Farba očí u deti

27. mar 2021

Dobre ranko,
dokedy sa vasim detom menili oci?
Smuzom mame zelene, ja tmavozelene, muz bledunke zelene domodra.
Maly mal 2r a ma uplne modre, ako moja mamina. Zda sa mi ze mu blednu z zelenaju.
Mozu este ozelenat? Ci uz ma farbu ako bude mat?
Kedy mali vase deticky finalnu farbu? Viem ze hneda sa farbi uz okolo pol roka, ale co bledooki?

anjelicek26
27. mar 2021

Mojim sa meni mam pocit aj podla pocasia... maju vsetko od burkovo modrych, olivovych az po zelenkave... Ja mam hnede, muz modre, vsetky deti su niekde medzi tym, pricom najstarsia ma skoro ako lieskovy orech, hnedo-zelene, dalsi traja ako som pisala vyssie - modre s odleskami a menia sa ja mam pocit skoro kazdy den... ale moji maju velmi tmavu modru.

veronice
27. mar 2021

Dcera mala pri narodeni uplne tmavohnede, teraz ma. 2r2m a maich trochu svetlejsie 🙂

renata1405
27. mar 2021

U nas tiez obaja rodicia oci zelene a dcera modre

katkamatka7
27. mar 2021

Moji rodičia hnedé, ja hnedé, môj manžel z modré a naše dieťa modré. Keď si spomeniem, mne sa menili z tmavohnedych až čiernych na svetlo sivé a miestami zelenkavé. Mala som kamarátku, ktorej za zmenili z hnedej na sivé po tom, ako jej v skorej puberte umrel brat. Mužovi sa menia podľa farby trička 😀 On sám nevie, ako to tie oči robia, že keď si dá modré tričko, očí má v takom odtieni, keď si dá zelené, tak sa zvýrazní zelený odtieň dúhovky. A oči dieťaťa sa vekom môžu meniť na odtieni, z azúrovom modrej, že až vyráža dych prenikavou modrou na modro sivé napríklad.

pseudomonas87
27. mar 2021

Okolo 1roka už sa nič nemenilo, má modré.

cookie29
27. mar 2021

Kamoskinym deťom ozeleneli okolo 5r tuším.

euka210
27. mar 2021

No prvemu az okolo 2e...z modrej na moju zeleno hnedu. Ostatni 2 ostali modro sivy po tatovi.