Fľaky na tváričke pri každej chorobe

anastacia1103
14. feb 2024

Dobry den,
moj syncek sa pri kazdej jednej viroze, chorobe vyhadze na tvaricke. Chodime celemu radu specialistov a nikto na to zatial neprisiel, co mu je...prosim, mate niekto podobnu skusenost ???
Aj to predchadza chorobe - vzdy ma najprv fliacik/y na lickach a az o par dni ochorie - cim viac chory, tym horsie ma prejavy na kozi. Ak ho obchadzaju len sopliky, kaslik, tak len mierne, ak ma aj horucku alebo nejaku virozu, tak je flakaty cely a vyhadzany. Z liekov to nie je - skusala som aj bez nich....

katkasmacka
14. feb 2024

Nas maly ked bol babo mal egzem a vzdy ked na neho nieco liezlo sa vysypal...ako nic hrozne ale take male bodecky mal,hlavne chrbat tusim...dr.kozna vzdy vravela ze to je vysyp popri infekte. Davala som mu cecko a teraz uz ma 4roky a uz to nema. Egzem ma stale,menej ale ma.

simca06022011
14. feb 2024

moja ma na tvari vyrazky ked je chora dodnes, nikdy ma nenapadlo to nejak riesit. Vzdy podla toho viem, ze ide byt chora... ci viroza (aj covid napr) alebo bakterialne infekcie ked bola mala... zacalo to vzdyd okolo ust smerom k licam, teraz vlastne vyzera ze lica brada. nikde inde ale to nema.. Predtym som myslela ze to bude z tych bakterialnych infekcii (streptokok a co ja viem co...) ale ked sa to objavilo po rokoch, ked uz je vacsia, ako prvy priznak covidu, tak prost emi doplo, ze to bude jej reakcia na choroby.
tak neviem co myslis tym, ze flakaty a vyhadzany cely.. ci len na tvari alebo aj na tele.. ked to ma pred chorobou, tak z liekov to nebude.. to by sa objavilo az potom.

anastacia1103
autor
14. feb 2024

@simca06022011 ano presne. Nas ma uz za chvilu 3 a pol a takto isto. Vzdy na tvaricke. Na telicku iba pri vaznejsich chorobach, ale 90% tvar. Ekzem to neni, chodime koznej...tiez ako pises, ze viem, ze ide na nas choroba podla jeho líčok....ja chodim s tym imunoalergo a zatial sme nenasli pricinu...ale tak on chodi este asi k 9 roznym specialistom, kazdopadne nevedia, co mu je....a ockovanie ste zvladli ako ?

anastacia1103
autor
14. feb 2024

@katkasmacka nas to nema ekzem a ma 3,5 roka o chvilu a este stale to mava rovnako ako babatko, vzdy pred a pocas choroby. cim chorejsi, tym je to vyraznejsie

simca06022011
14. feb 2024

normalne sme zvladli vsetko, dcera je zdrava, nic jej nie je. Tie vyrazky alebo ked bola teda mensia to boli skor take flaky a medzi to vyrazka sem tam, sa jej robia len ked je chora

kiki68
14. feb 2024

@anastacia1103 a robili sa testy na celiakiu a rozne autoimunitne nesvary?

kiki68
14. feb 2024

@anastacia1103 inak nas syn to mava, take az fialove skrvny na licach, do toho taka krupica, mna sa hned pytala ci mame autoimunitne poruchy v rodine. Ja mam problem s lepkom teda a tiez mam tie lica ked cosi cely zivot. Syn je zatial ok, zial ma sklony k anemii. Jemu to po chorobe zmizne. Mne staci nieco zle zjest a mam tie lica hned.