Fimóza u 21 mesačného chlapca

fidoorkaa
5. jún 2014

Ahojte, mate niekto s tym skusenosti ak ano riesili ste to nejako? Mam 21 mesacneho syna nie je možné mu stiahnuť predkožku cez žaluď penisu. Stale ho ma zlepený. Najhorsie vsak je to ze ráno a vlastne aj počas dna ho vo vačku (predkozke) nema ale musim mu ho stale hmatať az vyssie k brusku. Doktorka mi povedala ze preto nie je vysunuty a hmatatelny lebo je tucny co si ja nemyslim ze az tak "tucny" je. Mame 85 cm a 12,5kg. Najblizsiu poradnu mame az v 3 rokoch. Teraz sa snazim ho naucit cikat do nocnika alebo vonku ale problem je ze ako mu ho chytim a naucim ked tam nie je. Dufam, ze ste ma pochopili co mam na mysli a dakujem za kazdu radu. Ked podbrusko stlacim silno tak ozaj tam je ale volne ho nenahmatam. A neviem ci je toto ok. Diiik

niki101988
6. jún 2014

@fidoorkaa Ahoj tak fimóza je zúženie predkožky a z toho ako to popisuješ, mi vychádza len, že má vnorený penis. Kontrolu neviem teda kde máte, nepíšeš, ale ak Ťa to trápi tak by som šla hneď.
Penis treba riešiť kým je menší ak je problém a nečakať až bude dieťa vačšie a bude sa už hanbiť

fidoorkaa
autor
7. jún 2014

@niki101988 boze dakujem za toto pomenovanie ano "vnoreny penis" nevedela som ako sa to vola a ci to je vobec nejaky nazov tak sa mi lahsie o tom niekde docita dik

svetlusska
7. jún 2014

@fidoorkaa ja som sa sice s tymto nestretla ale myslim ze tvoja lekarka by ta mala poslat k odbornikovy, teda k urologovi (teda ak sa mit o nepletie)...my sme tam boli ked mal maly cca 6 mesiacov kedze sa jej nieco nepozdavalo na vajickach a pri navsteve hned skontroloval aj pipik...ale tak povedal ze sa mame prist ukazat ked bude mat maly 2 alebo 3 roky ze v pripade ak by mu aj nesla stiahnut predkozka skor s tym nebude aj tak nic robit....ale ako pise pani predomnou u lekarky sa nenechaj odbit a pytaj sa na odborne vysetrenie, hlavne kvoli malemu ale aj kvoli sebe aby si mohla byt kludna.

niki101988
9. jún 2014

@fidoorkaa s vnoreným penisom sa ako takým nedá nič moc robiť ako povedala doktorka. Je to presne o tom, že dieťa má v oblasti genitálu veľa tuku a preto je tam ten penis taký schovaný. Ak však chceš radu odborníka tak choď na urológiu tam Ti stačí lístok od lekárky a karta malého.