Epilepsia u detičiek - poraďte vitamíny

ajkaaaa
17. feb 2023

Prosím tip na multivitaminy, c vitamin + zinok + d vit.. ideálne sirup, alebo cmúľacie vitamíny. Ďakujem

deti95060810
17. feb 2023

na epi záchvaty sa dávajú lieky.... multivitamíny nepomôžu.
na faceb. je skupina - skús aj tam popozerať

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicole003
17. feb 2023

@ajkaaaa zvyknu odporucat omega 3 alebo ginko.

joesvk
17. feb 2023

Skús určite rybí olej.Podporuje dozrievanie mozgu .

ajkaaaa
autor
18. feb 2023

@deti95060810
@veronika4495
@joesvk
@nicole003 dievčatá viem ze lieku aj omega... ja som myslela skôr na podporu imunity vitamíny.. bez cukru zrejme by mali byť a pod.

stellarstar
18. feb 2023

@nicole003 pri epi by som ginkgo neužívala, môže spôsobiť záchvaty plus kontraindikácie s antiepi

drake122
18. feb 2023

Žiadne vitaminy na epilepsiu nepomôžu. Keď chceš na imunitu, lebo povedzme aby nebol chorý, lebo pri chorobe má častejšie záchvaty, tsk vitamin C, hlivu ustricovú/betaglukan.

ajkaaaa
autor
18. feb 2023

@drake122 ja som si nepýtala vitamíny na epilepsiu. Ale vitamíny na podporu imunity pri epilepsii. Pretože epileptici nemôžu všetky druhy...
Ďakujem

nicole003
21. feb 2023

@stellarstar dakujem za info, to som nevedela. U nas sa po uzivani skor vysetrenie eeg zlepsilo. Dufam som dceru nevedome neohrozila. Ginko by malo byt celkovo na nervovy system.Neuzivala stale kedze ma viac diagnoz aj liekov tak som ju nechcela so vsetkym napchavat tak som doplnkove vitaminy striedala podla potreby. Su nejake clanky o tom? Vztahuje sa to na vsetky druhy epilepsie?

stellarstar
22. feb 2023

@nicole003 ja som zadala do Google ginkgo a epilepsia a vyšli mi tam články. Ja žijem v Rakúsku takže mne dávalo rakuske a nemecké stránky. Treba pozrieť co píšu na sk a cz stránkách