Fialové na nechtoch - nedostatok kyslíka?

el6
28. aug 2018

Ahojte,
prosim Vas o radu. Mam dcerku, momentalne takmer 6r. Odjakziva bola rychlo unavena, uz po chvili - ked niekam ideme mrnci, ze ju bolia nozicky....Viackrat uz som sa tu jej unavu pokusala riesit...Isty cas mala nedostatok zeleza, ale bolo aj obdobie ked krv mala v poriadku, na srdiecku ma ductus - ale kardiologicka tvrdi, ze to nie je pricina, aj na celiakiu sme robili test z lekarne...ziadnu pricinu sa mi nepodarilo najst, myslela som teda, ze je to temperamentom. No dnes som si vsimla, ze ma na lozku nechtikov na rukach aj nohach fialovu ciarku - internet naznacil malo kyslika...Tak som si hned spomenula, ze ako babatko - trvalo to asi do 2r - pri kojeni alebo placi na par sekund stracala dych... A ci to s tou unavou moze nejako suvisiet a netreba to riesit...napr rtg pluc al nieco...Nemate skusenost prosim? Vopred dakujem.

jamimka
29. aug 2018

@el6 ahoj. S bolesťami nôh ma sj moja dcera, 8r. Dr. Mi kázala davat na vecer paralen. Aspon tyzden v kuse, potom na tyzden vynechat a zase. Mala som tiez problemy s nohami. S dcerou som bola aj na reumatologii, aj na hematologii, zistili jej vela bielych krviniek. Ale to este pred par rokmi, teraz je OK, len casto ju bolia nohy, vraj rastie. A tie modre nechty, to by som sa asi pytala na vyšetrenia.