Ahojte, prosim vas mam doma trojtyzdnoveho synceka a urobili sa mu na hlavicke a tvaricke take fialove bodky ktore sa trosku zvecsili vyzeraju ako sosovicky ale fialove a pripomina to skor rozpity atrament nechapem co to moze byt nemate prosim niekto s tymto skusenosti? Dakujem
A to nahle? Skus ich pritlacit priesvitnym poharom, zmiznu pod tlakom?
A nie je mu nic ine?
Hmm neskusala som pritlacit uz sa mu dva take objavili a zmizli a urobili sa dve nove a su dost vyrazne ☹ jednu ma nad ockom , ja som vcera aj volala na detsku pohotovost a lekar mi povedal ze to moze byt mojimi hormonmi ale neviem mam strach... Zajtra sa chystame aj k nasej lekarke ... Inak Matuskovi nic nie je zda sa mi v poriadku mozno trosku viac spinka
Vyzera to ako fliacik od tej fialovej gencianovej vodicky ale nemala sa mu tam ako dostat a hlavne sa to zvecsilo najskor to bola len mala bodka a teraz ako sosovicka taka vecsia
Pritlač priesvitnym pohárom. Ak nezmizne pod tlakom, okamžite pohotovosť, necakaj, hneď povedať, že pod tlakom nemizne. Môže to byť meningitida. Radsej ísť raz zbytočne na pohotovosť ako prísť neskoro.
Ja ta nechcem vystrasit, ale mne to pripomina petechie, nemam s tym skusenosti, ale ja by som to nepodcenila, hlavne ak je spavejsi.. Petechie by pod tlakom nemali zmiznut, ak zmiznu nie su to petechie.. Len preto som pisala o pohari..
Volaj este raz pohotovost, moze to byt meningitida. Alebo tam rovno chod, necakaj. Radsej sa prezeniete, ako to zanedbat
no mne to pride ako genciana..takuto farbu som este na kozi nevidela- aby ju teda telo same vytvorilo...hemagiom,petechie,rozne flaky..vsetko ma inu farbu ako toto...
Baby vy ste ma riadne vystrasili☹ ja som o tych petechiach citala aj o meningitide ale zda sa mi to ine a ked mi lekar povedal ze to nic vazne nie je trochu ma upokojil a povedal ze ak sa to bude zhorsovat tak v pondelok mam ist svojej lekarke ... Ale teraz som sa vazne zlakla
S čímkoľvek si si nie istá, rieš s lekárom osobne, nie po telefóne. Pritlacila si už ten fľak pohárom? Zmizol? Úplne jednoduchá diagnostika, či utekať k lekárovi hneď alebo počkať do zajtra a ist k pediatricke. Píšu v každej knihe a na každom webe
Mne sa to zdalo ine ako pri meningitide preto som len zavolala a chcela vediet ci sa taketo veci u malinkych deticiek stavaju a ze co to moze byt ja viem ze je lepsie osobne prave preto sa zajtra chystam k lekarke lebo volala som vcera a ked mi doktor povedal ze bude zrejme mojimi hormonmi tak som nechcela zbytocne stresovat...skusala som ten pohar ale nezmizlo to Matusko spinka a na hlavicke je to pri fontanele nechcela som moc tlacit tak neviem ci som to urobila spravne
http://www.proalergiky.cz/diskuze/tema/3295/str... tu je foto kde je genciana na kozi...
Natieram mu gencianou pupcek ale urcite by som mu nekvapla na hlavicku a nad ockom davam si velky pozor hmm a hlavne sa to same trosku zvecsilo to by asi kvapka od gencianu neurobila
Ono to ani nie je vyrazka ale to na zarovno koze nie je to ani vystupene uplne ako rozpity atrament
@nikusssa Vyzera to ako mala sufuzia, t.j.drobna modrinka, teda zakrvacanie do podkozia. (petechie su mensie, bodkovite) Nemalo by to byt nebezpecne a velmi pravdepodobne by to nemalo byt ani priznakom meningitidy. Ale bolo by dobre ukazat to doktorke, najma ak je dieta zaroven aj trosku spavejsie, aspon pre istotu, aby pozrela dieta a aj tie drobne fliacky. 🙂
Odfot to, ak mozes, moze to byt aj vznikajúci hemangion