Fenistil kvapky

drobcek26l
8. jan 2013

Chcela by som sa poradiť lebo neviem čo mám urobiť. Náš malý má po mne nábeh na atopický exém. keď sa narodil mal veľmi suchú pokožku tak sme s ním začali chodiť na kožné. Dostali sme rôzne krémy a zároveň nám doktorka dala kvapky fenistil s tým, že mu ich mám do pol roka každý deň trikrát dávať že vraj mu s tým vytvorím imunitu a malý sa môže týchto alergických prejavov úplne zbaviť. Vždy keď k nej prídeme na kontrolu tak mi pripomenie aby som tie kvapky určite nevynechala. Lenže problém je v tom, že dnes sme boli na poradni u našej detskej lekárky a tá mi povedala, aby som mu tie kvapky už nedávala, lebo že to nieje dobré keď ich berie tak dlho. nemáte s tým niekto nejakú skúsenosť čo mám teraz robiť??? Dávať alebo nedávať.

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@zuzka38 Ďakujem pekne za link ale nenašla som tam takú odpoveď ktorá by mi pomohla, lebo všetci čo tam písali dávajú fenistil iba pár dní a nikomu ho nekázali dávať pol roka kôli imunite ako nám. Asi budem musieť zavolať tej kožnej lebo máme ísť na kontrolu až koncom februára.

zuzka38
8. jan 2013

@drobcek26l niekto v tej teme pisal, ze max. doba je 2 roky?

skus este tu
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/fenistil-a-jeho-dlhodobe-uzivanie-detmi/

prip. niekomu odtial napisat..

andrejka1983
8. jan 2013

@drobcek26l nechapem naco ti predpísali kvapky fenistil...my sme ich dostali ked sme mali nádchu aby sme nesoplili a neškribali si nos 😀 ....ale ja aj tak radšej používam mastičku fenistil ked už....
...a k tomu atp. exzemu, my ho nemáme ale tak sem tam ma tiež dcerka velmi suchu pokožku,a ked bola babatko tak sa celá ošupala ako rybka...a velmi som spokojna s kremom johnson baby sensitive na suchu pleť,( taký olivovzelený obal) a ešte aj s klasickou modrou niveou....a ak sa jej urobil nahodou fliačik nejaky tak som o pomastila Holtovým kremom 🙂

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@andrejka1983 ďakujem za tvoj príspevok, lenže ja som mala atopický exém vďaka alergii strašne silný, tak že mi koža praskala až do krvi a keď sa môj drobec narodil, vyzeralo to tak že bude mať to isté. Tam nešlo iba o suchú pokožku. Tak asi aj preto to doktorka riešila takto. Je pravda že je som to mala od narodenia až do 15 rokov a nášmu malému to možno aj vďaka týmto kvapkám úplne zmizlo a teraz je z neho zdravé bábätko. Preto sa bojím to vynechať aby sa mu to nevrátilo.

andrejka1983
8. jan 2013

@drobcek26l aha...fakt som nevedela že fenistil kvapky pomáhaju aj na atop. ekzem, dobre vedieť 🙂

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@zuzka38 Ďakujem pomohlo. Tak ho budem dávať do toho pol roka a až potom ho skúsim vysadiť. Snáď drobčekovi neublížim ale pomôžem. Ešte raz ďakujem

evko1
8. jan 2013

@drobcek26l zdravím, aj nám kožná predpísala fenistil, kým nebolo celkom isté o akú DG ide. Bolo to podozrenie na atopický ekzém, ale nakoniec sa to nepotvrdilo našťastie, ale sa musím priznáť, že som malej ten fenistil ani nedávala, iba spočiatku, lebo bola úplne oťapená a teraz mám z toho trocha obavu, že som ho asi len mala radšej dávať podľa jej predpisu, možno by sme predišli iným možným kožným prejavom. aj keď teraz je malá úplne O.K. Tak som jej hádam neuškodila☹((

evko1
8. jan 2013

Mám otázočku, v čom kúpete deti so suchou pokožkou? Dávate voľakú suspenziu do vody? Niečo olejové alebo podobne?

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@evko1 Myslím že si neuškodila keď je zdravučká. No neviem teraz dávam 3x denne 6 kvapiek a aká by som bola rada keby bol Tomáško aspoň troška oťapený. 🙂 On sa celý deň blázni usmieva a vykrikuje ani na chvíľku sa mu rúčky nezastavia čo všetko musí ponaťahovať. Tak mu to asi zvýšim na cca 30 kvapiek možno potom príde oťapenie aspoň na chvíľku. 🙂 🙂 🙂

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@evko1 kožná nám dala olejček do vody Balmandol ale mne sa zdalo že to vôbec nezaberá tak sa kúpeme v čistej vode. Ale odkedy som malého začala natierať pleťovým mliekom Nivea sensitive, tak so suchej pokožky sa stala krásna a hebká, úplne zdravučká.

mummy01
8. jan 2013

@drobcek26l pozor...davkuje sa 1kvapka na kilo hmotnosti dietatka 😉

chovancova27
8. jan 2013

@drobcek26l Ahoj, my dávame malému fenistil kvapky na noc teda už pekne dlho... má ekzém a vnoci sa straaašne škriabe... ale tiež už som si nie istá, či robíme dobre ked mu dávame non-stop večer čo večer, ale čo mám robiť? bez toho sa ide uškriabať k smrti:((((

mummy01
8. jan 2013

@evko1 po bohatych skusen ostiach tie olejove hovadiny do kupela fakt neodporucam...ja pouzivam morsku kupelovu sol,umyvam ovsenym mydlom a nakremujem Lipobasou...

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@mummy01 No veď hej ja som len myslela že tými 30 timi kvapkami ho ukľudním 🙂 . Rodím si srandu mám ho rada takého aký je. Má 6,5kg tak dávame 6 kvapiek.

mummy01
8. jan 2013

@drobcek26l anema to ukludnujuci ucinok na vsetky deti 🙂 na mojho tiez nie 😀

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@chovancova27 Verím ti že je to hrozné. Ak mu to pomáha tak mu ich asi dávaj aj naďalej lebo z vlastnej skúsenosti viem aké to je strašné svrbenie pre dospelého a nie tak pre dieťa.

drobcek26l
autor
8. jan 2013

@mummy01 Nepotešila si ma 🙂

mummy01
8. jan 2013

@drobcek26l sorry 😀

evko1
8. jan 2013

@mummy01 prosim ta,ake ovsene mydlo pouzivas?Kde ho kupim?Lipobasu mala neznesie.Nam sa problem vyskytol po tom,ako som malu 1krat natrela kyselinou mliecnou.Pravdepodobne mi v lekarni dali 1% namiesto 0,5% odvtedy furt cosi riesime:'( A voda v BA je otrasna.Ked sme u nasich,tak ma super pokozku a doma cista katastrofa.

mummy01
8. jan 2013

@evko1 mydlo kupis v lekarni,je dost dobry vyber.No ani kyselina mliecna na ekzem nieje dobra,skus Bioderma Atoderm PO Zinc-tusim tak sa to nejako volalo,hlavne treba natierat 1 alebo max.2x denne,kupat kazdy treti den,mozes aj v odvare z dubovej kory spravit si taku dvojtyzdnovu kuru a vtedy mozes kupat kazdy den.Na zapalene miesta je dobry Holtov krem.A aj prat treba v mydlovych vlockach bez avivaze...

jankagun
8. jan 2013

ahoj,aj my sme mali fenistil,taktiez mala Sofinka nabeh na atop.ekzem,pomohol nam krem Biroderma ABC Derm emollient Balm (vsetky tie LIPObalzamy a Lipomlieka nam nepomohli,iba viac rozdrazdili pokozku), a teraz mame LA ROCHE POSAY -CICAPLAST B5 balzam a je uuplne super´,mozes ho natriet aj na zapareniny,po bodnuti hmyzom,na ekzem,na popraskanu a velmi suchu pokozku.a fenistil sme vynechali uplne

korenbaba
8. jan 2013

ja mám pocit že Fenistil je momentálne všelik na všetko. Mne ho pr emalu strkaju všade kde sa pohnem.

michalka007
25. jan 2013

ahojte,
ja mam taky isty problem ako ma drobcek 261. S tym vsak, ze dcerka ma 5m, a posledne noci mi vobec, ale vobec nespi. Budi sa kazdu hodinu. Som bezradna. Neviem, ci to nie su aj zubky... hrozne slinta. Taktiez pediatricka tvrdi, ze pri dlhodobom uzivani fenistilu (my uz uzivame dva mesiace) moze dojst k predrazdeniu nervovej sustavy a "upokojujuci" efekt je presne opacny. Akokolvek, ten fenistil mi kozna kaze davat a pediatricka zakazuje. Pediatricka mi kaze davat homenopatikum na zubky. Takze vobec neviem co mam robit. Vysadit ten fenistil, alebo nie. Nechcem do nej pchat tolko liekov... :( viete mi poradit? Mali ste niekto skusenost s takouto nespavostou pri brani fenistilu? Dakujem :(

matkamirko
25. jan 2013

atopicky ekzem je diagnoza, ktora sa ma riesit cez kozneho, urcite aj uzivanie antihistaminik akehokolvek druhu. My sme od 3. mes. uzivali fenistil denne, az do roka a pol. Zmiernoval svrbenie, inak by bol maly doskrabany do krvi. Detski pediatri neradi posielaju ku koznemu. Ja som tam isla aj bez jeho doporucania, chodime tam takmer rok, maly ma zodac-denne(ked ma akekolvek problemy, pripadne sa vyskytuje v alergennom prostredi-zvysujeme davku na 3 dni), a naozaj sme tam dostali ucinne rady. Ked mam akykolvek problem, idem tam(pripadne je moznost aj zavolat). Naozaj aj uzivanie fenistilu by som zase len riesila cez kozneho, poradit sa, nech vam teda vysvetli, ze preco, na co? My sme tiez boli u kozneho na zaciatku, ked mal maly 3.mes., tiez ten fenistil, rozne kremy, a tiez som mala vela otazok, ktore mi nik nezodpovedal. Urcite sa treba pytat, ale fenistil neuskodi, prave naopak, pomoze odpuchnut sliznici, telo ma menej priznakov zapalu(pri atopickom ekzeme je aj prejav bezneho nachladnutia ovela horsi, ako u neatopikov).

drobcek26l
autor
30. jan 2013

@matkamirko Dávala si fenistil až do roka a pol? Tak potom sa asi ani ja teda nemusím báť nejakých nežiaducich účinkov či hej??? Lebo sama viem aké hrozné je mať ekzém a chcela by som môjho syna od toho čo najdlhšie uchrániť. Zatiaľ má pokožku čistú len sem tak sa nám niečo začervená a to hneď krémujem aby to nenabralo väčšie rozmery ale vynechať fenistil sa zatiaľ bojím.

matkamirko
2. feb 2013

@drobcek26l nasmu to nesposobilo ziadne komplikacie, a nasledne za fenistilom berie zodac. Ekzem je taktiez kontrolovany, obcas na lickach, v lete na ruckach. Ale skus sa poradit este s lekarom, lekarkou 🙂 Ale uskodit by mu nemal 🙂

sylvia78
2. feb 2013

@drobcek26l my mame dva rocky a mam dvat 5kvapiek 3x denne, nam to dala dr. lebo sme boli vkuse chori, a to mame asi od nejakej alergie a aby sa znizili prejavi alergie tak nam dala najprv AErius ale ten nezabral a ako mame Fenistil tak klop klop klop uz dva mesiace sme zdravucky, Mne osobne povedala dr. ze to su lieky na tlmenie alergickych reakcii a uzívaju sa aj dlhodobo a mame dost dobru dokinu, aj pediatricku aj pneumologicku. Ja sa nasej dr, pytzam na vsetko este aj na to co sa docitam tu ci to tak nemoze byt a na vsetko mi milo a s trpezlivostou pdpoveda. Radsej si to vzdy overujem...

drobcek26l
autor
2. feb 2013

@matkamirko
@sylvia78 Ďakujem za vaše odpovede

bianova
21. sep 2016

Ahoj, ja by som potrebovala od Vás radu. Moja dcérka má 7tyzdnov, a kašle. Boli sme u lekára a napisal nám fenistil kvapky. Nechápala som preco nám to napisal na kasel. Podla mna by mal napisat niejaky sirup. Potom som rozmyslala ze to napisal asi na exzemu, lebo moja malá má kojencku exzemu. Prosim Vás co my radite? Dakujem 🙂