Existuje prístroj, ktorý by naozaj zlikvidoval roztoče?

lubka81
8. dec 2017

Čaute, syn má silné alergie, momentálne mu dosť vyskočili aj roztoče, má ekzém. Samozrejme, že sa snažím všetko prať, vetrám, atď... koberec máme len jeden, ale máme aj čalúnenú pohovku. na trhu je veľa prístrojov - parné čističe karcher, tepovače alebo Raycop RS 300 . Všetko je to dosť drahé. Kúpila by som to, ak by som vedela, že to naozaj funguje. Máte niekto skúsenosti s niečím čo naozaj funguje? Najviac rozmýšľam nad tým tepovačom karcher SE 4002, ale vyčistím tepovaním aj roztoče? Ďakujem za každú radu. 🙂

ckatka
8. dec 2017

Čo ja viem tajnej vysávač - hĺbkový čistič Vorverk. Koberce podlahy matrace. My sme kúpili asi pred 2 rokmi a odvtedy manžel doma nekýcha. Predtým vkuse, tiež je alergik. Ja už by som ho za nič nedala, cela rodina si ho požičiava, za tie prachy to stojí.

katharines
8. dec 2017

Pripadne skur pristroj (vysavac) Rainbow, ktory ma miesto saciku nadobku s vodou, ktoru pekne vylejes. Ma patentovany separator, ktory okamzite zmaca prach a tak pri vysavani nevypustas prach a roztoce do vzduchu. Mozes pekne povysavat zem i steny. Tiez sa daju vysat matrace. Akurat s najnovsim updatom nemam skusenosti. Mali kedysi skvelu trysku (to je taka elektricky pohanana kefa, ktora vysava koberce) co vybuchala dobre koberce a po ich update urobili krok spat a uz mala mensiu ucinnost. Ale mozu ti prist predviest a uvidis.

janinah
8. dec 2017

čistič nepomôže,vyhodiť koberec,sedačku koženú /viem,že financie,ale je najlepšia/,žiadne prestierania,deky,látky,na postel,paplon,vankuš špecialne protiroztočove povlaky....googluj

prevenar
8. dec 2017

ano ..Röntgen ..poriadna davka radiacie zabije roztoce. ak nemas 😀 tak odporucam pockat na mraz a vsetko co potrebujes zbavit roztocov vystav mrazu aspon na 1 noc 🙂

janinah
9. dec 2017

@prevenar to nepomôže,alergia je rovnaká či sú tie roztoče živé či mrtve,jednoducho tam ostanú a alergizujú

prevenar
9. dec 2017

@janinah otazka bola "existuje prístroj, ktorý by naozaj zlikvidoval roztoče? " cize ano - mraz zabije roztoce.

ci to pomoze / nepomoze sa nikto nepytal a ja som na nic take ani nereagoval ..cize 🙂

janinah
9. dec 2017

@prevenar zlikvidovať znamená len zabiť a nechať tam? zlikvidovať znamená v tomto kontexte odstrániť preč z dosahu

zafir01
9. dec 2017

@lubka81 a co tak ozonove cistenie miestnosti ? my sme si to davali ... udajne to ma likvidovat roztoce a im podobne pliagy ... mal sme to gratis, takze som to neriesila, ci je to rpavda.. len tolko co som si o tom precitala

prevenar
9. dec 2017

@janinah to si prosim odkomunikuj s autorkou otazky 🙂

pekny zvysok dna

slamka555
9. dec 2017

@prevenar ze räntgen som sa pobbavila :D ..( v dobrom ) ano kazdy ma doma :D :D ;)

lubka81
autor
9. dec 2017

Čaute, ďakujem za tipy 🙂 pozriem ten vorverk. 🙂

lubka81
autor
10. dec 2017

@zafir01 nad tym som tiez rozmyslala, aj vysavac Raycop RS 300 by mal fungovat na takom princípe, ale nenasla som vela recenzii, ci to naozaj funguje. Stále neviem, ze ci tepovaním sa dajú roztoce zlikvidovat. Ak áno, tak si kúpim tepovac a raz za mesiac vytepujem cely dom. 🙂 Alebo para, tá funguje urcite, ale neviem ci sa na parný cistic da kupit aj nastavec na matrace, koberce a gauc. Vsetky parne cistice co som nasla, boli na podlahy, kupelne a okna.

katharines
10. dec 2017

@lubka81 parny cistic je aj na koberce, ale alergia vznika prave na vykaly roztocov, takze ja by som vybrala to Rainbow, prave kvoli nadobke s vodou a moznosti vysat vdzuch z celeho matraca (je na to taky velky sacok). Na podobnom principe (nadrzka s vodou) pracuje Hyla, ktoru vsak neodporucam, pretoze je to len taka napodobenina.

katrin21
10. dec 2017

@lubka81 podla mna skor skus pristroj, ktory zisti pricinu alergii tvojho dietata.. odporucam nejaku bioreznonanciu.... napr. Bioharmonia.sk, maju viacero pobociek na strednom a zapadnom SK.. mam s nimi dobre skusenosti, je to lekar, mal by pomoct,.

ale teraz pozeram, ze si z KE... hm. nevadi, zavolaj mu, mozno ti poradi niekoho z vychodu...

lubka81
autor
11. dec 2017

@katharines Ďakujem za tip. 🙂

lubka81
autor
11. dec 2017

@katrin21 Ahoj, ďakujem za radu, ale príčinu asi poznám. Manžel je alergik a má to po ňom zdedené, má aj veľa vážnych potravinových alergií, to zvládame diétou, ale roztoče mu vyskočili až teraz. podľa mňa majú roztočové prostredie v škôlke, ale ich vytepovať neviem. 🙂 Prala som mu akorát periny a kúpila nový vankúš.

oskvarka
11. dec 2017

@lubka81 mne osobne to vymrazenie trochu pomaha aspon sa tak nemnozia asi...
mozno inak nieje alergicka len na roztoce ale aj na prach to vecsinou ide ruka v ruke... a ten prach sa najviac viri vo vykurovacej sezone.. mne napriklad robi nahhorsie kurenie radiatormi... ked kurime v krbe lokalne v obyvacke (nemame urobene rozvody skoro vobec tak len co pootvarame dvere - teda ostatne miestnosti su chladnejsie ale tak da sa... ale tak kurime len ked je tak do 3-5 stupnov nad nulov vonku) osvedcilo sa nam kurit na mensie teploty , (cez den 18 max 19 + sa teda teplo poobliekat , v noci nekurime vobec tplota klesne aj na 14 15 niekedy nad ranom 🙂 - mam teplu duchnu - perovu ku podivu vobec mi to nevadi...) ...a vela vetrat aspon kazde 4 hodiny ... narazovo pootvarat cely dom skrz nech to rychlo vymeni vzduch na 5-10 minut staci v tejto kose...

katrin21
11. dec 2017

@lubka81 ale aj ta alergia ma pricinu ... takze stale zostavam verna svojej rade, biorezonancia 🙂

ckatka
15. dec 2017

@lubka81 kebyze mas ten vorverk, tak I'm mozes kludne ist povysavat v skolke matrac aj koberec

ankakovacova
11. jan 2018

@lubka81 ja mam parny cistic black&decker a je tam nastavec na koberce

lubka81
autor
11. jan 2018

@ankakovacova ďakujem 🙂 pozriem

bibistec
12. jan 2018

Akurat. Kamarat co ma tri deti tazkych alergikov si pochvaluje pracku vzduchu s ionizatorom
Ze hmed bol rozdiel
A tiez skusali kadeco

lubka81
autor
14. jan 2018

@bibistec Ďakujem

janifer
14. dec 2023

Sice starsia diskusia, ale nasmu tiez nevadia roztoce v perine ku podivu. Roztoce a plesne su vsade okolo nas, v zahrade, v hline listoch, to mu vadi asi najviac. Najlepsi sport pre alergika = ladovy hokej.

salome123
14. dec 2023

@janifer preco prave ladovy hokej?

janifer
14. dec 2023

@salome123 ja mám deti alergikov na plesne + roztoče. Vybehnú mi na dvor / do záhrady a kýchajú, lapajú dych. Na lade im nič nie je. Nehovorím, že dieťa má hrať profi ligu, ale pobyt na ľadovej ploche im robí dobre.