Mamicky,vedeli by ste mi poradit. Dcerka ma 3 a pol mesiaca a na hlavicke zozadu na zatylku ma take cervene alebo fialove flaciky. Seboreu uz mala, pouzivali sme silyciovu mast, preslo to vsade po telicku,vyliecilo sa ale toto nie. Prikladam foto. Dakujem za rady.
Ja som malu rodila cisarskym, myslela som ze to mohla mat z toho ako ju vyberali
Teraz to od potlačenia hlavičky ako ležalo bábätko v brušku z väčšinou to býva vpredu na čele, aj moja to má len také jemnez rokmi to postupne zmyzne, ale niekomu to trocha viditeľné môže ostať. Ona to mám vzadu, nárastu jej vlásky nič nebude vidieť.
@mirkaknm ma to aj nas maly- od narodenia. Nam bolo povedane ze je to hemangiom ale len neskodny- moze ale aj nemusi zmiznut. Udava sa ze do 6. roka zivota by mohol zmiznut. Vobec to netreba riesit. Ak nezmizne tak potom po 6. roku sa to da riesit s koznym lekarom o pripadnom laserovom odstraneni. Inak ja som sa s tym vraj tiez narodila a samo to zmizlo. Dnes nemam ani stopu po tom . 😉
Ahoj, moja malá má 5 mesiacov a tiež to má od narodenia, ešte väčšie a tmavšie ako tvoja, tiež na zátylku a maličký slabučký má aj na čele medzi obočím ale tam ozaj slabučký našťastie.. Má to veľa bábätiek. Mal by to byť hemangiom (zhluk drobných cievik) . Moja mama mi teraz nedávno hovorila, že aj ja som ho mala na zátylku, ešte keď som išla do 1.tr. na ZŠ a potom ani nevie kedy mi zmizol úplne. Tak snáď zmizne aj maličkej a keď nie, tak vlásky schovajú 🙂
Je to slabucky hemangiom, netreba to riesit
Aj my to mame od narodenia...mne dr povedal ze to je od toho ako sa babo tlaci porodnymi cestami
syn to mal od narodenia....vzadu na krku, na hlavičke - vo vláskoch a nad koreňom nosa....fľak nad koreňom nosa mizol min. 3 roky, na hlave narástli vlasy tak sme už nevideli nič ....
@lindusss2016 Akoze znamienko?
Nieco take. Ale ako baby pisu malo by to casom zmiznut. Nasa to mala tmavo ruzove po narodeni. Postupne to bledne, v lete ked byvalo teplo tak to mala niekedy tmavsie. Teraz to skoro nevidiet. Ma 1rok aj 2 mes.
@mirkaknm nie je to znamienko. Je to len zhluk krvnych ciev, nebezpecne mozu byt len vynimocne, ak sa nachadzaju na organoch. Toto je ale uplne bezne a ma to velmi vela novorodencov, aj moj maly.
Aj moja ma taky fliacok, ale od narodenia. Dr povedala ze sa to mozno casom strati. Uz mame 1r a 2 meaiace a stale to ma. Ale jej narastli krasne brcky, takze to nevidiet. Tak to neriesim