Ahojte aj vám dr.povedala že nemôže predpisovať už len ako samoplatca? ako doteraz sme mali problém zohnať lebo stále bol výpadok a teraz to ani nepredpišu už len keď si kúpim ale v lekarni nieje zohnať.Neporadite nahradu alebo niečo podobné pre drobca ďakujem
ja som si objednavala z ciech ..
@stellarstar to nieje ani zdaleka ako excipial
Excipial sa už len dopredáva. Možno príde v budúcnosti s nejakým obmeneným názvom/z inej firmy, ale zatiaľ pokiaľ viem končí, čo je škoda.
Ou to keby niekto mohol mne kúpiť, to by som sa aj dosť potešila. Či mám šancu ešte koncom decembra to zohnať?
A prečo taký geniálny produkt (za perfektnú cenu) už nebudú vyrábať?
@evka64 Rozumiem, otázka znela, či je odteraz Excipial na plnú úhradu pacienta (samoplatca) - áno je, doteraz ho hradila poisťovňa, mne tiež pred týždňom lekárka povedala, že už ho nemusí ani predpisovať, pretože si ho pacient v plnej výške hradí sám (recept v tomto prípade slúži len ako papierik, aby pacient nezabudol názov lieku 🙂 ). Druhá otázka znela, či je k dostaniu a ak nie, tak aká je za neho náhrada. Odpoveď - treba obehávať lekárne ako posledné cca 2 mesiace a niekde ešte majú zásoby a dopredávajú, ževraj jeho výroba končí, ale počula som aj verziu, že je to len dočasný problém vo výrobnom závode. Náhrada presná zrejme nebude, ale s ureou je viacero dobrých prípravkov na trhu, nám však Excipial vyhovoval aj konzistenciou, aj vôňou, aj verziami hydro/lipo.
@syslik81 píšu to na tej stránke ze excipial je teraz táto značka
všetkým : no baby ja neviem ale mi keď sme mali recept tak nič som nedoplacala nikdy 🤷🏻♀️ a u nás v lekárniach nikde nieje a keď bol cena bola od 10€ hore tak čo iný kraj iný mrav nechápem
@stellarstar
znacka moe byt ale konkretne ten krem nie ,,, mam odskusane preto si z sk vzdy nosim u lipo.. lebo ani hydro a ani lipobase
Excipial dováža Galderma, ktorá sa rozhodla už viacero svojich produktov na SVK nedovážať. Pod Galdermu patrí aj značka Cetaphil, ale nie je to totožné s exipialom. A áno, poisťovne už ho nepreplácajú, takže recept je zbytočný... Ak niekde ešte v lekárni majú, treba to využiť a ešte si tie posledné kusy aspoň kúpiť za plnú cenu.
@linki90
Ešte sa predáva treba hľadať ale tiež už neskôr nebude vobec a stoji 6€