Fľaky na brušku u 21 mesačnej dcérky

13. aug 2020

Ahojte, dcéra (21mes) ma flaky na brušku. Už ich raz mala, vtedy pomohol krém od Bioderma-Atoderm

Odkedy tie flaky zase ma, periem v detskom prášku, bez avivaze, všetko som vyzehlila, sprchujem ju bez sprchaca v nie moc teplej vode, a nič, nemizne to.

Keby to bolo koli strave bola by všade vyhadzana nie?
Mate niekto skúsenosti s takýmito fľakmi, popr z čoho sú?

Lekárovi pôjdem čoskoro samozrejme, kedže to nechce miznut. 🥴🥴

Ďakujem krásne za odpovede a krásny deň prajem

katarinka89
13. aug 2020

Synovcovi sa takéto robia pri ekzeme

autor
13. aug 2020

@katarinka89 a ma na to spezialny krém?

nini1010
13. aug 2020

Podla mna je to ekzem.Dcera to ma.Ak mozem poradit nedavaj na to nic co budes len tak skusat.Ja som sa uz poucila.Kremovanim larom farom kadecim vies ekzem dost zhorsit naproti tomu kozna ti da kremy a dostanes to pod kontrolu neraz do 48 hodim a niekedy vie aj na dlhsie obdobie vymiznut.Ale.ekzem.ostava v tele navzdy,stacia "vhodne podmienky a on vyskoci zas.Treba ist na kozne.

katarinka89
13. aug 2020

No mal najskôr krém imunoglukan, potom špeciálny zarábajú v lekárni v bielej tube ale musíš si odsledovať ktoré potraviny sú príčinou....u nás to je čokoláda a sladké......teda ak je to naozaj ekzem

autor
13. aug 2020

@nini1010 😱😱😱😔😔😔 no nepotešila si ma... Nie nie nedávam na to nič okrem toho telového mlieka, mam aj to radšej nedávať?
No zavolám lekárovi zajtra nech sa na to pozrie 😔

autor
13. aug 2020

@katarinka89 cokoladu neje a sladké kedy ako.. Väčšinou len 1-2 jogurty denne, keď niečo peciem si dá. Ale "veľa" sladkého neje.

katarinka89
13. aug 2020

U každého môže spôsobovať ekzematicku reakciu iná potravina, takže ja som uviedla len príklad ako je to u nás.....

autor
13. aug 2020

@katarinka89 to mi je jasne😊lebo aj nad tým som dumala, či nie náhodou napr vajíčko, med, cukor atď ale nemyslím... Bude to pravdepodobne ten exem...

nini1010
13. aug 2020

Ja by som dala tak max cistu lekarsku vazelinu (kupis aj v drogerke).Nepatri na to parfumovana kozmetika,resp.tomu nepomaha a nema sa ani vysusovat.Ja by som kym nasadi dr kremy,teda ak je to naozaj ekzem iba premastovala cistou vazelinou.

nini1010
13. aug 2020

My sme do dnesneho dna nezistili co sposobuje ekzem dcere a to uz je dobrych 6 rokov.Dokonca sme mali cca 2-3 toky uplne bez ekzemu a potom sa to vratilo.Da sa to ale s kremikmi drzat krasne pod kontrolou.

autor
13. aug 2020

@nini1010 ten krem je na atopicku pokožku, prvý x pomohol, nechápem ze teraz to ani za svet nechce zmiznúť..no nedám jej teda ani to na to... Ďakujem krásne

basska_b
13. aug 2020

Moja to mala, v podobnom veku. Aj na nohách. Zhoršovalo sa to, boli to také suché miesta. Prešlo samo asi po mesiaci. Teda, dávala som tuším hojivý zázrak od oriflame.

autor
13. aug 2020

@basska_b hej také suche...Super ze jej to zmizlo 😊

helka323
21. dec 2021

Ahoj/dobrý večer dcerka 2 roky ma tiež také to neviem ako to nazvať suche draplave občas viac scervenane miesta začalo nám to cca na jar jedným fliacikom pri pupku cez leto sme boli pri mory a krásne sa jej to stratilo no na jeseň sa to zas začalo vracať,tak sme šli k detckemu dr. Jeho odpoveď bola že to je suchá koža a mám to natierať s La Rosche posay, kremiky som minula 2 na zaciatku sa mi zdalo že pomáha ,nebolo to tak scervenane ale sa to po celom brušku hrudniku roznieslo. Teraz tam musíme znova ,no neviem či sa tam medzi sviatkami dostaneme. Zistili ste z čoho to ma vaše dieťatko? Pomohol vám neaky krem . Vopred ďakujem a sa ospravedlňujem zš dlhé čítanie