Dievčatá prosím o radu. Máte niektora skúsenosť s hospitalizaciou kvoli pomocovaniu? Nás 6rocny sa stále v noci pocikava, nič nepomaha, nwfrologicka navrhla hospitalizáciu, ale nechce, aby som bola S malým na oddelení stále. V podstate ani neviem aké vyšetrenia by mu mali robiť, len veľmi stručne mi oznámila, že podstúpi nejaké testy na zistenie hladiny hormónu, ktorý zabraňuje nočné mu pocikavaniu. Čim viac sa termín jeho hospitalizácie blíži, tým menej sa dokážem na čokoľvek sústrediť A nie som schopná si pripustiť, že tam môže ostať sám. Prosím máte V tomto smere nejaké skúsenosti? Vopred ďakujem za každý názor. Dodržiavali sme pitný režim, skúšali homeopatiu, ale neviem ako ďalej. Cítim sa hrozne bezradne ☹.
Ahoj.Ďakujem. ved práve kvôli malému sa pýtam, lebo práve on s tým má problém a chce byť so mnou.no A samozrejme aj ja S ním, práve preto,že som ako 5 aj 6 ročná zažila hospitalizáciu A potom som už dlhé roky odmietala chodiť K lekárom A mala strach,že má tam zas nechajú.neviem aké sú podmienky hospitalizácie rodičov A či na to mám nárok, či to vôbec môžem žiadať. Samozrejme, že si všetko zaplatím. Rezonuju vo mne slova pani doktorky,keď som sa jej pýtala, či môžem byť s ním, povedala, že radšej nie,nech vidí, citujem: že život nie je prechádzka ružovou záhradou. Dodnes neviem ako to myslela A čo mi tým chcela povedať. Keby mi radšej dala viac informácií O tom,čo tam S ním budú robiť, aké vyšetrenia, tak som kľudnejšia.
@glorikarebeka
@lana015 ahoj pocikavanie je naozaj psychickeho povodu a mne sa podarilo cez odporucania dostat syna k terapeutke, ktora nas naucila preco to vlastne je a odstranili sme na sedeniach tento problem a on sa viac uz nevratil, kludne poslem kontakt 0907086269, pani Natasa, mozem povedat ze je naozaj odbornicka na svojom mieste, dufam ze pomoze 🙂
@lana015 mas narok byt s malym v nemocnici a lekarkine slova bezkomentara radsej,ved nema 15 rokov ma 6 🙄
@glorikarebeka mňa to tiež prekvapilo,on je o hlavu menší od vrstovnikov,drobný, vyzerá ako škôlkar,mierumilovny, skôr citlivejši, tak ma to dosť prekvapilo,prečo by mal vedieť, že život nie je prechádzka ružovou záhradou. Tiež myslím, že má ešte kúsok čas A čo to už aj on zazil... Som rada,že si mi to napísala, lebo som už sama seba začala za precitlivelu považovať.
@lana015 tiez sme si presli aj hospitalizaciou aj doktormi a nevedeli mu nic zistit, az nakoniec mi povedali, ze to proste prejde samo, ze to podla hodnot nic nie je. Avsak to samozrejme neprestavalo, az som sa dopatrala k p. Nataši a s nou sa nam podarilo odhalit skutocnu pricinu a mozem povedat ze tak ako to riesila s malym, vsetko vysvetlila aj mne aby som vedela ako s nim pracovat a pomoct mu. Odvtedy ako sme presli "treningom" sedeniami - da sa to nazvat rozne, sa nam to nevratilo, musim poklopat ale tesim sa z toho velmi. Aj maly sa velmi zmenil 🙂 Urcite im skus zavolat, dufam ze pomoze a potom daj urcite vediet. =)
@lana015 dobry vecer je to stara tema ale moze sa opytat ako ste dopadli my sme v podobnejvsituacii ako vy
@terezkadufalova ahoj. Veru stara tema, nusela som si to cele precitat, aby som si spomenula. Neviem ci ti stihnem vsetko popisat, ak nie, napisem ti vecer zbytok. Toho roku sa nam to podarilo vyriesit dufam definitivne. Ale ziadna pani Natasa nepomohla, to bola uplne slepa cesta. Nie vsetky deti maju enurezu sposobenu psychikou a urcite najskor treba u lekarov vylucit mozne dovody a az potom patrat po tych psychickych. Na tu hore spominanu hospitalizaciu ma vzali, lebo ma potrebovali. Odoberat a zapisovat moc, spisovat prijem vypitych a vylucenych tekutin a odovzdavat moc na vysetrenie kazde rano pred piatou. Toto by ziadna sestricka nerobila a 6rocne dieta toho schopne samo nie je, tak nechapem ten cirkus okolo toho, ze tam musi byt sam. Proste ma len chceli zdeptat viac ako som bola. 3 dni som sa nevyspala, lebo madrac na zemi a vystresovana z toho odoberania, lebo mi povedali, ze ked sa mi co i len raz pocika, musime tie 3 dni cele zopakovat. Ked si tam s enuretickym dietatom, tak to ze sa pocika je 100% pravdepodobnost. Tak som mala budik nastaveny na kazdu polhodinu a nutila ho cikat. Naplanovali nam vela vysetreni, ktore by akoze mali odhalit pricinu, ale ani jedno sa nezrealizovalo. Lebo mali vela anorekticiek na oddeleni a mali s nimi vela prace. To bol oficialny dovod, preco malemu nezrealizovali ani jedno vysetrenie a vsetko som si potom riesila tak, ze sme sa objednavali po ambulanciach rad radom, vsade 3 mesiace cakas na termin a potom aj v ambulamciach, lebo objednat sa na hodinu je nemozne, len pekne do poradia a cakas aj 3-4 hodiny. Na urologii som mu naplanovala frenulotomiu, to sme tiez potom zrealizovali chirurgicky, vraj aj to by mohlo pomoct proti enureze. Nepomohlo. Zial, v tomto pripade sa stalo to, comu zvykneme hovorit: vsetko zle je na nieco dobre. No ale teraz uz musim koncit a utekat, je mi luto, ze z toho robim pribeh na pokracovanie, ale vecer ti to dopisem.pa
A na nieco vam prisli ci ste z toho jednoducho vyrastli
@terezkadufalova ano. V januari dostal sepsu, skoncili sme v nemocnici, kde museli rychlo zistit z coho dostal otravu krvi. Bol to zapal obliciek, ktory vznikol z tej diagnozy, ktoru mu nezistili dovtedy a kvoli ktorej mal aj enurezu. Tri tyzdne bol intravenozne na antibiotikach, az tretie mu zabrali. Bolo to strasne obdobie, ked tam nad nami hlavami krutili a nevedeli z coho ma teploty nad 41stupnov a preco mu neklesaju. Spravili mu cystografiu, kde sa zistil spatny chod mocu z mechura do obliciek. Potom sme boli 2x na cystoskopii, kde sa to riesilo. Nejake nasledky ostali, napriklad zhrubnuty mocovy mechur, ale enureza sa tym vyriesila, verim ze definitivne.
@terezkadufalova ta diagnoza vlastne bola reflux oblicky a zvysene hrdlo mocoveho nechura
@terezkadufalova tu je to dobre vysvetlene https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/moc... ale to bol nas pripad, neviem co mate vy, len preto ti to pisem, aby si dala vysetrit vsetko, co lekari potrebuju vediet, aj za cenu toho, ze by mal syn podstupit aj menej prijemne vysetrenie, cystografiu
@mojky je to síce nepríjemné, ale veľmi dolezite vysetrenie. Neviem, kde ho absolvujete, my sme na Kramároch boli, bol tam milý rontgonolog, tak sme to nejak dali. Nema vyznam ťa nejak strasit, je to prezitelne, nie je to životohrozujuce vyšetrenie, nastav sa tak, že ho veľmi potrebujete, inak sa napríklad diagnóza, ktoru mal môj syn neodhali. Netrvá to dlho a budeš cely cas s ním. Vlastne teraz som si lepšie precitala tvoju správu, píšeš cystometria, u nás sa to volalo cystografia, tak neviem, či ide o úplne presne to iste vysetrenie, negooglila som, neviem. Všetko pôjde dobre, neboj sa toho, robí sa to bežne. Ja ľutujem, že nás skôr neposlali, až keď bolo neskoro a syn dostal zápal obličiek so sepsou. Držím päste, nemyslí na nič zlé, toto sa naozaj da prežiť lahko.
@lana015
Ahoj.a uz sa v noci nepocikava...? Je to uz poriesene...mame podobny problem....ale sme starsi
@pieksamaki nie, vôbec, ale museli sme absolvovať až 3 cystoskopie. Ako som spomínala vyssie, vďaka cystografii mu bol odhaleny reflux oblicky. Kvôli zápale oblicky mal nejaké dilatacie a taktiež dlhodobym neriesenim stavu poskodeny mocovy mechúr. To sú už nezvratne poškodenia, preto je veľmi dolezite prist na to čím skôr. Pri prvej cystoskopii mu výrazne pomohli, upravili čo sa dalo, ja som to vnimala ako obrovsku zmenu, lebo prestala nočná enureza. No oni zvnutra vidia, v akom je to mocove ustrojenstvo stave, preto sa musel podrobit aj ďalším cystoskopiam. Ešte stále chodime na kontroly a stále sa urologom ani nefrologicke nezda ten stav uspokojivy. Ja preto robím cystografii velku osvetu, lebo keby sme ju absolvovali skôr, nemusel by dostať tazky zápal obličiek s týmito nasledkami. Nebojte, zvladnete to. Je to obycajne cievkovanie.
@lana015 tak je mi luto co prezivas,ale bojuj za to aby si s malym mohla byt hospitalizovana,ale ak by maly s tym nemal problem zostat tam sam tak....ja by som sa asi tiez nesustredila a preco tam vlastne nemozes byt s nim?