Ahojte, videla som tu už nie raz v témach, že keď dieťa
/babo nespi alebo plače, že mu dajú fenistil kvapky? To ako načo? Véd fenistil je proti svrbeniu a alergii nie ?
Prosím vysvetli mi toto niekto ? Keď som sa nato pýtala lekárky pozerala na mňa jak puk ze to ešte nepočula.
Vieš načo? Aby mali matky kľud, vieš je jednoduchšie dat dieťaťu liek "na spanie" ako sa s ním trápiť.....ja dávam fenistil keď ma nádchu, sople kašeľ . Teda vtedy mi ho aj dr predpise..
Je to tzv. ,,oblbovák", teda pôsobí utlmujúco. Antihistaminiká mávajú podobný účinok.
Ked bola dcerka chora,tak na noc sme davali aby ju nedusilo a pospala aspon nieco,ale bezne len tak pocas dna na oblbnutie?to som este nepocula
Ospovast je veľmi častý vedľajší účinok liekov na alergiu.
@klarissa25
@d_anica a keď budu staršie im dajú diazepam alebo lexaurin? Fuha tak tomuto nerozumiem naozaj
Ani ja , mňa sa nepýtaj..
netrep blbosti. Fenistil predpisujú proti opuchnutiu nosovej sliznice, aby sa decku lepšie dýchalo a nie preto, aby mala matka pokoj a dieta spalo
Áno, môj brat robí v lekárni a bezne že chodia matky, či nemajú nejaké lieky pre deti na ukludnenie 🤷♀️🤦♀️ lebo fenistil je na predpis a lieky jemu podobne, nám ho dáva dr keď je malý chorý, kašle a ma sople, aby sa mu lepšie dýchalo, ale veru tiež ma nenapadlo mu to dávať len tak, to skôr zvažujem, že kúpim lieky sebe na ukludnenie niekedy 😂😂
Byvame v ČR a tu je fenistil volno predajny. Poznam mamičky čo davaju svojim deťom fenistil večer do mlieka na spanie. Ale ozaj nechapem to. Skor rozmyšlam ja že si par kvapok fenistilu či dačeho ukludnujuceho dam abysom lepšie zaspala. Si lahnem a ešte niekedy aj niekolko hodín pozeram a v hlave milion myšlienok.
Synovi predpisali kvapky keď mal výsev z jedla..ale teda ani utlmený a ani spavý z toho rozhodne nebol.
Tak toto som netušila. Ja ho dávam pred spánkom, keď majú deti záchvaty kašľa. A keď ho niektorá dáva z dôvodu aký píšeš ty a ešte pravidelne, nemám slov 😟
Ja som malemu nedala fenistil ani ked nam ho predpisala pediatricka. Ked som videla pribalovy letak, tak dakujem pekne. Kamoska ho ale takto dava dcerke v podstate odkedy moze. Aj magnezko, aby mala klud.
Ci ta trapi co robia ine matky?? Neverim, ze nejaka mamina dá dietatu fenistil aby spalo. Mozno ked ma nadchu, kasel tak na ukludnenie. Premotivovane matky z toho zas vycitaju, ze aby dieta spalo... Naco si kazis den takýmito chobotinam?
No ja som teda fenistil dávala x krát pri chorobe ale buď je moja dcéra odolná alebo neviem ale na ňu kvapky nemali absolútne žiaden vpliv 😁
Úprimne, ja tomu tiež nerozumiem. Lieky dávam dieťaťu len v naozaj nutných prípadoch 🤷
@zdenka11081983 mňa to len zaujalo, mojej malej idú zuby, tak som tu dnes na koniku hľadala v témach aké geliky, hryzatka a tieto veci si mamičky chvália aby som vedela po čom sa poobzerat a stretla som sa s tým asi v piatich témach ze deťom dávajú fenistil keď plaču alebo nespia, aj kvôli zubkom, tak som sa chcela spýtať ze co vlastne prečo, lebo môj syn bral fenistil kvapky iba raz keď mal reakciu na uštipnutie, nám ho dali na pohotovosti. Nešlo mi do hlavy ze su tie ženy tak blbé a dávajú babatkam lieky, ktoré vlastne ani nemôžu, len aby mali pokoj. Ale ako vidíš, nie jedna mi ti tu potvrdila, že sa to deje. Som zhrozená
@zdenka11081983 https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/spanok-9-5-mesacneho-dietata/#post-84161692
Napr toto, tak namiesto toho aby hľadali príčiny prečo to chuda dieta nespi, mu slahnem kvapky? Fakt?
tak to je dosť rozdiel dať kvapky keď dieťa bolia zuby.. ty si v prvom príspevku napísala niečo úplne iné ...aj mne pediatricka povedala, že občas na noc môžem dať kvapky na noc keď ho trápia zuby, keďže to veľmi zle znáša aj cez deň .. tak aspoň občas v noci nech si oddychne..
@uzivatelka1113 to nieje môj príspevok, to ste zle pochopili
Moderná alternatíva k makovemu odvaru.
Nie! Oblbovat dieťa lebo plače liekmi to sa nerobí! Treba zistiť príčinu.
Tiez pouzivam len pri kasli ci alergickej reakcii. Raz som dala pri zvracani, doporucila mi to dr. Na moje deti ma opacny ucinok. Su jak vypustene z klietky 😀 mam ale kamosku, kt ma 2r dcerku a pri zachvatoch, resp ma teraz obdobie vzdoru, tak jej kuouje sirupy, caje na ukludnenie 🙈 uz som jej asi 100x vravela, ze to je zbytocne, ze ma len obdobie a chce to trpezlivost, ale ona nic. Len vyvolava dr a este sa na nu chcela stazovat, ze jej odmieta dat recept 🤦♀️
@jankapepe tiež si myslím to iste, normálne som bola včera zhrozená z toho
@petulda333 načo si robili deti keď chceli mať kľud? 😀
Ma jedno dieta. Myslela si, ze vzdy bude ticho a poslusne 🤷♀️
Funguje na ukludnenie, ja davam mojim ked majú v noci zachvat kašla, do 15 minut zaberie a spia celu noc.