prosim poradte
na kiahne mame fenistil kvapky - dieta 6 rokov bude mat, ma 20kg.
kolko mame dat kvapiek?
nam lekarka vravela ze 10kvapiek 2 x denne, ale tak sme brali aj ked mala len 3 roky, nie je to malo kvapiek ?
zabudla som sa opytat a ide vikend.
dakujem za rady.
ADC pise :
''Deti od 1 do 12 rokov
Odporúčaná denná dávka je 0,1 mg/kg telesnej hmotnosti/deň t.j. 2 kvapky/kg telesnej hmotnosti na deň, rozdelená do 3 dávok v priebehu dňa.''
tak ale to znamena ze ked mame dve davky rano vecer a ma 20kg, tak predsa dokopy je to 40kvaliek tak 20 rano a 20 vecer nie?
Mne lekárka nekazala takto dávať, aj naposledy napísala 12 kvapiek. Aj synovi co ma 12 rokov nedávam 20 kvapiek a vždy záberu.
@kittykat22 no len nasa lekarka ze mame davat len rano a vecer po 10 kvaliek a to mi prislo malo. preto som sa pytala.
citat viem len teda chcela som poradit.
nikdy som sa nestretla s tym, aby sa fenistil daval 2x denne, ked aj v pribal. letaku je 3x napisane a vzdy ked fenistil vyberam v lekarni, opyta sa lekarnicka na vahu, vezme kalkulacku a napise mi na skatulku 3x a pocet kvapiek
@kittykat22 6m po otvoreni
@zuzuliennka1 ta nasa zjavne na to kaslala.
no a ked si si isla do lekarne po fenistil, lekarnicka ti nepovedala nic?
@zuzuliennka1 nie. ze sak lekarka povedala spravne ani sa neunuvala kuknut. nevadi. uz viem.
Fenistil sa zvykne ordinovat aj v dvoch davkach, lekar si to proste upravi ako uzna za vhodne, ale teda pri kiahnach by som urcite davala 3x denne kedze to je kvoli svrbeniu a to urcite treba tlmit aj pocas dna.. ja osobne by som sa v tomto pripade riadila letakom a nie dr (ak teda je dieta inak zdrave nelieci na na nic chronicke, neuziva ine lieky!)🙈 no ale druha vec je ze ja by som teda radsej pre dieta ziadala Zyrtec, ktory neuspava.. ale to je uz bezprednetne u vas 🙂
Urcite nevynechaj kupele v hypermangane viackrat denne 🍀
@anavixy nasa chuda ma nenormalny vysev a svrbi ju to aj ju sprchujeme aj mangan ale teda naozaj ma napadlo ze lepsie nech ma 3 x denne, ja uz neviem ako jej ulavit ani hrat sa jej nechce to uz je CO POVEDAT.
Ahoj aj moja dcérka 3,5 ročná má teraz kiahne a ja jej dávam 15 kvapiek 3 krát denne dávam jej to do vody alebo čaju, lebo na lyžičke odmieta a má cca 19 kg
urcite sa riad letakom, 3x denne urceny pocet kvapiek.
poddavkovanie liekom je rovnako zle ako predavkovanie
@dada011 nasa uz spapa na lyzicke, ok uz som rozhodnuta 3 x denne. a aky mate priebeh
@zuzuliennka1 suhlasim. a ju to mega svrbi. 3 x denne jej snad ulavi.
Môj nemá ešte ani 2 roky a nedávno som dávala 2x denne 10 kvapiek.. nezabralo to vôbec tak nám dala iné lieky.. skús sa prípadne poradiť v lekárni
@mtn112233 vyskusam 3 x denne podla pribalu.
Lekarka sa mohla pomylit. Aj mojej sa to raz pri fenistile stalo. Napisala na recept taku davku, ze by to kona povalilo. Daj 13 kvapiek 3x denne. Alebo daj dithiaden.
@beata_k
@dada011
@anavixy
@zuzuliennka1
@kittykat22
@pininka1
este jedna vec, velmi casto chodi cikat.
sice pije viac ale naozaj extremne chodi cikat. to je normalne ?
akoze ma aj tam dole vyrazky...ci ju to drazdi ci co.
ze pri cikani ju nic nestipe a chbrat neboli'
nechapem ale fakt kazdu hodinu asi :/
to dnes poobede az zacalo aj teraz jak sla spat, znoav cikat.
nemate skusenost?
dakujem.
taktuto skusenost nemam ani pri kiahnach ani pri fenistile. Mozno budu mat ine mamicky.
Tiez nemam taku skusenost pri kiahniach alebo fenistile.
to s fenistilom nesuvisi
Naša ma 6 rokov a dávam jej 12 kvapiek