Soplíky len odsávam a niesú vidieť v nožteku len ich počuť keď dýcha
Nebo Nasivin pro novorozence
na cistenie Physiomer spray, solny roztok, kvapky Otrivin su od 3m
Staci nakvapkat trosku materskeho mlieka, ja to robim pomocou vatovej tycinky do usi, nasajem ju mlieckom a vytriem nostek. Vzdy to malemu pomohlo, nepouzivame ziadne kvaply z lekarne.
nic v zlom ,ale ja by som sa radsej poradila s detskou doktorkou ako tu na MK ... ona Ti aj syna popocuva....a poradi lebo ho aj vidi....
ahoj, Nasivin je aj pre novorencov ... my sme mali tiez ako 3-mesacne silne sopliky...cca 1 mesiac..potom nam lekar predpisal aj Pamycon
....na cistenie Physiomer spray...nechať uvoľniť a potom odsať..dobrá je odsávačka na vysávač...s obyčajnou to tak nejde...
http://www.pilulka24.sk/libenar-pre-deti-nosove... aj my toto su super je to setrna vodicka a len vycistili , pre take male su naj ,Physiomer spray moc strieka to sme nemohli pouzivat tak skoro
My sme používali Libenar pre deti nosové kvapky, je to fyziologický roztok, to nám lekárka odporučila, že žiadne iné do takého malinkého nošteka, lebo sa tým poškodzuje sliznica. Aj to materské mliečko vyskúšaj. Ale aj ja si myslím, že radšej zájsť s drobčekom k lekárke, aj ho prepočuje, aj poradí, čo je preňno najlepšie. Jasné, že ak treba, tak aj silnejšie kvapky, no mám pocit, že ak sa darí soplíky odsávať a ak sú ešte k tomu bezfarebné, tak stačí zvlhčovať nosovú sliznicu. Lekárka mi tak radila, že nakvapkať ten Libenar, chviľku počkať (nejakých pár minút) a potom odsávať. Odsávanie je dôležité, aby to nezostávalo aj so všetkými baktériami vovnútri, aby to ešte neudrelo do ušiek.
nie, ked tak tak len vytierat nakvapkanou vatovou tycinkou
V prípade, že len tak fufní, bude mať pravdepodobne len suchšiu sliznicu a na to sme používali Libenar kvapky. Používanie nie je obmedzené, je to fyziologický roztok a aj keď mu to už potom prejde, tak to môžte používať preventívne celú zimu. Teraz keď sa kúri, tak je v bytoch suchší vzduch. Treba pravidelne vetrať, hlavne pred spaním.
nám dr. dala nasivin pre detičky a len vatovou tyčinkou sme to vytierali v nošteku a bolo ok 🙂 tiež odporučila stérimar
ja davam libenar
moj maly ma 3 roky, 3x alebo 4x mal sopliky, vzdy som mu dala hned na zaciatku Ferr Phos /je to schusslerova sol, treba to rozdrvit a pridat do mliecka, ci cajiku/ a po par hodinach sople presli. chory este nebol /klop-klop/
my mame sprej nostek obsahuje myslim len morsku sol takze je vhodny aj pre novorodencov.. pouziva sa aj na zvlhcenie sliznice aj ked uz su sopliky v lekarni ti urcite poradia ak nechces ist hned k lekarke..
ked bol malicky v takom veku tiez som mu davala len kvapku materskeho mliecka a vzdy pomohlo.skoda, ze uz mliecko nemam lebo aj teraz by sa zislo 🙂
Ja vždy preváram kamilky, pred spaním dám hrniec do izby, aby sa odparovali. A nielen pred spaním, niekedy aj počas dňa, potom vonia celý byt. Toto mi poradila moja svokra, trvá to síce trošku dlhšie, kým nádcha ustúpi, ale aspoň je to príroda. Nám soľný roztok nezaberal.
nám keď soľ nezabrala, dr. nám predpísal pamycon - framykoinové kvapky a soplíky odišli 🙂
Na odpuchnutie sliznice nosa pri nadche je Nasivin soft pre deticky od 1 mesiaca. Sterimar (alebo iny spray na baze morskej vody) davame pred odsavanim, aby sa tie spoliky trosku "rozpustili", potom sa nam to jednoduchsie odsava. Potom nostek odsajeme a nakvapkame Nasivin (teraz nam v lekarni dali kvapky, pri dcerke pred 2-3 rokmi sme mali spray). Odsavam vzdy, ked ma plny nostek, ale Nasivin sme davali len 3x za den, rano - obed - vecer, aj to najviac 5 dni. Syncek ma 2 mesiace, zda sa, ze ten Nasivin mu celkom zabral. Dnes sme boli v poradni, tak bolo vsetko v poriadku 🙂
tieto som ja používala http://www.pilulka24.sk/libenar-pre-deti-nosove...