Enuretik -nočné pomočovanie

tatianaskodova
14. aug 2021

Prosím vás, má tiež niekto takýto problém u starších detí? A ako ho riešite? Máme 6.5r syna a už teda skoro 2r ho aj liečime na urologii ale akosi tie lieky nezaberajú, resp.na chvíľu a znova sme tam kde predtým.... Vzhľadom na to že sú to dosť ťažšie lieky(minirin melt 120) keď vidim že prestávajú zaberaťa a synovi nerobia dobre prestala som mu ich dávať(po porade s dr) alebo sme skúsili kombináciu s inými (uroxal) co tiež nie sú najslabsie lieky ale výsledky sú ale len krátkodobé a časom sme spat na začiatku. a co ma znepokojuje ešte viac mame aj 3r syna ktorý už rok nenosí plienku no teraz cca 2m dozadu sa začal opäť v noci kde tu pomocovat... Predtym sa krásne zobudil šiel na serblik, alebo prespal celú noc bez pocilania a teraz je to tak ze ho aj dám v noci cikat a predsa si do rána ešte cvrk e niekedy viac inokedy menej no stále pranie a prezliekanie perín ma. Nebaví tak už mu opäť dávam plienku.... Nerozumiem vôbec tomu a veľmi ma to trápi... Začala som im teraz obom dávať ľubovník bodkovaný tinktúru ako alter.liecbu s nádejou že by to mohlo zabrať no výsledok zatiaľ nemám ziaden viete mi prosím niekto poradiť či už s inou alternatívnou homeopatickou liecbou alebo medicínou, naozaj som už zúfalá s tohoto... Dakujem za každú radu,

miri001
14. aug 2021

Chapem ta moj syn mal nocne pomocovanie do 14r a fakt kazdy den,tiez sme mali minirin,2h pred spanim nepil ,skusala som aj budik co pipal ked bol mokry,dokonca som ho budievala a nic nepomohlo on proste mal tak tvrdy spanok ani si nepametal ked som ho brala v noci na wc,prestalo to samo od seba pocas letnych prazdnin ako isiel do 9rocnika,odvtedy sa budi ,on aj dost casto chodi cez den na wc a vsetky vysetrenia ma vporiadku

janage
14. aug 2021

@tatianaskodova pozor na ľubovník v lete, v kombinácii so slnkom môže na koži spôsobiť pigmentové škvrny.
Čo sa týka prezliekania. Kúp také šité nepremokavé látkové podložky, sú vhodné aj pre alergikov. Daj krížom cez posteľ, potom už len tie podložky vymeniť, nemusíš celé prezliekať. Teraz je teplo miesto periny plachtu, v zime som obliekla deku tenkú ale hrejivú. Rýchlo sa vypralo aj vyschlo.

tatianaskodova
autor
15. aug 2021

@miri001 ahoj ďakujem za odpoveď, a dúfam že to teda aj u nás pominie samo... Ja len za to ze je s toho aj on dosť frustrovaný lebo ani sám do tábora s kamarátmi nemože ísť ani k nám spávať nikoho neberiem koli tomu aby sa mu nebodaj neposmievali za to🙄... A tak ma to trápi aj za neho... No on mam a teraz také fázy, 2 dní nič a potom 3i dní ako cap🙈..., a tiež ho budievam niekedy keď sa ja zobudím ako sa mrvi lebo viem ze vtedy sa pocikal, a veru tiež spi ako zabitý.... Tak tvrdo že tiež ani on o ničom ráno nevie

tatianaskodova
autor
15. aug 2021

@janage ďakujem za info, to som nevedela a dám si na to pozor... a kúpila som už tie podlozky na madrace ale stáva sa mu niekedy že sa tak veľmi pocika že pre cika aj pyžamo to ma nenapadlo prikryt ho plachtickou v lete....no verím ze mu teraz zmena podávania liekov pomôže je to trosku lepšie, každé nepocikanie je pre neho malé víťazstvo.... Momentálne je to +- obdeň🤷‍♀️a minirin mu vysadila úplne lebo nemal na jeho správanie dobrý dopad.... No uvidíme ako budeme napredovať....

janage
15. aug 2021

@tatianaskodova tú podložku je najlepšie takú širšiu a krížom cez posteľ. Ľahko vyberie aj sám netreba sa s celou plachtou trápiť. A ľahko prehodí novú. Netreba sa mordovat s prezliekanie celej postele. Zhodí pyžamo, podložku, plachtu na prikrytie, kôpku dá bokom, vezme nové, spí ďalej. Ráno vyperiete, večer máte suché.
S tými kamošmi a prespavaním veru je to ťažké.
Držím palce. Mala som známu a tiež syn, trápili sa po lekároch chodili a v 14 zrazu akoby uťal a všetko v poriadku.

svuniecko
19. okt 2022

@tatianaskodova rada by som sa pridala. Pomohlo niečo synovi ? Môj syn 9rokov a stále každú noc pocikani. Už 3tyzden berieme minirin. Najprv jednu tabletu, nič. Neskôr dve tak na týždeň zabrali a už znova 4noc vstane mokrý....som už tiež zúfalá a tiež každý deň prať...on spi v cikancoch... hrôza....tak neviem ako ďalej.znova plienky? To som tak nechcela 😔
@tatianaskodova

tatianaskodova
autor
20. okt 2022

@svuniecko dobrý deň,my sme tiež brali minirin ale nezaberali,alebo zabral len na chvíľku a po čase akoby si telo naň zvyklo a zbytočne ich v podstate bral,aspoň z môjho pohľadu a teda sme ich vydali.. momentálne má predpísané plienky od urológa a má len tie...zatiaľ je stav taký že jeden x je lepšie inokedy horšie....

svuniecko
20. okt 2022

@tatianaskodova aha. Takže nič iné neostáva len čakať kedy a ci sa to zmení....ďakujem.

tatianaskodova
autor
23. okt 2022

@svuniecko ano, ono sa to určite poddá,len otázka je že kedy...vôbec netreba za to deti haniť ani im to nejakým spôsobom pripomínať a vytykat,keby to vedeli ovplyvniť ovplyvnia to..a od urologicky viem že v dnešnej dobe je naozaj veľa takýchto detičiek v rôznych vekových kategóriách čo sa liečia na enurezu. Určite sme nie v Tom sami😉....prajem aj Vám veľa šťastia nech je to celé za nami🍀

svuniecko
24. okt 2022

@tatianaskodova tak tak ďakujem pekne. Držme si palce ✊️