Febrilné kŕče

luckalejka
9. sep 2016

Ahojte mamicky.pred dvoma tyzdnami nasu dcerku -ma 2 roky a 4 mesiace -dostala febrilne krce.utekali sme do nemocnice kde sme boli na EEG hlavicky a tam nam povedali diagnozu komplikovane febrilne krce.samozrejme dnes sme boli zase na kontrole a skoro vobec nic sa nezmenilo.V nemocnici nam dali recept na rektalny diazepam a normalny diazepam tabletky.pri teplotach 37,5 uz jej mame podavat 3 krat za den diazepam.v novembri ideme znova na EEG tak snad sa to v hlavicke-mozgu zmeni.mate s tym niktora skusenosti?kedy sa to zmeni v hlavicke a ci sa to vobec zmeni.neostane to snad z nasledkami.epilepsia nam nehrozi neberieme ziadne lieky.

bajjka
29. okt 2016

Dobrý deň ja som mala v detstve opakovane kŕče a na ekg som chodila aj na krv každé 3 mesiace tabletky som brala do prvej menštruácie od nej sa mi dávka znižovala až som ich prestala brat úplne a kŕče sa už nevrátili treba dieťa chrániť aby nebolo choré aby nemalo vysoké teploty ...veľa stastia

luckalejka
autor
30. okt 2016

Kŕče ste mala opakovane kŕče,to znamena aj po 5 roku zivota.vtedy je ten cas do kedy by mali byt tie krce,ci je to individualne.?ze moze dieta dostat aj ako 8,9 ročné?mi zase ideme teraz po 3 mesiacoch na eeg,tak uvidim co a ako.tie tabletky čo ste brala su na co,na epilipsiu,alebo proti krcom....ako sa volaju....naordinovali vam ich po eeg,?dakujem.

bajjka
1. nov 2016

Áno mala som ich opakovane a posledný krát v ôsmich rokoch...nie tabletky boli na kŕče a naordinovali mi ich už neviem kedy presne...dlho dlho som dostala pri rodičoch keď som mala čo o len nádchu keďže sa mohli kedykoľvek pri vysokej horúčke objaviť bola som aj s telesnej výchovy ospravedlnena...