Zaujimalo by ma,ci ste mali v tehotenstve cervene flaky na jazyku ohranicene bielym povlakom,ktory sa aj po zmyti obnovi.V par clankoch som to nasla aj pod pojmom mapovity alebo geograficky jazyk.Mam to uz par dni a neviem sa toho zbavit.Viete mi poradit nejake prirodne vyplachy?Z coho to vlastne mozem mat?K stomatologicke idem az o 2 tyzdne,tak sa s nou samozrejme o tom porozpravam.Som v 34.tt tehotenstva.Dakujem za kazdu radu a skusenost.Pre vyryvacky:zuby si cistim rano,vecer,po jedle a 2x denne vyplachujem Listerinom,takze hygienu mam OK.Pridavam aj foto ako to asi vyzera,je stiahnuta z jedneho clanku,ale je to rovnake.
@xlucia, kde si to vycitala, nedas mi prosim link? A nevies co znamena ked je jazyk akoby roztrapkany vadu smerom do hrdla? Moja mala malakrasny ruzivy cisty jazycek a v maji bola chora, mala moraxelu a neviem este co , koepc liekov brala, no ale ten jazyk jej taky skaredy ostal :(
@trish31, ja ho mam podobny ale skaredsi a teraz som mala obdobie, ze som jedla sladke na tony, a vtedy sa velmi zatazuje pankreas, imunitu mam znizenu, cize to tiez sedi, no a creva, tie ma asi kazdy zatazene, ked sa nestravuje stale super ukazkovo. Tazke prestat jest sladke a nic ine ani urobit neviem. Predtym si mala jazyk pekny ruzovy bez defektov?
skús si nasadiť probiotiká ..
@trish31 no mna by tiez zaujimalo z coho to mam som tehotna a tento flak sa mi objavuje kazde 3 tyzdne vzdy len na lavej polke jazyka .... nikdy predtym som si to nevsimla tak ze neviem ci som to mala aj pred tehotenstvom ale myslim ze nie.....chcem sa vas opytat co ste vyzistila u zubara co vam povedal??? a objavuju sa vam tiez pravidelne alebo to bolo len raz???? mne ked sa ten flak objavy tak sa postupne zvecsuje a troska posuva a potom cca do tyzdna je fuc a potom za cca 3 tyzdne sa zas objavy..... ukludnujem sa tym ze to asi nebude az take vazne kedze ma to neboli..
no tak som zvedava akurat som dojedla keksík 😉 no a uz nic nebudem sladke jest....dufam ze aj mne to pomoze...
ahojte, aj ja mam tento problem, flaky sa mi zacali robit v tehotenstve a aj pol roka po porode sa stale robia. neviem prist na to, z coho to je, ci to je nejaka choroba, ktoru treba liecit...
@trish31 ahoj ako ti to dopadlo s tym jazykom ? Co to bolo?
@bublinka836 doteraz nikto nevie
Chcem sa spýtať čo to môže znamenať u detí lebo dcérka má 3r a ma taky jazyk
oproti mne mas krasny jazyk, keby si videla moj..... ja tipujem u mna ze to bude znizenou imunitou. Nedocitala si sa na nete nic? Lebo ja tiez netusim co je to u mna, mam ho este belsi a flaky tiez.