Maminky, stretli ste sa niekedy s takymito fliacikmi alebo ako by som to mohla nazvat.
Dcerke sa pocas noci spravili na uskach take bodjy tmavo cervene, nie su to vyrazky, nie je citit ked to usko chytimae su to dake fliacky.
Podobne ma aj na zadocku. Tu foto nebudem davat. V casti ako sedi na zadocku. :(
Co by to mohlo byt?
Dakujem za rady.
@martinka13 nie.
Vyzera to ako petechie. Okrem tlaku z vonkajsej strany, ako tu uz odznelo stlacenie, buchnutie alebo prelezanie, sa to moze vytvorit aj tlakom z vnutra, napr pri silnom kasli, alebo ak dieta prilis tlaci pri kakani, pripadne aj pri velkom placi. Nemate problem s kaslom alebo kakanim?
@diewcatqoo Ano pri kakani silno tlaci a aj ju casto zapeka. To znamena ze to nie su petechie ? Ako sa to lieci?
@diewcatqoo Je to ako infekcia?
Ma to aj na zadocku, na sedacej casti a posrupne to mizne.
@mirkaknm nie je to infekcia, je to narusenie kapilar - ako tlaci pri kakani, tak jej z toho tlaku popraskaju pod kozou drobne cievky. Ak na tu bodku zatlacis, tak zimzne? Ak nezmizne, tak su to petechie.
V zasade sa nemusis bat, je to pravdepodobne sposobene tym tlakom. Ak by to dlhsie nemizlo, pripadne sa toho objavovalo vela, kontaktuj lekara.
@mirkaknm dnes sa to môjmu malému vyhodilo presne na tom istom mieste, ale taktiež neviem k čomu to mám pripísať.
@diewcatqoo Dakujem krasne.
Tiež to mame na usku, teda na oboch, tak dúfam ze to do 2 týždňov zmizne... A tiež silno tlači pri kakani....
Vyzerá to ako malé podliatinky. Nehrala sa s niečím, čím si to mohla spraviť? Napr .klypsnova náušnica