Endokrinológia - vyšetrenie trojročného dieťaťa

katka1205
26. mar 2014

Ahojte, chcem sa opytat kto ma s tymto skusenost a vie poradit... maly bude mat 3 roky v maji a boli sme na preventivke a ukazalo sa ze je maly, poslali nas na endokrinologiu a priznam sa, ze som z toho cela nesvoja. ake vysetrenia nas tam cakaju? alebo co zaujima lekarov? mozno len predbezne panikarim, ale chcem byt pripravena. dakujem za kazdu odpoved 😉

izabelkas
26. mar 2014

zoberu krv a pobehaju sonom po krku 🙂 Nic strasne.

izabelkas
26. mar 2014

@katka1205 A potom sa budu este asi dost pytat rozne otazky.

katka1205
autor
26. mar 2014

@izabelkas a co take ak sa smiem spytat?

maznacik007
26. mar 2014

pod do skupiny mame doma trpaslíka tam sa dovies všetko

izabelkas
26. mar 2014

@katka1205 No napriklad či ma radsej teplo alebo chlad atd. 🙂 Ale to nie je podmienka, ja som tam chodila asi 8 rokov, takze vselico sa vzdy pri kazdej kontrole pytali. Jednoduche otazky. Ale ked ide o prve vysetrenie tak asi len zoberu krv...

katka1205
autor
26. mar 2014

@izabelkas ono ja som bojim, ci to nie je vaznejsie... alebo ake testy sa robia.. co ho caka... viem ze sa podavaju injekcie na chybajuci hormon... a len mam strach co nas caka..alebo ci nie su nejake horsie vysetrenia.. a celkovo je to pre nas nove a nic o tom neviem...

wena
26. mar 2014

Pri prvej návšteve len zoberú krv a pošlú na rozbor a urobia ultrazvuk štítnej žľazy. Nič hrozné 🙂
Potom neskôr už podľa výsledkov..

heln
27. mar 2014

ahoj, áno, ako píšu ostatné maminky, v prvom rade zoberú krv, aby zistili hladiny hormónov a spravia sono štítnej žľazy,
koľko meria, keď sa môžem spýtať? ono, to vôbec nič nemusí znamenať, niektorí chlapci jednoducho rastú v určitých obdobiach pomalšie... napríklad troj ročný chlapec čo narástol za 1 rok 1cm a je úplne v poriadku....
a netreba panikáriť, ak by mu aj chýbal rastový hormón, tak myslím, že v troch rokoch sa to ešte nerieši, ale neskôr....