Fenistil kvapky a spánok štvormesačného dieťaťa

marianna9630
6. dec 2014

Takze už asi týždeň uzivame tieto kvapky a mala by mala byť po nich utlmena a správa, ale ona práve naopak je strašne cula, dokonca vstáva už o 4 tej ráno celý týždeň, má niekto podobné skusenosti? Zlý názov príspevku fenistil kvapky.

rybka1985
6. dec 2014

@marianna9630 kedy a preco jej ich davas?

drobcek26l
6. dec 2014

@marianna9630 Môj syn užíval Fenistil kvapky od 3 mesiacov až do 2 rokov, každý deň ráno aj večer, kvôli Atopickému ekzému, ktorý mal od narodenia. Za toto obdobie som sa nedočkala ani jedného jediného dňa, kedy by sa mi zdal byť aspoň troška omámený, ospalý alebo unavený. Každý deň sa mi zdalo akoby mu niekto stále dobíjal baterky. Takže ak si si chcela troška odpočinúť, nepoteším ťa. Na môjho Tomáša to neúčinkovalo 🙂

katrinka8
6. dec 2014

@marianna9630 - ja keď deťom dávam fenistil, tak sú z neho trošku viac spavé asi len prvé cca 3 dni, potom už nie. Dávam však len týždeň, maximálne 10 dní - nám ich doporučila naša pedi, keď majú deti silnú nádchu, resp. upchatý nos a nemôžu riadne pre to spávať.

damadama
9. dec 2014

Fenistil kvapky sú na ALERGIE, sennú nádchu. Nie na kašeľ, ani na sopeľ. To si len pediatri uľahčujú prácu. Treba riešiť vždy len daný problém. Síce môžu kvapky uľahčiť dýchanie, ale problém neriešia. To je ako u dospelých užívanie antibiotík, keď to nepotrebujú- pri vírusoch.
Marianna, nenapísala si, prečo podávaš ten Fenistil...., aj to je podstatné....

zaanaa
9. júl 2021

@drobcek26l môžem otázočku, je to stará téma len zrovna dnes riešim aj ja takú situáciu. Kozna nám kázala užívať fenistil kvapky dlhodobo kvôli ekzemu, dcérke ich dávam už vyše roka denne a dnes mi alergologicka povedala že sa nemôže dlhodobo tak som z toho ostala zaskočená a vystrašená či to dcérke nemohlo uškodiť, každý lekár inak povie :( Vám pomohli? Neuškodilo to synovi na nič keď ich bral tak dlho? Mám teraz obavy idem ich skusit vysadiť :( ekzém má lepší no stále sa škriabe tak sa aj bojím vysadiť, ale zas na druhu stranu má vystrašila alergologicka 😢

drobcek26l
10. júl 2021

@zaanaa Ahoj, brali sme ich 3roky každý jeden deň. Ja si myslím že nám to pomohlo. Syn mal hrozný ekzém od narodenia. Pred tretím rokom akoby uťalo, odvtedy po ekzéme ani stopy. Občas keď sa spoti tak mu trocha vybehne pod kolenami ale inak nič. Maximálne na takú suchšiu pokožku že musíme viacej premasťovat ale inak. Nič.
Nemám ten pocit že by mu Fenistil v niečom uškodil. Nikdy nebol ani ospalý alebo unavený,...takže ja len odporúčam

zaanaa
10. júl 2021

@drobcek26l ďakujem moc, cely deň som nad tým rozmýšľala, keď mi tak povedala ;( moja mala tiež hrozný ekzém minuly rok, teraz sa to už zlepšuje už máva tak raz za týždeň pár červených flakov na tele a hlavne ruky a tvar keďže jej idu zuby a slinta no občas sa škriabe po tele aj tak…Ospalá ani unavená mi neprišla ani moja tak snáď to teda nevadí, veľmi som nahnevaná na tých doktorov každý inak povie a človek chce pre dieťa len to najlepšie a potom je zmätený či vlastne nespravil chybu ;(skúsim na pár dni vysadiť čo to spravi, ale teda ak sa bude škriabať dám aspoň na noc)… Juj tak dúfam že to bude aj u nás tak že sa to aspoň do tých 3 rokov stratí. Ďakujem moc za odpoved, tak som sa trosku ukludnila 🙂 a prajem pekny deň a veľa zdravicka ;) ❤️🙏

drobcek26l
10. júl 2021

@zaanaa neboj sa, určite sa to zlepší. My sme doma všetci atopici. Takže dovolím si povedať že už sa trocha vyznam😁
Najhoršie som bola ja a syn. Ja som do 8rokiv bola nonstop v nemocnici kôli ekzému a od 10 rokov mám pokoj. Vyrástla som z toho, syn už v troch rokoch, dcéra v dvoch.
Verím že aj vy to zvládnete. Držím palce.
Pekný deň

zaanaa
10. júl 2021

@drobcek26l jej ďakujeme pekne❤️ som rada keď sa niekto takto podelí o skúsenosť a ste má teraz povzbudila 🙂 a verím že sa z toho dostane čo najskôr ❤️🙏

zaanaa
10. júl 2021

@drobcek26l môžem sa ešte spýtať nemáte nejaké overené rady na ten ekzém? Krémy a tak ;) 🙏

drobcek26l
10. júl 2021

@zaanaa nám veľmi pomáhal klasický ochránil na takéto tie červeného miesta a úplne top bolo, kožná nám dávala zarábať kyselinu mliečnu s excipialovym krémom. Z toho bola taká biela masť a to bolo perfektné. Inak sme používali na premastenie po kúpaní telové mlieko pre deti od Nivea. To som mala oskušane že nám zapasovalo všetkým.
No a popraskanē ruky hlavne v zime ju super Infadolan.
Také tie drahé veci od Bioderma, Eucerin a podobne nám robili ekzém skôr horší ako lepší.
A veľmi pomohlo more. Ale tak to sa nedá vždy

zaanaa
10. júl 2021

@drobcek26l ďakujem ešte raz, pekny deň ❤️🙏