Farba moču 8-týždňového bábätka

8. aug 2022

Ahojte, dnes rano som si vsimla, ze ma moj maly (8 tyzdnov) viac zltkastu farbu mocu vid. fotka. Zapachat nezapacha, len sa mi nie celkom pozdava ta farba, doteraz som nespozorovala, ze by bola az takato intenzivne zlta. Myslite, ze je tato farba este v poriadku? 🤔 Zajtra mame poradnu, tak to urcite spomeniem aj pediatricke. Dakujem za vase skusenosti/nazory.

sonicka96
8. aug 2022

Ak dávaš vitamín C tak to bude preto 🙂 ale kľudne to spomen doktorke ❤️

autor
8. aug 2022

@sonicka96 nedavam :( iba D-cko, to vsak uz od narodenia.

ildiko36
8. aug 2022

Babetkam sa cistia este aj oblicky,môj mal takej farby moč ale niekedy mal aj take krvave flaky na plienke, dr povedal ze su to kristaliky, že aj to normalne.Pozdejšie som bola aj na nefrologii a lekar tiež podtvrdil ze je to normalne a to sme už boli po operacii.
(moj 6mes prestal prijať tekutinu odmietal kojenie a moč mal az po kvapkach, som sa bala ze mu odídu oblicky, že dostane zapal ked vobec nemočí, v tych par kvapkach potom mal vysoke mnozstvo krvi, bolo mu treba urobyt čiastocnu obriezku lebo mal neskutocne dlhú predkozku a uplne zúženu , po operacii zacal prijať tekutiny a normalne prudom močil)
Keď pojdeš na poradňu a mas obavy kup si dnes sačok na moč, a skus to nadránom nalepiť,len to treba sledovat lebo lahko odpadne, potom to prelej do sterilnej skumavky.Vyšetria moč.
Ale vyzera uplne normalne

dada0902
8. aug 2022

Bežný moc

autor
8. aug 2022

@ildiko36 dakujem za info. Pre istotu dnes kupim ten sacok a zajtra zoberiem moc.

nikpa
8. aug 2022

Podľa mňa je farba v poriadku ale neviem posúdiť či je to veľká zmena, oproti tomu aký máva obvykle, to vieš len ty. Každopádne ak by mal syn zápal, mal by zvýšenú teplotu a celkovo by si videla na ňom nepohodu. Keď máte zajtra poradňu, dr má k dispozícii v ordinácii papieriky ktorými vie zistiť či má v moči krv, hnis, zvýšené bielkoviny alebo iné.... Do zajtra mu chyť moč do skúmavky a rovno ho zober so sebou. Musis skúšat, máš dosť času, určite sa ti to podarí len treba trpezlivost. Ja som sa tak synovi nachytala 🙄 ale inak sa to nedá 🙂