Epilepsia u 10 mesačného dieťaťa

svuniecko
3. jan 2014

Ahoj. Mojmu malemu dnes diagnostikovali epilepsiu:(. Narodil sa predcasne v 29tt.doteraz bolo vsetko vyborne. Nebol ani chory akurat mame alergiu na mlieko.Zachvaty alebo ako to mam nazvat som zbadala na stedry vecer a az dnes sme sa dostali na neurologiu a eeg.na eeg nam neukazalo nic.zevraj je negativne. Maleho zachvaty su vacsinou 4krat za den a zacinaju tym ze maly sa zapozera,zacne prevracat ocami aked je na brusku tak mu prudko spadne hlavicka na zem. Ak je na chrbatiku tak ho to tak prikrci. Dala nam lieky pyridoxin a orfiril long.dnes vecer sme ich prvy krat uzili tak uvidime ale bojim sa. Dr.epi diagnostikovala z mojich reci a videa ktore som natocila ked ma zachvat a stale mi vrta hlavou to eeg ktore nic neukazalo. Chcela som poprosit o radu a o skusenosti,ci ste mali niekto podobne zachvaty lebo stale dufam ze to bude len ani neviem co. Som osoba ktora neveri velmi dr.

kukuku01
3. jan 2014

ahoj, aj my sme mavali tento typ zachvatov. S liekmi sme ich zvladli, ale uzivame ich dlhodobo uz 4 roky. Co by si chcela vediet?

svuniecko
autor
3. jan 2014

Tiež ste mali eeg negatívne? A aké lieky beriete? Stratili sa úplne záchvaty či len sa znížili? my s mužom hľadáme nejakého odborníka neurologa, a neviem či to zmysel či nemáme isť cez nejakú alternatívnu medicínu, alebo už neviem čo?

zuzkamin
3. jan 2014

Moj brat sa lieci na epilepsiu od svojich 13 rokov, teraz ma 30 a cely ten cas ma EEG negativne. jednoducho pricina neznama. odporucam hladat geneticke predispozicie. najdolezitejsie je pravidelne uzivanie liekov. kazde vynechanie davky je hrozba noveho zachvatu. u epileptikov je najdolezitejsi pravidelny spanok, vyhybanie sa blikajucim svetlam. stres. odporucam mat vzdy doma poruke diazepamove čípky pre potreby prvej pomoci. zit s touto chorobou nie je jednoduche ani pre samotneho cloveka a taktiez pre rodinnych prislusnikov. poviem ti kym sa brat neozenil tak som sa v noci budila na kazde suchnutie, lebo som sa bala ze ma zachvat. prajem vela sil a co najmenej zachvatov. hlavne treba doverovat lekarom. oni vedia co robia a verit tomu ze tie lieky mu pomozu aby nezachvatoval. moj brat k nim berie este ženšenové vitamíny, ale ci to mozu aj male babatka neviem. drzte sa.

svuniecko
autor
3. jan 2014

zuzkamin. Dakujeme pekne. veru to zmierenie sa stým je najťažšie. a ešte ked je to vlastné dieťaťa a také maličké ☹ . Dakujem za radi už som toľko o tom prečítala ale niet nad životné skúsenosti. a mal podobné podobné záchvaty či iné?

svuniecko
autor
3. jan 2014

A ešte som zabudla dodať, že malý má strašné nervy, zatína päste a zuby. a to robí skoro celý deň, je to strašné má ich až také že si myslím, že praskne 😢

zuzkamin
3. jan 2014

Ano presne tak sa zo zacinalo, ale my mame to stastie ze brat mava auru a tak vieme dopredu kedy na neho ide zachvat, a vieme mu pomoct skor, hned mu dame diazepam, studeny obklad a nechame ho v tme zdriemnut a dost casto mu to pomoze. ticho a tma su pri neurologickych diagnozach dobry pomocnici.
No trochu ma zaraza ze si napisala ze malicky mava stale zatate zubky a pasticky. to je dost zvlastne a lekari to neriesia? nie je to prirodzeny jav a moze to byt aj spustacom zachvatov. myslim ze by ste mali absolvovat viac vysetreni. CT mozgu mu nerobili? pamatam sa ze moji rodicia presli kopou vysetreni, brat lezal asi 2 tyzdne v nemocnici kde bol dokonca 24 hodin napojeny na EEG, aby videli ako mozog reaguje v noci.

svuniecko
autor
3. jan 2014

No aj maly ma auru. Lebo presne viem kedy ide dostat zachvat on stale tak zamrzne zacne pozerat ani neviem kam a vtedy zacne s ocami,potom hlava zacne padat. Trva to tak do minuty. no ja tiez co tie nervy maju znamenat. Babetka to robia ked sa im daco nepaci tak sa zlostia ale on to robi skoro stale. My sme to az dnes zacali riesit lebo boli sviatky tak to bolo hrozne. Ideme v utorok este ku jednej neurologicke tak uvidime. Aj ja musim nato prist ako zrusit ten zachvat ked vidim ze ide

zuzkamin
4. jan 2014

tak u nas ked sa brat zapozera je uz neskoro. lebo on uz je v nej dobe v bezvedomi. ale on aj hodinu dopredu mi povie je mi zle.

svuniecko
autor
4. jan 2014

No mne to maly este povedat nevie.ale on vnima ked ma ten zachvat aj ked sa zapozera,lebo volam nanho aj mu ukazujem hracky a pozera sa aj reaguje. Ach je to tazke. a vela veci mi nezapadaju do seba aj nechapem tak preto mam pochybnosti stale ci je to ta epilesia?ci mu nechybaju len nejake vitaminy,alebo zelezo?

zuzkamin
4. jan 2014

V každom prípade sa nevzdavaj, absolvuj vsetky mozne vysetrenia, aby ste v tom mali jasno. drzim prsty

svuniecko
autor
4. jan 2014

Dakujem pekne.urcite budeme bojovat

sirima333
18. apr 2014

Neodporucam doktorku Patusovu v Presove....to nieje doktorka...

sirima333
18. apr 2014

@svuniecko nasa Anna ma 11mes. strati vedomie na2,3sek doktori hovoria ze to nemusi byt epi.lieky ktore nam dala jedna strasna neurologicka ...patusova z presova....jej druha doktorka nedala,ze detom v jej veku mozog este rastie aj tie nervove zakoncenia a ze to moze robyt aj z toho......drzte sa dufajme ,ze bude dobre 😉

svuniecko
autor
18. apr 2014

Dakujeme pekne. My sme lezali na neurologii na kramaroch 2tyzdne. Boli sme na liecbe acth velmi nam pomohla aj lekari tam. Skuste sa tam nejako dostat. od 15.februara sme bez zachvatou(musim poklopat). Velmi sme uz stastny od vtedy. Aj maly je uzasny. Berieme stale preventivne orfiril ale sme bez zachvatou a vyzeralo to strasne s nami lebo nam ziadne lieky nezaberali a mame westov syndrom. Drzime aj my vam palce