Fibroskopické vyšetrenie u 4-mesačného bábätka

summer21
28. apr 2011

mám 4. mes. chlapceka a na orl nas objednali na tzv. fibroskopicke vysetrenie kvoli hlasivkam ale neviem si to predstavit a je to take dolezite, aby sme to absolvovali? prosim poradte mi dakujemm

renatka100
28. apr 2011

@summer21 a kvoli comu presne? Kasle, alebo chrci?

summer21
autor
28. apr 2011

@renatka100 ahoj,, on.. chrapci a casto dycha ustami a ma opuchnutut sliznicu v nose..ale pediater povedal, ze pri placi pocuje nejake piskoty tak preto.. 😉

renatka100
28. apr 2011

@summer21 nasa mala chrapci, taktiez je pocut chrapot aj vzadu na chrbatiku. Boli sme na ORL na Kramaroch, kde ju vysetrili a zistili, ze je to asi stridor (daj si na googlovi), taktiez nas poslali na fibroskopicke vysetrwnie, ale nasa pediatricka povedala, ze to neodporuca tam ist, a ze ked je to ten stridor, tak z toho vyrastie. Ale ked Vam to odporucil pediater, tak sa treba asi riadit jeho radou.

gretkab
28. apr 2011

Nas Marek bol na fibroskopickom vysetreni (ale on ma uz takmer 5 rokov). Branil sa, odreval, ale zvladol. Ono to vraj inak nie je vobec bolestive, len je to neprijemne. Nas tam poslal pediater (ale teda sme museli absolvovat orl na kramaroch, lebo sme k tomu potrebovali papier od nich).

summer21
autor
28. apr 2011

@renatka100 ano aj my sme boli na Kramaroch a na ORL, mi napisala ze ma stridorozne dychanie.....a ze treba ist na to vysetrenie len ja tiez nechcem malickeho trapit lebo dost zle znasa cokolvek s nostekom..a neviem si predstavit to vysetrenie ako zvladne, ked ma byt este aj nalacno.. ked bude este nenakojeny, nervozny... a tak . ale dakujemm .. dufam, ze aj my z toho vyrastieme 🙂

summer21
autor
28. apr 2011

@gretkab dakujem za odpoved a pomohlo vám to vysetrenie.. ??lebo ja som si nie celkom ista, ci to chcem s malickym absolvovat teraz, lebo mi pride taky malicky.. hrozne nato.. ma iba 4 mesiaciky.. 🙂)

summer21
autor
28. apr 2011

@latvia dakujem za pomoc 🙂

renatka100
28. apr 2011

@summer21 myslim, ze treba pockat, podla doktorky moc deticky sledujeme a potom sa nam zdaju vsetky odchylky choroba. Aj my sme si mysleli, ze bohvie co ma, v noci silno chrapci a chrci, odstali sme si 2 hodiny na kramaroch, v cakarni plnej dost chorych deti a tak sme si povedali, ze uvidime, co bude, zatial sa to vobec nezmenilo. Taktiez sme nemali srdce ju davat na take neprijemne vysetrenie, udajne sa robi v narkoze - to sa mi uz vobec nepacilo. Drzim palce.

gretkab
29. apr 2011

@summer21 Ta fibroskopia sa isto nerobim v narkoze, trvalo to cele mozno 10 minut, pri plnom vedomi, nie je to bolestive (len neprijemne). Ci pomohlo neviem, no ale vieme presne, ale velke (a zial velke) ma tie nosne mandle a po tom, co mi to povedal 4. lekar som sa teda vzdala a budu musiet ist von, co uz.

italka27
22. jún 2012

pekny den vam prajem dievcata...🙂 dnes moju 2,5rocnu dcerku caka fibroskopice vysetrenie,,, dufam ze to zvladne.. drzte mi palce

tinad
30. aug 2015

@italka27 ahoj, ako ste zvladli fibroskopiu?