Epilepsia u dieťaťa - škola v prírode, tábor

pe_mi
19. mar 2024

Ahojte, chodia vaše deti, ktoré sú na antiepileptikách a majú záchvat cca 2-3x do roka?
A či vôbec si to zoberú na zodpovednosť pedagógovia.
Viem,že s nimi na skolu v prírode chodí zdravotník, na tábore isto tiež je.

lubkavargova1
19. mar 2024

Je to velmi individualne a vysoko citlive..odporucam konzultovat to s ucitelkou a aj s lekarom...osobne ako pedagog by som si take dieta nevzala na zodpovednost. Ucitelky nemaju znalosti prvej pomoci...viem zdravotak tam je, ale aj tak...nam sa stalo minuly tyzden, ze jedna velmi akcna kolegynka vzala dieta na plavaren, na plavecky vycvik..dieta v strednej skupine, cukrovkarka a veruze ze dieta dostalo vo vode hyperglykemicky sok....uz druhy den chodia ku nam policajti ako na klavir....

ninusa221
19. mar 2024

@pe_mi ano v pohode.. mám epilepsiu a normálne som všade chodila so svojimi spolužiakmi. Keď som chodila na prax do mš,zš a deti niekam išli vždy mali zo sebou rupsak. Buď keď mali cukrovku atd.. My sme boli traja v ročníku čo sme mali epi.. a to jeden dostal prvý záchvat keď sme boli v škole v prírode v tatrach

luxus10
19. mar 2024

@pe_mi tak chod s nimi aj ty ako rodic, a obstaras si ho...ja si toto neviem predstavit, ucka bude mat co robit aj so zdravymi detmi...

kacena4
19. mar 2024

nie moja nikdy nechodila, netrufli si ju brat so sebou, nakolko mala zachvat aj v skole a vsetkych to vylakalo, a predstav si ze dostane velky zachvat v lese. je tam 30-40 deti 3 ucitelia co maju spravit? 1 ucitel vziat dieta na chrbat a zniest ho do hotela? moja teda vzdy po zachvate bola par hodin odpisana neschopna fungovania a len spala od vycerpania...

ninusa221
20. mar 2024

Opýtaj sa ale vždy chodí zdravotník pre takéto prípady môže sa stať hocičo.. aj zdravé dieťa môže dostať záchvat proste nevieš predvídať a keď má 2-3 záchvaty do roka nevidím problém. Zdravotnícka by mala vediet že iba treba dať dieťa ľahnúť na bok. A dohodnúť sa teda že dostane záchvat tak že prídete po nu..