prosim vas mate niekto skusenost, ze ste ani nevedeli ze deti mali mononukleozu a zistilo sa to nahodne? totiz vcera boli deti na odber krvi, len tak preventivne a obom im vysiel Epsteinov-Barrov vírus. popripade mi napiste vase skusenosti. Ake mali deti prejavy, respektive nasledky a aka bola liecba? viem ze tu taka tema je no nejde mi k nej pridat komentar
citala som jeden clanok, z ktoreho nemam prave najlepsi pocit, pisalo sa tam o bujneni a opuchom pecene sliznice atd... prosim vas ukludnite ma. Synovi robili aj aslo ten ho mal 560 dcere budu zrejme zajtra
Sme úplne ok,vyzeralo to hrozivo,po mesiaci sme isli ešte na odbery- pecenove testy, tam to už bolo našťastie iba mierne zvýšené,takže už nemusíme chodiť ani na kontroly,niektori musia chodiť aj rok:(
@majulino Vacsina deti prekona mononukleozu tak, ze o nej ani nevie. To je asi aj vas pripad. niekedy sa prejavi len ako chripka a rodicia ani nevedia, ze ide o EBV virus. Ak tvoje deti ani nevedeli, ze maju mononukleozu, tak to nebude vobec vazne.
V drvivej vacsine plati, cim mladsi organizmus, tym lepsi priebeh. Moj muz to mal, bol chvilu v nemocnici, lebo nevedeli, co mu je (mal dva tyzdne horucky) a ked zistili, co mu je, tak ho poslali domov na dietu, to bola cela liecba. Aj moj znamy to mal, ked mal asi 18 rokov, tiez mal iba dietu, ziadne komplikacie. To je velmi individualne. Ja som prekonala mononukleozu ako dieta, ani som o tom nevedela, zistili to az pri odbere krvi, kde som mala protilatky ktore poukazovali na prekonanu chorobu.
Neboj, nic to nebude. A na internete sa nehlada priebeh chorob, obzvlast nie detskych, lebo sa clovek len vyplasi. Pockaj, co ti povie lekar a riad sa jeho pokynmi.
Drzim palce.
Moja mala mononukleozu a teda priebeh dosť zlý.bud rada,že ty si ani nevedela,my sne skončili na infekčnom,pečeň slezina zväčšená,lymfaticke uzliny otrasne napuchnute,vysev na tele zo všetkého,pecenove testy hruza,takže buď spokojná majú to za sebou a bez ujmy🙂😉 mali by deckam spraviť pecenove testy,inak sa to nijak nelieci,max.diétou,ak sú výsledky zle