Ahojte,prosím vás máte skúsenosti so zúženou predkožkou u 12 ročneho chlapca?Urológ nás hneď poslal do NR do fakultnej nemocnice na operáciu,vraj toto žiasnymi mastickami ani kúpelmi nedáme.Sme objednaný na oktober.Prosím vás co to všetko obnáša?Máte skúsenosti?Ako dlho je stav liečenia po operácii a mávaju potom deti bolesti?Co som googlila v NR je urolog.oddelenie jedno pre dospelých aj deti.Neviete ako dlho tam budeme?Mam z toho strašny strach,budem tam aj volat ale potrebujem vediet aspoň co mam čakat.Dakujem za info.
@ina2405 a aj si tam mohla byt s nim?Lebo my tam vraj budeme 3 dni. 1.den prijem, 2.den zakrok a 3.den prepustenie.
Prečo 3 dni? 😳 Na 3 dni tam bol len chlapček dojča. Náš syn bol niečo mladší od Vášho. Toto bola jednodňovka, prijali ho deň predtým, išli sme sa vyspať domov, lebo sme boli zblízka. Na druhý deň ráno sme prišli o 6.00 na oddelenie, doobedu bol zákrok a poobede keď sa vyspal, najedol a vycikal sme išli domov.
Skusil by som každopadne konzultovať ešte aj ineho urologa, lebo mastičky a kupele v tomto veku sú jednym z riešení (vygoogli si štúdie a skúsenosti). Konkrétne pomáhajú kortikosteroidné maste tým, že ztenšujú predkožku. Aj ja som to skúšal s kortiko masťou, ale až keď som mal 20 a to už bolo pozde. Najlepšie výsledky sú vraj pri 16 rokoch.
@ina2405 lebo vraj v NR to tak robia. Tiez by som radsej keby prideme v den zakroku nalacno,urobia a max 2.den prepustia.
@thirstymonk my sme skúšali aj Triamcinolon 3 mesiace, trošku sa to uvoľnilo, ale len aby bez problémov cikal. Aj urológ už pri vyšetrení povedal, že mastičkou natierať, ale len aby sa mu to do operácie nezapaľovalo. Keď je to už zjazvené, väčšinou len obriezka pomôže. Nášmu stačilo, že mu to raz pri preťahovaní trošku prasklo a už sa to zahojilo jazvou. Ale jasné že je super, ak to ide bez operácie.
@ina2405 a to robia celkovú obriezku?Lebo ja ani neviem konkretne do coho ideme 😔
Robí sa celková a aj čiastočná, aspoň v Mt. Syn má celkovú, z estetického hľadiska sa nám to zdalo lepšie. Zo zdravotného je myslím jedno, či je čiastočná alebo celková. Pred zákrokom ešte budete konzultovať s lekárom operatérom.
Určite to máte v lekarskej správe. Synovi sa nedá pretiahnuť vôbec? Uvoľňovali mu to už niekedy? Má 12 rokov a rozhodne by som riešila jednodňovú chirurgiu. Ste priamo z NR? Mám syna a prešli sme si 3x uvoľnením. Je to hrozné 😞
@martiinka2 nie sme priamo z NR a riesime niekde jednodnovu lebo 4 dni niekde lezat sa nam nechce.Nedá sa pretiahnuť je zúžená.
Boli ste aj na uvoľnenie? Je to v narkóze a mohlo by to pomôcť. Nám poslal jeden chalan cviky a to nás zachránilo pred obriezkou.
Objednajte sa do Mt
@martiinka2 nie to nikto ani nespomenul.Len operacia natvrdo.
Spýtajte sa čo presne budu robiť ale ja myslím, že obriezka to nebude. Kamarát sa s tym oženil ako skoro 40 ročný a keď chcel mať deti musel naoperáciu. Povedal, že to nič nebolo, pre chirurga je to hračka. Chirurgicky oddelí zrastené časti a predkožku neodreže, len ju spriechodní. Tak som ho vtedy rozumel, keď mi to opisoval. U chlapca to budu tiež tak riešiť. Ten kamarát mal zrastenú časť kože so žaluďom. To oddelili. Pár dní sa to hojilo a volo fajn.
Da sa napísať súkromná správa?
Napisala by som ti email
Vyskúšala by som najprv ty cviky a obriezka je ako posledné riešenie.
@martiinka2 ak mozes prosim napis mi sem IP
Čo myslíš IP?
Dobry den, ako to dopadlo?
@martiinka2 Dobrý deň,zatial nijak. 18.9.ideme na operaciu
Nech vám to dobre dopadne. Kde vás idú operovať teda?
Pisala som tu kontakt martysl345@seznam.cz nám neskutočne pomohol, vyzkušajte ešte. Držím palce.
@ina2405 v Leviciach v Medicentre.
@ina2405
@martiinka2 ďakujeme.
Stoji za vyskusanie.
mohla by si nám tie výsledky zverejniť sem?
Syn bol operovaný v Mt, priebeh bez komplikácii, prvé 3 dni chodil dole bez. Na 4.deň sa už ani na bolesti nesťažoval. Každý deň sme umývali harmančekom a natierali mastičkou, ktorú nám dali. Nejdem si to vynachváliť teraz. Zbytočne sme čakali.