Fimóza u ročného

5. nov 2024

Ahojte, mame približne ročného chlapca a má fimozu na penise. Má tam doslova iba dierku na cikanie.

- Mal to niekto podobne ?
- treba sťahovať cikulku ?
- vyriešilo sa to samé ? Alebo ste dávali masť ? Pripadne operácia ?

Vďaka za názor a skúsenosť 🙂

ior79
5. nov 2024

Ja som to mal ako maly. Strhavali mi to asi v jednom roku. Doteraz si to pamatam, a to mam 45...
Moj syn to mal tiez, ale jemu sa to do 5 rokov upravilo, len sme mu to pomalicky natahovali.

autor
5. nov 2024

@ior79 ale vám to nešlo vôbec stiahnuť ani o milimeter ?

ior79
5. nov 2024

To si uz nepamatam. Ale synovi sa to tiez nedalo stiahnut, len postupne sme mu to velmi opatrne natahovali.

beata_k
5. nov 2024

Rocnemu sa vobec niema co stahovat. Uvolnuje sa to postupne.

autor
5. nov 2024

@beata_k vďaka - naša pedia je nejaka mimo reality preto sa tu oytam

beata_k
5. nov 2024

Je toho plny net. To, ze je to stale zrastene ma svoj ucel. Nie je to len rozmar prirody. Stavim sa, ze pediatricka to ma do dochodku za par. Tie maju take zastarale vedomosti.

jaond19
5. nov 2024

So synom (2r) som to riesila v lete, lebo tam mal pod kožou aj zápal (na to nam dali len taku vodicku na preplach). Urolog povedal ze do 5r so stahovaním nic nikde nespravia, jedine potom, zákrok s uspaním. Ze uz sa to nestahuje tak ako kedysi,nasilu..... Moj starsi to teda v 2018 este zazil, trebalo mu este kusok dopomoct, nic hrozné. Ale teraz ze mame len skusat, vo vode pomasirovat a casom by to malo povolit.... za polroka je to tak o 10% lepsie, nuz este je pred nami dlha cesta

mirustek1990
5. nov 2024
nina004
6. nov 2024

My sme boli u viacerých dr. Žiadna nekázala sťahovať nasilu alebo cez bolesť ,ale koľko ide asi od roka roka a pol po kúpaní.Používala som Piňďo masť. Po treťom roku sa predložka sama na jednom mieste začala uvoľňovať. Syn sa s ním sám hraje hlavne vo vani a už je to lepšie ale stále nejde stiahnuť celá