Fenistil a Dithiaden na kiahne

zuzkalujza
5. máj 2016

Ahojte tie co este nespite a viete poradit. Prosim vas, dcerka ma kiahne v dost zlom stave. Neskutocne vela po celom telicku. Hrozne ju to svrbi. Cez den som davala fenistil po 15 kvapiek. No moc to nezabera. Este stale je hore, narieka a skriabe sa. Mozem jej dat Dithiaden? Aj ked mala ten fenistil? 😢

zuzkalujza
autor
5. máj 2016

Este som zabudla napisat ze Fenistil mala o 18:30 a teraz je 0:17

janickadr
5. máj 2016

@zuzkalujza A kolko krat si jej ho od rana dala? A kolko vazi kg?

monilik
5. máj 2016

@zuzkalujza ahoj, ja ked mam takuto dilemu radsej si vzdy zavolam na detsku pohotovost a spytam sa tam, este sa mi nestalo ze by neporadili. bala by som sa kombinovat lieky bez odborneho schvalenia. my sme mali kiahne v zime, tiez velmi vela a vsade, natierali sme tanno hermal, davala som iba fenistil ked isiel spat.

zuzkalujza
autor
5. máj 2016

@janickadr 3x15 kvapiek. Ma 6 rokov a 19kg.

janickadr
5. máj 2016

@zuzkalujza Fenistil sa moze 2kvapky na kg hmotnosti/den rozdelene do 3 davok, cize cca 40 kvapiek/den, cize tu davku za cca 24/hod.uz ma vycerpanu. Ale od poslednej davky uz uplynulo 7 hodin a Dithiaden sa moze davat tiez 3xdenne, tak jej podla mna v pohode mozes dat teraz 1/2 tbl. Dithiadenu (6rocne deti mozu 1mg 3xdenne, t.j.1/2 tbl. Dithiadenu 3xdenne), ak teda este nespi, alebo keby sa zobudila a zas nevedela zaspat, tak jej daj tu polovicu tabletky..

petah82
6. máj 2016

stav pri kiahnach sa rapidne zhorsuje po podani ibuprofenu, cize Nurofenu a spol. nedavali ste? ak ano, prestat s tym. nehovorim ja, ale v poslednej dobe aj vela clankov k tomu bolo.
@zuzkalujza

hana32
29. máj 2023

@zuzkalujza Dobry vecer, viem, ze uz je to davno, ale prosim, co nakoniec dcerke zabralo na to svrbenie, ked mala kiahne? Maly nevie zaspat ako ho to velmi svrbi. Uz som skusila snad vsetko.

tatiana_84
29. máj 2023

@hana32 moj ma teraz tiez kiahne a davam mu 3x denne tantum verde roztok-vatovym tamponom a ze mu to pomaha. Obvodna mi odporucila aj fenistil gel, hypermangan.
Mojim synom-atopikom pomaha pri akomkolvek skrabani chlad- ci uz otvorene okno a lahka prikryvka, studene obvazy.

hana32
6. jún 2023

@tatiana_84 Dakujem pekne. Bola to len jedna noc, celu som ho ovievala vejarom🙂 Uz je to ok. Pouzila som tantum verde a par dni davala fenistil kvapky, kupala v hypermangane.

lemoni86
12. jún 2023

Ahojte, naša dvojročná má na chrbatiku také škaredé chrasty. Dnes nám na to dr predpísala po telefóne framikoin, tak som jej natierala. Myslite že to bude ok? Má niekto skúsenosť? Ináč oplachujem ako vidíte v hypermangane, a na svrbiace používam podobnú masť ako fenistil. Tiež užívame aj Fenistil kvapky. Mám doma aj to tamtum Verde pre istotu, zatiaľ ju až tak nesvrbi, veľmi vyhadzana je druhý den. A tiež, práve dnes som sa dočítala že nurofen je nevhodný pri kiahnach a ja som jej chudatku práve ten dávala ☹... Tri dávky dostala, mala horúčky pomaly 39. Ach, mohla to mať lepšie 😢

hana32
12. jún 2023

@lemoni86 Tantum verde sa dava aj ako dezinfekcia, pokial sa vyrazky tvoria. Ja som uz na prasknute, cize uz ked sa tvori chrasta davala Tanno-Hermal Lotio(odporucanie doktorky) sprava sa to ako klasicky puder na kiahne. To malemu pomohlo. Tiez to mal skarede na niektorych miestach, aj ked nie tak cervene dookola.

lemoni86
15. jún 2023

@hana32 nakoniec sme šli k dr, lebo horúčka 39 neklesala ani na 5ty deň a pridružil sa aj kašeľ(starší sa liečil ten týždeň na streptokoka s ATB), malú popozerala a vravela že tie chrasty vyzeraju už ok, ale predpísala pre istotu aj Baneocin ATB masť a ta urýchlila hojenie. Naša má veľmi citlivú pokožku, stačí že sa troska poskrabe a má to za chvíľku celé červené. Tak asi aj preto to tak nepekné vyzerá. Ostali jej ešte na nozkach, dva tri pľuzgieriky čerstvo puknute, zvyšok už má chrasticky tak sa teším. Predpísala ATB aj jej na ten kašeľ, širokospektrálne, tak dolieči jej to kadečo keby náhodou. Som o dosť kludnejsia, tie kiahne sú fakt že nie sranda. Mám ešte dvoch starších synov, tak nás to za týždeň dva čaká asi znova. Budem už ale pripravená a vybavená všetkým možným 😅

lemoni86
15. jún 2023

@hana32 nám ináč púder neodporúčala ani žiadne mliečka, že to nedýcha pod tým. Neviem no.... Ale na tie škaredé krátery ešte hojivu masť bude treba, aby jazva neostala.

hana32
15. jún 2023

@lemoni86 Kto vie ako to je, kazdy asi podla seba to riesi. Tak ale super, ze uz je to lepsie. Drzim teda palce aj pri synoch🙂