Epi a lieky

24dzin24
2. sep 2016

Ahojte, tie mamky, co mate deticky s hociakou epi, vacsinou citam, ze mate lieky rano a vecer, alebo 3krat denne a tak... Mate ich presne v nejaky cas nastavene? Ci len priblizne rovnaky cas davate?

gir
3. sep 2016

Ja síce také bábo nemám ale také lieky sa majú brať zhuba v rovnakom čase aby sa účinná látka v lieku uvoľňovala do organizmu rovnomerne.

silvia0412
3. sep 2016

@24dzin24 ahoj my ich uzivame uz 10 rokov syn bude mat teraz 12 rokov. A uzivame ich vzdy v rovnakom case, len cez prazdniny ich posuvam o hodinu. Vzdy rano o 7 a vecer o 19 hodine.

24dzin24
autor
3. sep 2016

@silvia0412 ahoj, my mame keppru rano a vecer o siedmej, a phenemalleten naobed a v noci o jednej. A preto sa pytam, lebo po celom dni si líham unavena okolo tej 22:30 - 23:00, ze aspon chvilku pospim, ale uz sa mi stalo, ze som nepocula budik a zobudila som sa o hodinu neskor. Ale ako snazim sa to dodrziavat, len najde sa aj vynimka a neni to na cas

mamula2
4. sep 2016

ja aj syn máme epi berieme lieky ja lamotrigin rano a večer,vždy si dávam o 7 a o 19tej.Syn berie depakine chrono 2x dene a tiež o 7 a 19tej

silvia0412
4. sep 2016

@24dzin24 a neda sa ti to nastavit v inom case. Inac ja uz tiez fungujem automaticky. Niekedy mam pocit ze vlastne neviem ci som mu tie lieky vobec dala. My sme momentalne na orfirile a topimarku, ale boli sme uz aj na trojkombinacii. raz sa mi stalo ze maly zapil rano lieky pred skolou a som si nevsimla ze zostali na pohari z vnutra prilepene. Volala som doktorke ze co s tym a ona mi povedala ze mu ich treba dat co najskor, tak som letela do skoly mu ich dat. Ale tiez som sa bala ci to nieco nespusti. 🙂

24dzin24
autor
4. sep 2016

@mamula2 cez den to nie je az taky problem ako ta noc

24dzin24
autor
4. sep 2016

@silvia0412 som rozmyslala ako by som to presunula, ale to je zbytocne, najradsej by som tu noc vynechala, ale to nemozem a nechcem ani riskovat

silvia0412
5. sep 2016

@24dzin24 a mavate zachvaty? My sme momentalne stabilizovany ale otazka je dokedy.
☹ u nas vacsinou funguju lieky urcity cas a potom sme znova na zaciatku.

24dzin24
autor
5. sep 2016

@silvia0412 ona je na liekoch od narodenia, ked to na nej ani nebolo vidno, len podla eeg sa tam nieco deje. Ale pozorujem, ze mesiac sa tak mikne ako keby sa zlakala, neurologicka skusi zrejme zvysit davku, lebo mame 7 mesiacov a stale taku istu davku ako na zaciatku.

siska1982
9. sep 2016

My berieme lieky 5.rokov.Zachvat sme tuk,tuk,tuk este nemali.Podchytili sme to v zaciatkoch.Bohuzial eeg stale nie je ciste.Lieky berieme,rano,vecer.Ale nevstavame koli nim.Ked sa. Zobudi,vtedy mu ich dam.Casto sa mi vstava,ze sa v noci zobudim,ci ssom mu dala lieky.Uz mu ich davam automaticky ale stereotipne a niekedy fak neviem ci ich dostal.Mam vychytavku.Kupila som davkovac liekov,taky ako pouzivaju stari ludia,kde si chystaju lieky na cely tyzden.Takto si to nachystam a ked si nie som ista,pozriem do krabicky a viem.

loginexistuje
9. sep 2016

@24dzin24 my davame dekapine chrono rano vecer ale celkovo ma pat kombinaciu liekov /aj na ine veci / + vigantol /nevstrebava sa mu dobre vit. D/

ja mam liekovnik taky rano/obed/vecer na cely tyzden to v nedelu vecer nachystam .. ja zvyknem chystat rovno dva liekovniky a ked ideme niekam vezmem ho a jeden je doma.

a mam presny rozpis nafoteny aj v mobile aj vytlaceny na ladnicke... lebo inak by som nevedela ze ako a este to musim strvtit polit a tak..

24dzin24
autor
9. sep 2016

Dakujem za reakcie. Skor som mala polozit otazku tak ze mame keppru o 7 rano a vecer a phenemaletten o jednej naobed a v noci, a ze ci newadi, ked jej ich dam polhodinu/ hodinu skor/neskor. Samozrejme snazim sa nacas, ale stane sa aj vynimka a nevychadza mi to. S tym kedy ake co dat, to viem s tym problem nemam. My mame tieto dva plus vitaminy cebion, devit, kyselina listova a pyridoxin

mirusik55555
30. apr 2021

@24dzin24 tesne pred spaním