Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť. U môjho syna zistiliasi pred dvoma rokmi epilepsiu. Dostali sme sirup Kapra. Ale aj s tým sirupom ma záchvaty a teraz pred dvoma týždňami mal 3x za jeden deň veľký záchvat. A doktorka nám pridala ešte k tomuto sirupu ešte jeden depakine a diazepan čipky pri záchvate. No a otázka. Teraz nastavujem každý týždeň mám dvíhať dávku. Dnes som zvýšila a poobede hovoril syn že ho zas bolí hlava. Totiž nám sa tak začína epi s bolesťou hlavy. Môže to spôsobiť aj že Zvyšujeme dávku zase? Už sa tak bojím že kedy zas to príde. Nemôžem ho nechať ani na minútu samého a ani nevieme že čo vyvoláva tie záchvaty. A k tomuto ešte má aj iné diagnózy problémy so srdcom (aortalnu stenozu, adhd, astmu, reflux) podľa vás to ešte môže vyrásť?
Ako rodič môže dvíhať dávku liekov.Od takej lekárky/lekára by som odišla.Liečba je zle nastavena ja mám tiež epilepsiu a pokiaľ liečba bola nastavena zle mala som záchvaty
tak isto moja dcéra mala epilepsiu ale tiež mala správnu liečbu. Teraz po liečbe liekami som už 16 rokov bez záchvatu.Aj napriek liekom sa zachvat môže stať ale sama dobrovoľne by som dieťaťu dávky nedvíhala to musí povedať neurolog nie že TI kazal. Sirup je asi Kepra. Nie na každeho platia lieky sú rôzne druhý epilepsie.Hľadala by som schopnejšie lekára a nie takeho čo berie deti ako tovar v obchode rýchlo rýchlo.Epilepsiu mám 32 rokov a nikdy som nepočula aby som si mohla dvíhať dobrovoľne lieky ako ja chcem.Toto je zlý postup.Ked dostal záchvat ako píšeš volali ste záchranku ja ked som mala záchvaty prišla záchranka dali mi injekcie a potom som sa mala hlasiť u neurologa na dalšie vyšetrenia.Takže treba to riešiť.Nie každý lekár je lekárom nie každý neurolog/neurologička sú dobrý.Pokiaľ som sa dostala k spravnemu neurogovi tak prešla som rukami 7 neurologov pri každom som mala záchvaty.Až pri tom nemam nič.Depakine beriem aj ja.
@gabrielkaa ide o generalizovana idiopaticka epilepsia-seleas, s niekoľko daňové s vegetativnym doprovodom-okcipialna epilepsia- panayiotopoulos syndróme, LPDS+F CPO l.sin,kl komp. na LEV. Toto máme v papieroch napísané .
@alickapusinka asi bude roka máme nastavenú liečbu na epi. Do teraz sme mali iba Kepru sirup 2x denne 3ml, a mávali sme medzi tým viac krát záchvaty ale nie takéto veľké ako mal teraz pred dvoma týždňami mal v jeden deň 3x veľký . O piatej ráno sa zobudil že je mu zle vtedy mal jeden, potom to prešlo, zaspal, na takéto sme zvyknutý mával už pár krát, a keď sa zobudil okolo 8:30po piatich minútach asi zas mal z ničoho nič, potom to prešlo zas zaspal. Potom cez deň nič bolo mu už dobre. A na večer mi zaspal okolo pol siedmej už som si mislela že bude dobre no ale o 21to prišlo zas ešte väčší. Potom to prešlo a spal do rána. Na druhý deň som volala lekárku celý deň nič, ani nedvihli telefón. Az este na ďalší deň .že čo mám robiť. Potom v stredu som ho chcela zobrať do škôlky a nechceli mi ho zobrať, že si mám zaobstarať diazepan keď náhodou niečo aby mu vedeli podať. Tam musí chodiť lebo je predškolák. Pediater hovoril že musia ho zobrať do škôlky.Trvalo to ešte deň kým nás doktorka zobrala a hneď nám dala Depakine sirup a diazepan čipky. Ale sirup mám postupne dvíhať každý týždeň mám rozpísané ako každý týždeň o 20mg viac až bude mať 3x100mg. Teraz mu dávam 40mg 3xdenne a k tomu Kepru 2x3ml. A v januári 9.teho ideme zas na eeg a vo februári 5teho ku doktorke. Len či takéto vyrastie ešte . Lebo ma aj so srdiečkom problemi aj na to ho budú operovať keď trošku dorastie chodím s ním na Kramáre. A s takýmito sa ešte viac námaha to srdiečko a mal by ostať kľudný čím viac a nemôže byť ani chorý všetky infekty máme liečiť s ATB.
Mne vždy privolali po záchvate sanitku.Ak sa to bude tak opakovať ešte raz volaj záchranku podľa mna preto dostal 3 po sebe lebo nemal injekciu čo pichaju ked prídu pri epi záchvate apaurín sa to vola je to diazepam len v injekčnej forme.Prosím nabuduce volaj záchranku.
O aký druh Epi ide?