Fľaky na zátylku/hlavičke, 3,6 mesačné bábätko

mirkaknm
29. nov 2018

Mamicky,vedeli by ste mi poradit. Dcerka ma 3 a pol mesiaca a na hlavicke zozadu na zatylku ma take cervene alebo fialove flaciky. Seboreu uz mala, pouzivali sme silyciovu mast, preslo to vsade po telicku,vyliecilo sa ale toto nie. Prikladam foto. Dakujem za rady.

st44
29. nov 2018

Aj moja ma taky fliacok, ale od narodenia. Dr povedala ze sa to mozno casom strati. Uz mame 1r a 2 meaiace a stale to ma. Ale jej narastli krasne brcky, takze to nevidiet. Tak to neriesim

aknairda
29. nov 2018

@mirkaknm mala to tiež má a už máme 2 roky, ja to mám tiež od narodenia už vyše 30 rokov....Dr.vravela,že to do roka zmizne,ak nie,ostane navždy 🙂 ale absolútne to v ničom neobmedzuje, čisto estetická záležitosť.....

lubik87
29. nov 2018

@mirkaknm má to môj muž aj dcérka nič to nieje a vyzerá že to ani nezmizne neboj nárastu vlásky a zakryjú 🙂 ináč skoro presne také to.ma 🙂

st44
29. nov 2018

Ja som malu rodila cisarskym, myslela som ze to mohla mat z toho ako ju vyberali

pininka
29. nov 2018

Teraz to od potlačenia hlavičky ako ležalo bábätko v brušku z väčšinou to býva vpredu na čele, aj moja to má len také jemnez rokmi to postupne zmyzne, ale niekomu to trocha viditeľné môže ostať. Ona to mám vzadu, nárastu jej vlásky nič nebude vidieť.

kika831
29. nov 2018

@mirkaknm ma to aj nas maly- od narodenia. Nam bolo povedane ze je to hemangiom ale len neskodny- moze ale aj nemusi zmiznut. Udava sa ze do 6. roka zivota by mohol zmiznut. Vobec to netreba riesit. Ak nezmizne tak potom po 6. roku sa to da riesit s koznym lekarom o pripadnom laserovom odstraneni. Inak ja som sa s tym vraj tiez narodila a samo to zmizlo. Dnes nemam ani stopu po tom . 😉

vanilkavan
29. nov 2018

Ahoj, moja malá má 5 mesiacov a tiež to má od narodenia, ešte väčšie a tmavšie ako tvoja, tiež na zátylku a maličký slabučký má aj na čele medzi obočím ale tam ozaj slabučký našťastie.. Má to veľa bábätiek. Mal by to byť hemangiom (zhluk drobných cievik) . Moja mama mi teraz nedávno hovorila, že aj ja som ho mala na zátylku, ešte keď som išla do 1.tr. na ZŠ a potom ani nevie kedy mi zmizol úplne. Tak snáď zmizne aj maličkej a keď nie, tak vlásky schovajú 🙂

hettinka
29. nov 2018

@mirkaknm staršia to mala, dokonca jej to v jednom období aj mokvalo a mali sme hormonálnu mastičku, teraz má 17 rokov, občas sa jej to aj teraz spraví také červené, ale väčšinou to má už bledé. Mala aj fliačiky na očiach, tie zmizli okolo 3 rokov ... vraj nedovivinutá koža.

lindusss2016
29. nov 2018

Je to slabucky hemangiom, netreba to riesit

pillerka
29. nov 2018

Aj my to mame od narodenia...mne dr povedal ze to je od toho ako sa babo tlaci porodnymi cestami

suzie28
29. nov 2018

@mirkaknm moja dcéra to má a aj ja to mam

deti95060810
29. nov 2018

syn to mal od narodenia....vzadu na krku, na hlavičke - vo vláskoch a nad koreňom nosa....fľak nad koreňom nosa mizol min. 3 roky, na hlave narástli vlasy tak sme už nevideli nič ....

mirkaknm
autor
30. nov 2018

@lindusss2016 Akoze znamienko?

st44
30. nov 2018

Nieco take. Ale ako baby pisu malo by to casom zmiznut. Nasa to mala tmavo ruzove po narodeni. Postupne to bledne, v lete ked byvalo teplo tak to mala niekedy tmavsie. Teraz to skoro nevidiet. Ma 1rok aj 2 mes.

lindusss2016
30. nov 2018

@mirkaknm nie je to znamienko. Je to len zhluk krvnych ciev, nebezpecne mozu byt len vynimocne, ak sa nachadzaju na organoch. Toto je ale uplne bezne a ma to velmi vela novorodencov, aj moj maly.