Escherichia coli - E. coli v stolici dvojročného syna

lollipop1
21. júl 2013

Ahojte mamicky, zaciatkom tohto mesiaca mojmu synovi vysli zadne dolne dve stolicky, bolo mi divne ze nemal ziadne sprievodne komplikacie. No ale tie zacali, dostali sme larynitidu, ta mu presla zhruba za tyzden, ale mal stale soplik a kasel, za par dni v noci zacal strasne zvracat, kazdych 5 minut, tak sme isli na pohotovost, dali nam injekciu a malo to do dvoch hodin prejst, ale nepreslo, tak sme sa vratili, no a uz nas tam nechali na infuziach. Na druhy den mal vodnatu stolicu, ale nastastie uz nezvracal. Na prepustacom liste som si precitala nalez e coli v stolici. Sme doma druhy den, kakal len dva krat, stale je to take riedke, ale nema krv ani hlieny v stolici. Lenze sa mi zda taky unaveny stale, mate niektora podobnu skusennost? Ako to prebiehalo u vas a ako dlho trvalo kym sa vam to upravilo? Ja nemozem ani spavat, stale pocuvam ci mu nezaskvrka v brusku a ci nezacne zvracat ☹

cecil36
21. júl 2013

@lollipop1 bakteria e coli je normalne osidlena v creve. Ak by bola v moci, je to horsie. V stolici je to ok. Crevna flora sa moze upravovat po hnace aj dlhsie. Daj mu probiotika najlepsie dophilus a dodrziavajte miernu dietku.

lollipop1
autor
21. júl 2013

@cecil36 ano to viem ze e coli mame v crevach, moc mal cisty. Teraz akurat kakal, a uz bola stolica skoro taka normalna. Ale nechce skoro nic jest, je slabunky. Davam probiotika,a nevies nahodou ci by som mu mohla dat aj hylak forte? aj dietu drzime, ale on ma dietu v diete☹

cecil36
21. júl 2013

@lollipop1 no ak nema intoleranciu laktozy tak hylak teoreticky dat mozes, ale ak uz davas probiotika, je to zbytocne. Aku mate dietu v diete?

mailinka
21. júl 2013

@lollipop1 ja som mala tento problem s malou ked mala asi 1,5 roka,u nas vsak dlhsie pretrvavali riedke stolice,ziadne ine priznaky nemala.tak nam dr.dala spravit vyter a vysiel pozit nalez na e.coli.boli sme na infekcnom,len amblulantne ,nakazali nam dietu a dostala ATB.a az po nich to preslo.a uzivali sme samozrejme hylak.

lollipop1
autor
22. júl 2013

@cecil36 intoleranciu na laktozu nema, dnes sme boli aj u dr. tak nam povedala ze ho mozeme davat. dietu v diete ma taku ze nechce jest skoro nic, ale pije caje, vodu. najviac mam ale strach z toho ze je taky unavenny stale zíva a chce sa mu spinkat.

lollipop1
autor
22. júl 2013

@mailinka my sme ziadne ATB nedostali, tak uvidime ci to prejde. a nepamatas sa ci bola malinka potom taka unavena, spava?

mailinka
22. júl 2013

@lollipop1 to si veru nepamatam...ale asi nie.brali sme az dvoje atb,lebo nam dr nasadila jedny a tie nezaberali, ked urobila citlivost bakterie na atb, tak vysla slaba a musela nam zmenit lieky.to bol riadny problem,lebo vsetky atb boli v sirupovej forme a kedze mala riedke stolice hladal sa liek vo forme tablety,ktora sa dala rozdrvit,lebo vsetko boli tobolky,...no nam tie atb nasadili hned,jedine co si pamatam bolo,ze mala este take vyrazky na tvari(lickach),neviem ci to s tym suviselo,aj na to sme dostali antibioticku mast.(bactroban)
a tiez sme nezistili z coho to mala,volali nam z hygieny,ci sme neboli na dovolenke,ci sme sa nepohybovali po nemocniciach,ale veru neboli sme nikde vtedy,tak netusim dodnes kde to lapla...