoré napísali. Áno, bola som u pediatričky a dala mi mastičku IMAZOL s tým, že keď to nepomôže tak pojdeme ku kožnej. A preto som to tu dala na MK, či sa tu fakt nenájde nejaka mamina, ktorej dieťa to už malo, že mi poradí, čo by to mohlo byť a čo pomohlo. Tak aj tak ďakujem.

renatka100
18. dec 2018

@ericka89 skuste tu dietu - ziadnu cokoladu ziadne citrusy

ericka89
autor
18. dec 2018

@renatka100 Čokoladu nedavam a uz som skusala davat mandarinku ale to uz mu vyslo este predtym.

renatka100
18. dec 2018

@ericka89 prasok (ja pouzivam mydlove orechy), mlieko - dnes sa podobna lisaj zacala robit aj mojmu jednorocnemu (to ale zobral dcere lentilky a jedol ich a jedol aj mandarinku 😀 a grep) - ako je zima tak to zacina aj u mna