Epilepsia u malého dieťaťa

19. máj 2023

Je tu niekto kto ma male dieta a ma Epilepsiu? Chcem sa spýtať ci pri liekoch užívate aj nejake magnezium alebo cbd olej ? Chcem sa viac informovať od ludi ktorý si tým prechadzaju.Mali sme 1 zachvat ale liečba nasadená aj tak , dcérka je aj dosť unavená a v poslednom čase aj nervozna ako môže to byť aj vzdor neviem, alebo je to aj prejav epi? Ak tu je niekto kto sa viac vyzná v epi bola by som rada ak by som získala viac info.dakujem

taktotedanie
19. máj 2023

Nedavajte dietatu cbd

autor
19. máj 2023

@taktotedanie prečo? Vacsinou si to chvalia.A magnezium ?

kalifka
19. máj 2023

Môj je epileptik a pýtala som sa presne na cbd, doktorka povedala, že v žiadnom prípade hokus pokús. Je to diagnóza, kde žiadne "prírodné veci" nepomôžu. Na to treba riadnu liečbu - lieky od neurológa a pri správnej liečbe budú aj výsledky. Za mňa magnézium tiež zbytočný, nikto nevidel v mojom okolí zlepšenie ( myslím tých čo majú epilepsiu)

lavender94
19. máj 2023

Prosím, nedávajte dieťaťu cbd, vždy je tam aj stopové množstvo thc. Okrem toho nie sú potvrdené pozitívne účinky na liečbu epilepsie pomocou cbd, buď to bude úplne zbytočne alebo to môže aj záchvat kľudne vyvolať. Treba nasadiť liečbu, nejaký čas trvá kým sa stabilizuje ale potom je to už väčšinou v pohode. Hlavne nerobte z dieťaťa pokusnu myš

taktotedanie
19. máj 2023

Magnezium ak mate odsuhlasene ano ale cbd fakt nie, neskodte vlastnemu dietatu

deti95060810
19. máj 2023

na mk je skupina ohľadne detí s epilepsiou... neviem či je ešte funkčná, ale kľudne tam môžu byť nejaké dobré rady...

jane1987
19. máj 2023

Len jedna veta: Epilepsiu treba liecit a nie experimentovat s vlastnym dietatom.

daskasss
19. máj 2023

Moja ma epilepsiu,ma 2 roky,jeden záchvat. Cbd viem ze dávajú,ale skôr uz detom čo majú veľa záchvatov a nic nepomáha. Ja mám pred tým rešpekt. Magnézium mi povedala doktorka ze po namáhavom dni,tak dávam občas. Moja bola pri nasadení liečby veľmi zlá,uz je zase dobre.berie keppru. Inak na fb he skupina malí epileptici,ta je super. Odkiaľ ste? Máte to potvrdené na eeg?

kacena4
19. máj 2023

je tu skupina epipohladaj si, a nedavam nic, len ked dr odporuci napr. magneziu, Dvitamin. svojvolne nic

luciazahornadska
20. máj 2023

Máme 2 deti s epilepsiou (4,5 ročná dcéra a 8-mesačný syn). Obaja popri liekoch užívajú aj Magne B6 ampulky. 🙂

autor
21. máj 2023

@daskasss presne aj ja viem ze dávajú cbd ,ale to asi skôr pri záchvatov ale moja dcerka zas nema zachvaty, jasne ze sama by som jej len tak určite nedala, len som sa chcela informovať, mali sme robene eeg, kde ukazovalo o niečo vyššie vlny

slovakboy
21. máj 2023

Aká je stará? Môže ísť len o dovyvíjanie sa mozgu a prejde to. Stačí znížiť pocet neprirodzených vnemov. Obrazovky, kmitanie umelého obrazu z obrazovky alebo televízora nezvláda oko. Je to rýchla séria obrázkov a bliknutí, ktorú si neuvedomujeme ale mozog to musí spracovávať. To je len môj tip nemusí to tak byť. Hrať sa s ňou bežne hry a byt viac v prírode a v pokoji. Menej rozculovania a bojov.

autor
21. máj 2023

@slovakboy ma 2 roky a 3 mesiace...to všetko robíme žiadny mobil a TV len minimum áno viem ze aj to ma vplyv

slovakboy
21. máj 2023

To je ešte maličká, môže ísť o vyvíjajúci sa mozog. Môže sa prejaviť pár záchvatmi a prejde to.

autor
21. máj 2023

@slovakboy tak sme aj k tomu predčasné narodeny

slovakboy
21. máj 2023

No práve u nás v rodine sme mali taký prípad dievčatko malo tri záchvaty a potom to prešlo a lekári povedali že to mohlo byť tým že sa ešte potreboval dovyvinúť mozog. Neviem koľko mala rokov ale určite to bolo v predškolskom veku.

krpec25
24. jún 2024

Ahoj, aj ja mám dieťatko ktoré má nasadenú liečbu. Ale predpoklad je že z toho vyrastie. Ako sme mali tieto problémy, hneď som nasadila kyselinu huminovú, je to výsledok prírody, nič s tým nemôžem pokaziť a veľmi nám to očividne pomáha celkovo aj na imunitu.

autor
24. jún 2024

@krpec25 dobrý deň, a ktorú kys.huminovu dávate? Tiež by som skúsila

kalifka
24. jún 2024

Môj teraz berie túto kombináciu https://www.planetayurveda.sk/epilepsia-2/ a výsledky sme si všimli po cca mesiaci, omnoho menej má migrén a oveľa lepšie sa mu spí. Ráno sa nebudí s pocitom, že prežúroval celú noc.

autor
24. jún 2024

@kalifka aké stará mate dieťa?

kalifka
24. jún 2024

18 ročný už 😂, epilepsiu má cca od 16 rokov

autor
24. jún 2024

@kalifka aha moja ma len 3 roky preto sa pýtam