Fenistil kvapky - dávkovanie

14. okt 2021

Ahojte,dcerka je chora kasle v noci dnes nam predpisala doktorka fenistil kvapky .. a dala nam rano a vecer cize 2x15kvapiek .. v letaku je pisane ze kolko kg kolko kvapiek.. ale moja ma max 13 kg .. mam davku znizit alebo nechat tak ako predpisala .. mala ma o tri mesiace 3 roky.

oslo1
14. okt 2021

Co si pamatam, syn bral Fenistil.
Tak je, ze 2 kvapky/kg/24 hodin. Davkovanie sa za 24 hodin urcuje podla potreby.

kristina2412
14. okt 2021

Ja mám dcéru, má 13,2 kg a dávam je 27 kvapiek /24 hodín čiže 3 krát denne 9 kvapiek. Vy máte len 2 krát denne prepísané , ak sa ti zdá veľa ,daj jej 2 krát 13 -14 kvapiek. Dávkovanie za 24 hodin ti bude sediet

mikadooo
14. okt 2021

Ahoj, myslím že tie dve+dve kvapky navyše alebo menej nič extra nespravia. To určite nepostačuje na to, aby si ho predávkovala. Ak sa však bojíš, daj podľa váhy, takisto ho tie plus dve kvapky nespasia 🙂. My sme mali fenistil viac ako malý vážil, lebo si nonstop rozškrabával všetky ekzémy, tak mu dr. naordinovala vyššiu dávku a v pohode, aj tak sa škrabal, ale ináč bol celkom kľudné dieťa😄. (Ale už nepamätám koľko kvapiek to bolo, len viem, že v návode bolo písané menej ako nám dr povedala).

pininka1
15. okt 2021

Ja davam trikrat denne 12 kvapiek. Doktorka mi kazala podla kil, v lekarni napisali 10 kvapiek, tak davam nieco medzi.

martinka13
15. okt 2021

(Hmotnosť x 2)/3 dávky. V Tvojom prípade by som dala 9 kvapiek 3xdenne.

marianarem
15. okt 2021

Moj ma 10.5-11kg a berieme 8 kvapiek 3x denne, takze tych 9 kvapiek asi u vas.

janka54321
15. okt 2021

Vcera nam prave lekarka predpisala fenistil,mala ma 6.rokov, lekarka sa vobec nepytala na vahu,naposledy ju vazila skoro pred rokom a dala jej 3x 15 kvapiek...pred rokom mala dcera vahu cca 23 kg

autor
15. okt 2021

Dakujem pekne tak skusim dat 13 kvapiek.. aj nas sa nic nepytala rovno napisala .. 🤷‍♀️

autor
15. okt 2021

@martinka13 nam dala len 2x denne po 15 kvapiek.. rano a vecer

ja_mama
15. okt 2021

V pohode si to prisposob podla kil, aj nam dr predpisuje po telefone ked je to len sopel alebo kvoli ekzemu a tiez tam da davkovanie podla mna podla dakych tabuliek kolko cca kg by malo mat dieta v tom veku....dcerka je tiez lahsia takze jej davam vzdy o tu kvapku/dve menej...a uzivanie mame vzdy 2x denne kedze jej to davam pred spanim takze nemusi byt vobec na 3x rozdelene 🙂