Elmex gél alebo GC Tooth Mousse pre ročného a 3 ročného?

karolinka1991
13. máj 2019

Ahojte,

prosím, vie mi niekto napísať rozdiel medzi týmito gélmi? Môžem dať Elmex gél rovnako 1rocnemu ako aj 3rocnemu dieťaťu? Alebo Tooth Mousse mladšiemu a Elmex Gel staršiemu? A použitie je rovnaké? Co účinnosť? Aké máte skúsenosti? Ako ste spokojne? Ďakujem :*

diewcatqoo
13. máj 2019

Elmex obsahuje fluorid, tooth mousse je bez fluoridu - obsahuje vapnik a tusim fosfat. Male deti by nemali prijimat vela fluoridu, staci, ak im zubky cistis pastou, ktora obsahuje fluorid a tu zjedia. Elmex gel by sa nemal jest, co u rocneho dietata asi nie je mozne, kedze tak male dieta nevie vypluvat. Trojrocne by uz mohlo vediet vypluvat, takze preto sa aj na elmex gele uvadza, ze je vhody od 3 rokov.
Ja pouzivam tooth mousse pre dvojrocneho, ktory ma pokazene stolicky. Mam pocit, ze gel tie existujuce kazy akoby zakonzervoval a netvoria sa mu zatial ziadne nove. Kazdy vecer, pripadne obden mu potriem zubky s prstom, na ktorom je gel. Dolezite je potom uz nic nejest a nepit, aby to malo ucinok. Mame vanilkovu prichut a synovi velmi chuti.

karolinka1991
autor
13. máj 2019

@diewcatqoo joj si zlata, ďakujem 🙂 čiže asi v pohode, keď dám obom ten Tooth Mousse, nie? A treba tak často? Počula som, že natrieť 1x do týždňa, ale tiež som rozmýšľala, či to nie je málo. Ú nás má staršia veľmi pekne zúbky, no mladšej som našla také biele fliaciky na horných (nechápem od čoho, keďže hygiena a všetko je rovnaké ako u staršej), tak preto chcem ten gél. Ďakujem :*

diewcatqoo
13. máj 2019

@karolinka1991 nemas za co.. ja som to konzultovala so zubarkou a vysvetlila mi to takto. Co sa tyka pouzitia, povedala, ze idealne obden pouzivat, pripadne aj menej. Len syn je uz tak nauceny, ze hned po vecernom umyti pyta gelik, tak vzdy dame aspon na jeden zubok trosku 🙂
Inak na tu hygienu a vsetko rovnake ako u starsej sa nespoliehaj. Ja mam 3 surodencov, co sa tyka vyzivy a hygieny, mali sme vsetko rovnake a ja som dopadla tak, ze mam otrasne zuby a zvysok ma zuby pekne. U syna som sa od novorodenca snazila dbat o hygienu, lebo som sa snazila predist tomu, aby mal take strasne zuby ako ja. Ked vysiel prvy zubok, hned sme sli k zubarke, nepapa ziadne sladkosti, zubky naozaj cistime odkedy sa narodil a v roku a pol, ked nemal este ani poriadne stolicky vonku, uz boli skazene 😐

karolinka1991
autor
13. máj 2019
karolinka1991
autor
13. máj 2019

@diewcatqoo ďakujem pekne za všetky postrehy, no a tiež si hovorím, že to bude asi skôr genetika, každé dieťa je iné... Tak držím palce, aby sa zúbky ďalej nekazili, paa :*

marcelatje
13. máj 2019

@karolinka1991 elmex gél je až od 6 rokov. Použitie raz týždenne. Gc tooth mousse je vhodný aj pre malé deti, ideálne používať denne.

diewcatqoo
13. máj 2019

@karolinka1991 dakujem.. aj vam prajem, nech mate zubky zdrave lebo pokazene zuby, to je trapenie

julia85
17. dec 2019

@diewcatqoo kde ste to prosim kupovala? Ak tomu dobre chapem, tak ta tooth mousse nie zo znacky elmex, vsak?

diewcatqoo
18. dec 2019

@julia85 nie, nie je to znacka elmex. Kupovala som to cez internet, ale magistra v lekarni mi vravela, ze mi to tiez vedia objednat. Zijem v zahranici, tak tam. Ale maju to napr aj tu https://www.nazuby.eu/GC-Tooth-Mousse-Meloun-35-ml
Mame vanilkovu prichut

janta07
20. feb 2020

Mozem sa opytat ako ste boli spokojne s tou pastou tooth mousse? Pomohlo? Dakujem

denie111
18. mar 2022

@karolinka1991 ahoj ako nakoniec pomohol ten gc tooth mouse na tie biele fliačky.. Aj môj ma na horných zubkoch a tiež mu umývam a tiež som mu objednala tu pastu alebo ten gél...

karolinka1991
autor
18. mar 2022

@denie111 ano, pomohlo super 🙂

denie111
18. mar 2022

@karolinka1991 ahoj nakoniec si ako používala ten gél u ročného? A ako často?

karolinka1991
autor
22. mar 2022

@denie111 moja sa narodila koncom februara, tak mala asi 15 mes, ked som zacala pouzivat ten Tooth mousse a zda sa mi, ze prvych par tyzdnov som pouzivala kazdy den, lebo to male dieta aj tak nevie tu pastu udrzat natretu na zubkoch dlho, vela z nej prehltne...podla mna sa nejake kratsie obdobie moze pouzivat aj kazdy den, ak das male mnozstvo a potom by som davala trebars raz za tyzden, ked sa to uz zlepsi

denie111
22. mar 2022

@karolinka1991 a môžem sa spýtať ty si v noci ešte vtedy kojila? Alebo píla v noci ešte mliečko?

karolinka1991
autor
22. mar 2022

@denie111 ano, pila mlieko aj 2x-3x za noc, ale po natreti az asi o 4 hodky

denie111
23. mar 2022

@karolinka1991 jaaj... My vieme vydržať iba hodinu.. Potom ideme spať a zaspáva mi na prsníku... Viac neviem aby vydržal.. Lebo aj večerať treba.. Kus počkáme umyjeme zuby... A ešte sa hráme aspoň hodinu kvôli paste... Keby sme šli spat hneď chce cicku a to by malo nulový efekt.... Snáď aj takto pomôže..

karolinka1991
autor
23. mar 2022

@denie111 myslim, ze ano, drzim palce 🙂

denie111
23. mar 2022

@karolinka1991 jeeej ďakujem pekne a presne toto som. Aj chcela vedieť ci by som to. Mohla používať miesto zubnej pasty povedzme večer.. Lebo môj si nechá umyť zuby aké už keď mu ešte raz chcem natrieť tak to je boj.. Tento článok mi dosť pomohol... Teda ráno budem s elmex co je pre deti a večer s gc tooth mousse.... ☺️

karolinka1991
autor
23. mar 2022

@denie111 👍😘

denie111
23. mar 2022

@karolinka1991 🤗🤗

mina59
8. máj 2022

@karolinka1991 ďakujem tento článok aj mne pomohol 🙏

karolinka1991
autor