Babenky chystáme sa do Turecka. Bývajú aj v Turecku potiaže z vody (hnačky) ako v Egypte? Jedny hovoria že áno, iný že nie...tak teraz neviem. Ideme s deťmi 1,5r a 5r.
Mladší je na umelom mliečku, beriem pre istotu kanvicu a aj termosku, lebo v noci pije 3x mliečko...Niektorý mi radia nepiť ich vodu vôbec, aj dojčenskú flašu umývať v minerálke, ústa vyplachovat tiež minerálkou. Treba? Poprosím o Vaše skúsenosti 😉 Ideme do 5* hotela, all inclusive.
my sme sa s problemami nikdy nestretli a to ja si normalne umyvam zuby vodou z vodovodu. Neodporuca sa ju pit. vsade maju normalnu balenu vodu vo flasiach.
@sono2
@diskutujuci joj dakujem, lebo podaktorí ma strašia. ale vodu na mlieko budem určite prevárať, aj na čaj 😉
@katkasofi My sme boli v Turecku minuly rok prvykrat a ziadne zaludocne problemy sme nemali..Predtym sme boli 5-krat v Egypte a tam sme parkrat mali slabsieho faraona, ale vzdy zabrali ich lieky..Kazdopadne vodu sme aj v Turecku pili vzdy iba balenu, zuby sme si umyvali s normalnou ich vodou z vodovodu, ale dojcensku flasu by som asi tiez umyvala s ich balenou vodou - v 5-hviezdovych hoteloch s all inclusive jej mate prakticky neobmedzene mnozstvo k dispozicii a neviete, ako zareaguje detsky organizmus na tu vodu..Takze pokial ide o deti by som bola radsej opatrna..Nemusi sa stat nic, ale neriskovala by som to..
@katkasofi áno dobre urob tieto opatrenia aby si sa vyvarovala všetkým rizikám, ktoré však nemáš
niekto napríklad nejedol ovocie umývané v miestnej vode....
ale neboj a uži si dovolenku
@diskutujuci dakujeme, si moc zlatý 😉
@katkasofi ahoj, bola som v Turecku veľmi veľa krát a nikdy my, ani nik z hotela nemal problém. Turecké tur.centrá sú skôr európske, ako arabské. V Egypte sme boli tiež veľa a vždy to ľudia dostali, keď si zapínali klímu na izbe, vonku 45°a na izbe chladili na 20°, jasné že telo bolo v šoku. Nepiť nápoje s ľadom, ale len kvôli tomu, že na slnku sa rozhorúčiš a ľadový nápoj môže spraviť šarapatu v žalúdku.
krásnu dovolenku
V Turecku je to ako u nás, akurát lepšia kvalít potravín. Akurát pre istotu som aj ja vždy vodu len balenu pila, ale to pijem aj na SK, riady sme oplachli tiež aj ovocie a zuby umyvali s vodou vo fľaše. Netreba ale radšej predchádzať problémom. Voda v Turecku keď sme sa sprchovali smrdela ale Turecko nieje Egypt samozrejme.
@katkasofi ahoj vôbec sa neboj
my sme boli aj tam aj tam a turecko bolo úplne OK
ak nepôjdeš do 2 hviedičkového hotela 🙂
al nie, dobrá rada je nepiť nápoje s ľadom, pre istotu 🙂