Fľaky u dcérky

ednett
16. júl 2023

Ahojte, neviete prosím poradiť 🙏 dcérke sa urobili fľaky na telíčku , čo by to mohlo byť ? 😟

pribinak
16. júl 2023

@ednett pliesen

ankare
16. júl 2023

@ednett nápis do skupiny Zdravotníci na MK

ednett
autor
16. júl 2023

@pribinak a z čoho by mala mať tú pleseň?

ednett
autor
16. júl 2023

Sťažuje sa na bolesť v nožkach

pribinak
16. júl 2023

@ednett vlhko teplo, možno návšteva kúpaliska, …

ednett
autor
16. júl 2023

Neboli sme na kúpalisku

nana8989
16. júl 2023

Borelióza? Nemala kliešťa? Aj komare to môžu preniesť.. Išla by som určite k lekárke..

m_tinka
16. júl 2023

Podľa mna sú to štípance

ednett
autor
16. júl 2023

Nie je to postipane,má tie fľaky za rovno s kožou,žiadne bodnutie ani pluzgier ,kliešťa nemala ,nič neobvyklé nepapala ani prášok som nemenila . Po dithiadene ustúpia troška ,ale neskôr sú zas 😟 včera boli menšie tie fľaky ,večer ju boleli nôžky a kolienka boli také horúce a lakte tiež ,mám strach. Ideme ráno hneď k doktorke ,ja len či sa niekto z takým niečím nestretol 😟

dzulli1980
16. júl 2023

Odhliadnuc od tých fľakov, podľa príznakov, ktoré popisuješ, si myslím, že je to bolerióza ... si si ani nemusela všimnúť, že ju čosi infikované poštípalo ... určite treba s ňou k Dr.
@ednett

danielahamar
16. júl 2023

@ednett borelioza môže byť aj od komára

nikpa
16. júl 2023

@ednett podla mňa je to pleseň. A len tak mimo, ja som mala pozitívnu boreliózu a v živote som nemala kliešťa, komáre ma obchádzaní oblukom. Takže keď dospelý človek nevie kde ho čo postipalo, dieťa neustrážis. Kľudne ju mohlo niečo postipat a ani nevieš...

patka06
16. júl 2023

tiež si myslím, že je to plieseň

ednett
autor
16. júl 2023

Včera to bolo také ...keď si všimnete červené aj zápästie

patka06
16. júl 2023

Tak tie ďalšie fotky už na plieseň nevyzerajú, borelioza tiež nie
To som zvedavá, čo povie doktorka, daj potom vedieť

simoncik
16. júl 2023

@ednett nemate,alebo nebola v kontakte s mackou,alebo nejakym zvieratom

simoncik
16. júl 2023

Presne takto to mala dcera,plesen od macky.

ednett
autor
16. júl 2023

@patka06 napíšem 😟

marianarem
16. júl 2023

@nikpa Este muchnicky roznasaju boreliozu.

ednett
autor
16. júl 2023

@simoncik mačky nie,tie neznášame a psíka máme malého yorka už rok ,nechce sa mi veriť,žeby ,ale ...
Ako vystrašili má fľaky ,ale viac sa bojím ,že sa mi sťažuje na bolesť,keď chodí . Už nech je ráno 😟

mamelka
16. júl 2023

@ednett kde to všade ma? Len končatiny? Ruky/nohy?

siska25
16. júl 2023

@ednett moze to byt alergicka reakcia. Nebrala dcera atb? Moj syn mal podobne, tiez sa stazoval na bolesti kolien. 9 dni bral atb a na 10-ty den mu zacal podobny vysyp na tele. Nas to mal ale o moc horsie, na 11-ty den mi strasne opuchol a skoncil v nemocnici na kortikoidoch. Lekar to uzavrel ako alergia na atb. Testy na alergologii ho este len cakaju.

mamelka
16. júl 2023

@ednett skus pozrieť henoch schonlein purpura ... foto z netu,musela by som pohladat foto ked to mala dcera. Amalia mala túto chorobu, ju vtedy nohy boleli, mala aj teplotu. Autoimunne ochorenie.
Ale nemusí to byť rovnaká choroba, len mi to príde rovnake

ednett
autor
16. júl 2023

@mamelka áno, ráno keď vstala mala aj pod očkom a okolo nosteka ,no zmizlo -drzi sa len na nožkach a ruckach

ednett
autor
16. júl 2023

@siska25 to mi je ľúto, držím palce . Moja nebrala ani antibiotiká teraz

mamelka
16. júl 2023

@ednett našla som fotky, pošlem do správy

palicka
16. júl 2023

Na nohach to vyzera ako stipanec, no zbytok tela nie. Iptimne, o divujem Ta, ze si dnes nesla k lekarovi. Mna by to vystrasilo, ak vies vylucit alergiu, stipanec..

andreatytler
17. júl 2023

@ednett neviem poradit, ale zaujima ma co to je. Daj prosim vediet.

ednett
autor
17. júl 2023

@palicka ale ja som a dcérkou na pohotovosti bola,odber jej neurobili,nič nepovedali. To že mám dať dithiaden a nurofen od bolesti viem aj sama ,že mám ísť k našej doktorke -tolko

patka06
17. júl 2023

@palicka K akému lekárovi cez víkend - nie je to stav na pohotovosť - nič tam nevyriešiš