Ahojte dámy slečny... Viem že niektoré z Vás ma ukamenuju, ale mám problém s fajčením som v 25tt a len teraz sa mi podarilo prestať fajčiť myslíte si že môjmu krtkovi som spôsobila nejaký šok?? Nemôžem sa opýtať lekára pretože by ma na tej koze obesil .. ďakujem za každé normálne a plnohodnotne názory a odpovede 😊
@petuskazirafka myslim ze ano, prave su mi sposobila nikotinovy sok, na ktory si za 25 tyzdnov zvykal... nepoznam dospeleho cloveka, ktory nemal po nahlom dlhorocnom skonceni fajcenia zdravotne problemy...
@lucinocka Ďakujem krásne za odpoveď. A myslíš si že to sa odzrkadlí aj na jeho dalsom vývoji?
@petuskazirafka ja som tiez prestala az v 25tt (fajcila som iba 3 denne ale fajcila). Potom som prestala uplne a syn bol ok a aj je
@babatkoo ďakujem krásne upokojila si ma 😊😊😊🤰🤰🤰
No asi to ozaj zalezi od mnozstva cigariet, ktore si fajcila, lebo ja som napr.nebola tuhy fajciar a ked som prestala (v 5.tt ked som sa o tehu dozvedela), ziaden nikotinovy sok som na sebe nebadala
Urcite je lepsie, ze si prestala teraz, nez keby si fajcila do konca. Bude to ok a drzim palce nech ti to vydrzi!
Urobila ste dobre ze ste prestala. Mne v povedala lekarka ze kazda cigareta je akoby ste dietatku pridusila pupocnu snuru a ono nedostava dost kyslika a miesto toho dostava skodliviny ktote ho "dusia" cim viac cigariet tym viac skodlivin a menej kyslika. Aj som fukala do takeho pristroja co to odmeral..dietatko sa pomalsie vyvyja hrozi ze bude malicke alebo predcasny porod alebo oddelovanie placenty. Vraj najlepsie co mozte urobit je prestat. A co sa tyka toho ze neni dobre prestat naraz tak je to myslene na tuhe fajciarky co fajcia krabicu denne a tiez je to viac koli mamicke lebo by naraz prestat nevedela tak si ma dat na to par dni. Cigarety niesu kokain aby dieta malo taky navik ze prestanete a ono dostane abstak a podla tejto logiky co niektore mamicky maju ze koli tomu neprestali fajcit by malo dieta fajcit aj po porode co jasne nebude.. ste sikulka ze ste prestala tiez mi trvalo 2 tyzdne prestat ked som zistila ze som tehotna a to som fajcila 3 denne 🙂 ale je to najlepsie pre dieta a ved tehotna ste par mesiacov tak tovydrzte aj nadalej lepsie ako sa potom cely zivot trapit ak sa nedajboze daco zle stane
@lucinocka ja som nemala problém, prestala som fajčiť zo dňa na deň, fajčila som 21 rokov. Nemala som ani šok, ani nič, dospela som k tomu úplne jednoducho, ako keď dospeješ k myšlienke, že sa trebárs musíš rozviesť s niekým, kto ti to škodí. Ako keď sa ocitneš na ceste, z ktorej sa už nemôžeš vrátiť (späť k fajčeniu). Keď je človek na to pripravený, a žije život, v ktorom nemusí tlmiť svoje pocity a prejavy cigaretami, dovolím si na základe vlastnej skúsenosti napísať, že nemusí mať žiadne abstinenčné príznaky. A teda, ani to dieťa v brušku, o ktoré tu ide, podľa mňa nemusí mať abstinenčné príznaky.
@katka0905 21 neni nejaky vek na prestat.... skor som myslela ludi 40+ rokov...cukrovka, rakovina a ano lekari povedali, ze bolo to nahlym prestani fajcenia, telo malo velky sok... so mnou na izbe lezala v porodnici baba, co chodika fajcit stale, ked sestry vysli vonku na chodbu a maly sa jej strasne triasol a mal krce ked sa narodil
@lucinocka pise, ze fajcila 21 rokov a nie v tom veku
@petuskazirafka , myslím, že každá cigaretka spôsobuje dieťatku v brušku väčší šok, ako to že budúca mama prestane fajčiť. Nehovoriac o škodlivých vplyvoch. Takže je super , že si prestala, radšej neskôr ako nikdy. držím palce, nech vydržíš a malé je zdravé 🙂.
a hlavne nezacat po porode opat. to si daj ako mega zavazok. lebo inac ta aj ja virtualne ukamenujem 🙂
Fajn ze si prestala. Teraz sa sustred na zdravu stravu bylinky ktore su dobre pre tegu prechadzky na cerstvom vzduchu
@petuskazirafka kolko denne si fajcila?
@lucinocka ja som isla zo dna na den zo 40 cigariet denne na nulu. Nebolo mi nic. Nebola som tehotna. Cim nechcem povedat ze babatku by to neubluzilo, pisem to na margo toho ze nepoznas dospeleho ktory by nahle prestal a nemal by problemy.
Ja by som sa aj keď viem, že to nie je najľahšie, tých cigariet predsa len vzdala, aspoň pokiaľ bude bábätko v brušku
Dámy všetkým Vám so ❤ ďakujem za odpovede 😊🌻🌹🌺🤰💋 krásny deň Vám prajem
@petuskazirafka ja som prestala zo dna na den pred 13 rokmi, na treti pokus 🙂 drzim palce, aby to vydrzalo a super ze si prestala. O tom, ci dieta bude zdrave alebo nie - no pomahat si mu nepomahala, ale nasledky sa predpovedat nedaju. Su zeny co robia vsetko podla knih a aj tak maju predcasne narodene deti, deti s astmou, imunitnymi problemami... A su matky, ktore fajcia aj cele tehotenstvo a maju zdrave deti.
Dolezite je, ze si prestala, to sa rata. Nech ti to vydrzi.
@petuskazirafka Nechcem ta strasit alebo co ale asi sama vies ze to babu ublizit mohlo. V prvych tyzdnoch dochadza k vyvoju organov a aj ked ti tu 100 ludi napise ze fajcili a babo je ok tak nemas zaruku ze to tak bude alebo nebude aj u teba.
Teraz uz ale nema vyznam stresovat sa, uz to nevratis spat a nezmenis.
@fokuska len tu zaruku nemaju ani nefajciarky 😕 cim samozrejme nechcem fajcenie obhajovat, urcite to plodu nemoze byt prospesne...poznam tuhu fajciarku, co neprestala cele tehu napriek tomu, ze otehotnela po x rokoch snazenia umelym oplodnenim, po porode jej lekarka vraj povedala, ze taku ciernu placentu este nevidela. Babo ma pol roka, zatial sa na nom noc neprejavilo, tak dufam, ze aj ostane zdrave.
Kazdopadne je neskoro sa zamydlat nad tym, ze to nieco sposobit nohlo, no podla mna ziaden nikotinovy sok babatko.nedostane, ked si prestala
@lindusss2016 Ano, zaruku nema nikto, preto je teraz zbytocne stresovat sa lebo uz sa to neodstane. Netreba si pridavat este stresy k tomu
Nechcem tu rozprudit burlivu debatu ALE....pre mna je hrozne ak zena v tehotenstve fajci....jednak to vyzera otrasne ked zena s bruchom alebo kocikom ma v ustach cigaretu a nehovorim o tom ako to moze babu uskodit....a ako sa chida v tom izavretom priestore citi..to ako leby niekoho zatvorili do miestosti meter krat meter a pravidelne mu tam pustali cigaretovy dym bez moznosti vetrat..priznam sama som fajcila...ale akonahle som zistila ze som tehu tak som hned s tym sekla...par rokov nefajcim a mi to aj vadi...a je smutne ze zeny si svoje neresti nevedia odpustit kvoli zdraviy svojho vlastneho dietata....pozitok prednejsi ako zdravie dietata..sorry ak som tym niekoho irazila ale bohuzial...je to moj nazor
@petuskazirafka tak, fajčiť by sa nemalo a v tehotenstve už vôbec, ale čo všetko by sa nemalo robiť a robí sa, že ? Ak si prestala, a myslím, že včas, nemal by byť problém. Držte sa, aj s krtkom 🙂.
rozhodne by sa nemalo fajčiť v tehotenstve
Napíš mi správu,tu ta ukamenuju