Fľaky na líčkach mesačnej dcérky

lejjkaa
30. máj 2015

Mala ma mesiac, A nedávno sa nám na lickach objavili "vyrazky" vypadá to ako alergia. Dojčime sa a vždy po papani sa zviditeľnia. Má to stále,vôbec nezmiznU,iba t o zbledne,nestretol sa s Tym niekto? Do poradni ideme až 10 tak s ňou nechcem behať aby náhodou neochorela zbytočne.

0silvia0
30. máj 2015

@lejjkaa môže to byť atopický ekzém. Mojej dcére sa to objavilo v treťom mesiaci po očkovaní.

janickacrazy
30. máj 2015

@lejjkaa Moj to mal tiež a bola z toho alergia na kravské mlieko. Skús vysadiť mlieko a mliečne výrobky z tvojej stravy a uvidíš, či to zmizne. Treba počkať pár dní, kým sa to ukáže. Samozrejme, može to byť aj ten atopický ekzem, v tom prípade smer kožné.

lejjkaa
autor
30. máj 2015

Keď sa objavia má také drsné licko a po čase keď to zblednE opäť hladké...skúsim vysadiť mlieko, uvidim či bude daka zmena,ak nie radšej v pondelok pôjdeme teda k doktorke...A ten ekzém sq dlho lieči?

janickacrazy
30. máj 2015

@lejjkaa No sestrine deti mali atopický ekzém do 3 rokov to bolo dosť výrazné, potom sa to upravilo, čím boli vačšie tým menej to bolo vidno, až sa stratil úplne. Ale je to individuálne, u každého to nemusí byť rovnaké. Všimla som si ale, že odkedy prestali piť mlieko, tak sa začal strácať ten ekzém.

lejjkaa
autor
30. máj 2015

Nám sa to viac zviditeľni keď sa napapa alebo jej potečie mliečko. Uvidím ako ste mi tu poradili vysadim mlieko keď tak ideme k Dr. Uvidíme cez víkend či bude daka zmena

0silvia0
30. máj 2015

@lejjkaa neviem si predstaviť, ako mesačnému bábu vysadíš mlieko 😨 Veď mesačné deti pijú len mlieko 😲

domak2
30. máj 2015

Ja neviem,ale takmer vsetkym babatkam sa mesiac po porode vyhadzuju vyrazky na tvaricke- novorodenecke akne, po par tyzdnoch to same pekne zmizne.

janickacrazy
30. máj 2015

@0silvia0 Ona ho kojí, čiže vysadí kravské mlieko sama sebe a tým pádom aj bábatku. Nie všetky mesačné pijú kravské mlieko, mojmu od začiatku vadilo aj moje materské, len kým sme na to prišli, že je alergický nejaký čas to trvalo a potom musel piť Nutrilon sojový, iné mlieka mu robili problémy.

0silvia0
30. máj 2015

@janickacrazy aha, tak som to zle pochopila, ďakujem za vysvetlenie 🙂

lejjkaa
autor
31. máj 2015

Domak2 toto akné nevyzerá, má pár takých to ano,ale toto just ako alergia.

lejjkaa
autor
1. jún 2015

Takže vyzerá to tak ako ste vraveli,vysadila som mlieko a mliečne výrobky a zmizlo to, už sa to neobjavuje. Ale Dr to asi nevraviet či?

pe
2. jún 2015

ja som obom deťom na takéto rôzne podráždenia pokožky, vyrážtičky, potničky zvykla dať Bepanthen krémik, doma som ho mala aj mám stále, lebo ho používame na "červenú" ritku, teda na drobné zapareniny, Bepanthen je veľmi jemný a je vhodný aj pre citlivú pokožku, preto uškodiť nemôže a vlastne keď si spomínam, nám vždy zabral, upokojil im to a nemusela som to ďalej riešiť, preto radím vyskúšať ho - je výborný aj na zapareniny aj na suchú, podráždenú pokožku... natri takú jemnučkú vrstvu pár krát po sebe a uvidíš, či sa to nezlepší...

janickacrazy
3. jún 2015

@lejjkaa Tak doktorke to povedz, aby bola v obraze, lebo malá ti može byť ozaj alergická na kravské mlieko a ked prestaneš kojiť, tak budeš potrebovať špeciálne mlieko. Do roka je na predpis.

lejjkaa
autor
5. jún 2015

V utorok máme poradňu tak jej to spomeniem