Fľaky na telíčku 3-ročného syna - alergia na jahody

luuciinka11
1. feb 2023

Ahojte mamky prosím o radu ,skúsenosti kto sa stretol s alergiou na jahody. Moj syn má 3 roky, spapal v sobotu jahodový Zvolensky jogurt a odvtedy ma červené fľaky na telíčku .Pár fľaky zmiznú a urobia sa na inom mieste znova.Este ani raz nejedol jahody dokonca žiadne iné ovocie nechce,iba banan a jablko ,takže iné ovocie neochutnal.Boli sme u lekárky že držať diétu je to alergia.Dnes je streda,ale ešte stále to pretrváva.Nepapa žiadne ovocie ani sirupy či džús.V pondelok ideme na alergologiu .Ďakujem za odpovede .

hilda08
1. feb 2023

@luuciinka11 Ano trvá to dlhšie, moj to mal ked mal rok a pol, teraz jahody uplne bez problému zje bez reakcie

dudos
1. feb 2023

@luuciinka11 ahoj, môj syn mal takto po zjedení jablka akútnu žihľavku. Mal veľmi vážnu reakciu, s opuchom a zmavnutím. Boli sme s ňou hospitalizovaní, trvalo to 5 dní. Trošku sa stratila no opäť po pár hodinách sa objavila. Toto trvalo asi 3 dni. Následne mu po vyšetreniach zistili skríženú alergiu a intoleranciu na chémiu v potravinách plus nejaké alergie na určité potraviny. Doktorka vám dala fenistil alebo niečo podobné?

dudos
1. feb 2023

@dudos oprava…tmavnutím kože…

detskytovar
1. feb 2023

My sme raz dávno mali palacinky s jahodovým lekvárom, akurát sme mali návštevu.
Syn sa v ten deň vyhádzal, celkom si to už nepamätám, ale myslím že mal červené fľaky. Kamoška tiež. Synovi dali infúzky, kamoška tiež bola na pohotovosti, jej nejakú injekciu a prešlo to obom. Odvtedy syn aj kamoška jedia jahody a všetko OK. Myslím, že v tomto prípade šlo o alergickú reakciu na nejakú prídavnú látku v lekváre, ale neviem... Je pravda, že synovi sme po tomto zážitku dlho nedávali nič jahodové, ale potom sme skúsili a bolo všetko v poriadku.

luuciinka11
autor
1. feb 2023

@dudos áno fenistil,kde ste robili vyšetrenia na alergo?

dudos
2. feb 2023

@luuciinka11 v BA Šustekova MUDr. Kossarova.