Ahojte, chcem sa spytat, co s farebnymi soplami. Nasa mala akosi posledne mesiace v skolke chyta farebne sople a asi nema vyznam kvapkat kazdych par tyzdnov atb kvapky, ale zase mam pocit, ze nic ine nam ani neostava. Dr ma nazor, ze atb kvapky sice preliecia, ale pokial je na to nachylna, za chvilu ich chyti znova, co je teda pravda, len nemozeme stale ostavat doma kvoli soplom. Nedat nic a cakat, kam to zlezie a kde sa to vyvrbi? Dr je skor za to nedavat nic, ale este nikdy za nasu skolkarsku karieru farebne sople nepresli len tak. Ja chapem, ze davat dokola pamycon (ten malokedy zaberie) alebo uniflox nie je velmi vhodne, ale akosi nevidim inu cestu. Vitaminy na posilnenie imunity (C,D, zinok, nejake multi obcas) priebezne davame, konvickujeme, mozno by si teda casom imunita poradila, len kvoli praci ju nemozem mat doma kazde 2 tyzdne, ked okrem sopla jej v podstate nic nie je. Ci to risknut a dat tie kvapky zase a dufat, ze na jar bude lepsie? Uz je predskolacka, pojde do skoly a snad to bude lepsie, ale co teraz? Mate skusenost, ze ste davali casto atb kvapky?
@30ericka dakujem, u nas imunolog velmi neriesil, mali sme lieky na podporu imunity, ale nula bodov, presli sme si podobnym pri synovi, ten je druhak a vyzera to, zaklopem si, ze proste musel z chorob vyrast (alebo je to ruskami v kolektive ☹ ). ale kortikoidy sme veru mali kedysi. volala som s detskou a povedala teraz, ze ked je to uz takto casto, mame ist na orl, tak som zvedava, co nove vymysli.
treba ísť k imunulogicke a možno vám predpíše kortikoidy - napr nosové kvapky mometasone. Vyzerá, že je vznútra moc zahlienená..