Dostal som sa ku zaujímavým informáciám s ktorými sa chcem podeliť...
Elektrosmog (elektromagnetické žiarenie) preukázateľne malým deťom škodí. Majú tenšie kostí a nevyvinutý organizmus, ktorého správny vývoj môže byť elektromagnetickým poľom ovplyvnený!
Vo všetkých Francúzskych škôlkach zakázali WIFI zákonom!
Ak môžete - zopár základných rád:
- nenechajte dieťa volať z mobilu (babky sa určite radšej potešia osobnému stretnutiu)
- deti nech nenosia (nehrajú) mobil alebo tablet so zapnutou sieťou komunikáciou ani wifi či bluetooth - väčšinou je možný režim "V Lietadle" alebo "Off-line" ktorý vypne bezdrôtové siete
- nenoste mobily vo vreckách (radšej v kabelkách či taškách)
- nevolajte v aute, výťahu či v miestach so zlým signálom...
- ... viac http://www.elektrosmog-ochrana.eu/
Ochrana pred elektrosmogom môže byť zadarmo a jednoduchá - stačí zopár malých zmien.
Mimochodom nosenie mobilu vo vrecku nohavíc dokázateľne zabíja plodnosť mužov o 30%.
Čo si o tom myslíte?
@stanislavk je to tak, škodí to všetkým. Ja som o tom presvedcena.
môj by ho mohol začať nosiť v gatiach, mali by sme vyriešenú antikoncepciu
Rozhodně to škodí. Přírodě (viz včely) i lidem. Ale málokomu to vysvětlíš...připojení k síti a komunikační technologie jsou novodobou drogou, závislostí, které se nikdo nehodlá zbavit.
Práve čítam knihu Antifragile od finančného matematika p. Taleba- ten úplne krásne dokazuje, že príroda si väčšinou vedie správne a práve ľudia sú tí, ktorí robia oveľa viac chýb ako príroda- v tomto prípade teda nie je dôkazové bremeno dokázať, že elektrosmog škodí, ale práve naopak, mali by byť poskytnuté skutočné dôkazy o tom, že elektrosmog neškodí - stále čakám a nič 🙂 (a ony vlastne ani nemôžu byť poskytnuté, keďže elektrosmogom sme zahltení ešte príliš krátko, aby sa dalo čokoľvek dokázať)
.
Aj o dalšom ludskom vynáleze- fajčení- si ľudia dlhé roky mysleli že je cool, než sa neprišlo po desaťročiach sledovania na to, že spôsobuje množstvo chorôb.
A aj o mnohých iných veciach- rôznych kontroverzných liekoch, radioaktivite, lobotomii atd atd atd príklady sú prakticky z akejkoľvek oblasti - sa sprvu uvažovalo ako o v podstate neškodných ... jednoducho nakoniec čas ukáže- len ja by som nechcela byť tým, na kom sa to ukáže 😅
@stanislavk hmmm...to by bolo ok..a ako odstranis napr.vysielace z panelakov?
atd,atd,...
Teraz uz len s nostalgiou spominame na 80. a 90. roky ...zlaty to zivot bez mobilov, tabletov....apson nehrozilo ze sef zavola ze treba ist na nadcas kvoly blbostiam....ale pokrok nezastavime aj ked sa rozkrajame 😖
@terezka1947 stali sme sa otrokmi technologie (vrátane mňa - mobilu sa nevzdám len ho budem používať rozumne) 🙂
Ale hľadám najlepšiu cestu kompromisov - ak mám BTS vysielač 500metrov odo mňa - neznamená že musím ešte aj mobil nosiť vo vrecku a zaspávať so zapnutou wifi 20m odo mňa!
Mimochodom v Prešove sa rozbehla iniciatíva na reguláciu BTS vysielačov - www.regulaciavysielacov.sk!
A urcite by som si vybral skolku pre deti bez vysielača na streche a ideálne aj bez wifi!
A fakt zopar tych pravidiel nie je mimoriadne velke obmedzovanie - za zníženie zdravotných rizík mňa a detí mi určite stoja!!!
@lubkavargova1 pokrok nezastavime ale dajme pozor: "dobrý sluha a zlý pán"...
Nie som nejaký extrémista ale keď zopár pravidiel a ten ochranný obal pomôžu, tak sa tomu viem prispôsobiť!
@katarinnak hlavne treba dať pozor na deťúrence a mamičky!!! Preto som na to chcel takto upozorniť - naozaj je to asi aj o informovanosti a spoločenskom prístupe.
Pretože niekedy sú ľudia slepí aj voči svojmu blízkemu okoliu - a keď tehotnú kamarátku upozornil že by som nenechával telefón pri brušku tak dosť prekvapene a nechápavo na mňa pozrela. Ale potom ju to zaujalo a dala si pekne vysvetlit....
Mobily a bezdrôtové zariadenia sa akosi stali bežnou súčasťou života a každý ich berie ako samozrejmosť aj napriek vedeckým dôkazom a zdravotným hrozbám ohrozenia.
Preto treba pokojne upozorniť na riziko aj okolie - ale samozrejme je na každom aby si rozhodol o tom či to chce obmedziť alebo risknúť... nie je nič horšie ako byť chorý či mať choré dieťa!
Jasne, nedavajte, nech deti telefonuju, radsej osobne stretnutie, to je take jednoduche, ked jedba babka je 300 km a druha 400 km, toto su zase len stretnutia ludi, co nadavaju na dnesnu dobu, aka je zla, premodernizovana a podobne, ale to, se jazdite autami a ten smog je omnoho horsi, to uz je ok, vsak? Tak nielen, zeby ste nemali pouzivat wifi, mat mobi pri sebe, mali by ste chodit peso a na bicykli, aby ste neznecistovali vzduch
@stanislavk hm....vidim,ze sa vyznas v terminologii(BTSka 😉 )
vies,1000x radsej by som mala tu BTSku na svojom panelaku ako byvala oproti tomu "vysielaniu" z nej...
ale mas pravdu,pokrok nezastavime...ale aspon nejaku rozumnu mieru ustat by bolo dobre...
@moni244 🙂 vsetko je na nas! Popravde ja som babkam povedal ze radsej za nimi prideme (je pravda ze nie az tak daleko 100km a potom oni k nam - dochodcovia maju dopravu zdarma) alebo nech si daju skype a mozu sa porozpravat!
Aj telefonovat sa da bezpecnejsie - len treba poznat nejake zasady... (Idealne specialnu handsfree sadu na volanie a telefon dalej od tela) alebo telefon na reproduktor a tiez dalej od tela - nie je to velmi komplikovane, vsak? A aj zadarmo - len treba CHCIET!
Staci si to najst a dodrziavat to - ak to chces! ;) Preto som zalozil tuto temu - ak nechces nemusis.
Myslim ze aj vyrobcovia telefonov (myslím Motorola) upozornuju v navode ze nedrzat telefon blizko pri hlave. A ked to uz tvrdia vyrobcovia, tak hadam na tom nieco bude... ale zariad sa ako chces. Ja nebudem cakat 5-10 rokov ak mi nejaka studia povie ze detom vzrastie zdravotne riziko o xxx% len preto ze nevyhnutne "potrebovali" volat s babkami kazdy den pol hodiny!
Mimochodom doma mam myslim kompletnu zbierku modernej techniky ale pouzivam ju co najbezpecnejsie a wifi mam vypnute!
Dokonca mam aj auto 😉 aj keď máš pravdu že preferujem bicykel. 🙂 Dokonca mam rad aj dnesnu dobu - dava obrovske moznosti... Mozno kedysi mali ludia ku sebe "blizsie" ako dnes - ale to zalezi na tebe a tvojom okoli. Aku si tuto dobu urobis taku ju budes mat.
@terezka1947 🙂 studoval som ked manzelka bola tehotna... 🙂
A nasiel som toho kopec co ma znepokojilo.
Mas pravdu ze BTS su smerove a ziarene "nadol" by malo byt slabe resp. ziadne ale "malo by to byt"! Myslim ze som kdesi na webe nasiel merania kde namerali slusne ziarenie aj v bytoch pod BTS - dokonca aj nad dnesnu normu - ktora sama o sebe je velmi diskutabilna! Americania!!! maju prisnejsiu normu ako EU.
To presovske zdruzenie ma zaujalo a chcem s tym pomoct. Su moznosti ako rozumne regulovat BTS o co sa snazia.. a to beriem ako moj maly prispevok buducnosti pre moje deti. 🙂
@stanislavk vies,wifi je horsie ako BTSka...
a co sa tyka BTSky,mate z nej nejake peniazky a neviem,co Americania merali...ale tazko v bytoch pod nimi sa nieco namera,fakt tazko
zober si,ze na velke hotely,co maju BTSky na streche musia davat zosilnovace dole,lebo nie je signal v miestnostiach
neviem,ale v PO je myslim podstatne vacsie nebezpecenstvo napr. zo strechy nemocnice,kde ani technici nechcu chodit bez toho,aby nepovypinali radia a kadejaki ini majitelia "anten" svoje "ziarenia" a dalej,pokial viem,mate tam novy stoziar s kadejakymi novymi antenami,atd...a v stede mesta...
vies,ono...my sme velmi mali pani na ovplyvnenie takychto veci 😒
ale to,co mozme robit si uz spomenul vyssie...a vsetko,aj moderna technika sa da pouzivat v rozumnej miere a nemala by nahradzat osobny kontakt.
@stanislavk ...zelezobeton vas chrani pred ziarenim...
tazka tema,vzdy sa bude dat spekulovat...
@stanislavk nuz, toto je taka tabu tema, lebo sa od mobilov proste nevieme odtrhnut, tak o tom radsej nechceme ani pocut... veru, tu vo FR su na to citlivejsi, kazda domacnost ma pevnu linku, na noc mobily vypiname, ked nezabudnem, aj wifi. nie, ziareniu sa nevyhneme, ale aspon nam to nemusi ziarit par cm od hlavy... 🙂 😉 Ale na MK sa radsej diskutuje o kravinach 😀
@vierkac ale práve zodpovedné mamičky, ktorých je tu mnoho by sa mali týmto najviac zaoberať! Ideálne aj poučiť okolie... 🙂
osobne som na 100 percent presvedcena o skodlivosti elektrosmogu.......roky ma priserne bolievala hlava....pobehala som rozne vysetrenia a nic.....potom sme s manzelom zacali hladat priciny a skusili sme eliminovat elektrosmog v nasej domacnosti.....mobil pouzivam minimalne aj to volam bud na hlasny odposluch alebo cez sluchadla, wifi zapinam len na nevyhnutny cas, vyhodili sme mikrovlnku a chladnicku presunuli do spajze.....hlava obcas boli ale neda sa to porovnat s minulostou....takze moj nazor je, ze sa skutocne treba zamysliet a snazit sa obmedzit veci, ktore nas zabijaju.....
Ja pouzivam na telefonovanie BT handsfree. Pri detoch, kocikovani mam volne ruky a neziari mi telefon do sisky...
Ja si o tom myslim to, ze som si vedoma a viem, ze skoro kazdy doma mame pocitace, pracky, telky, chladnicky a x dalsich veci, ktore su napojene na elektrinu a musia jednoducho vytvrarat nejaky elektro odpad...a to nehovorim, ze v praci su kopirky neony atd...cize som si toho vedoma, s telefonom nespim atd. pouzivam ho klasicky, by som povedala snazim sa minimalne, ale na to aby sme sa vyhli vsetkym neduhom elektriny, to by sme sa museli vratit do stredoveku a sviecka a ides....ja si myslim, ze ak niekto napise, ze nieco skodi, nejaka spolocnost, vedci atd... tak neobjavil ameriku a vsetci sme si vedomi istych vplyvov, ale teraz nejdeme hromadne prat do potoka, lebo aj to by skodilo vode atd atd...cize to je pre mna cely kolobeh a sled veci, ktore tazko, len tak ovplyvnit...
@fuska fuska, zial bluetooth je dalsia bezdrotova sada, ktoru mas priamo v uchu - je taka specialna nekovova handsfree sada. A nestoji pritom vela! A je to lepsi sposob na telefonovanie...
@jeennyv - nikto nechce nevyuzivat moderne technologie - ja internet zboznujem! Len to treba poznat a vyuzivat rozumne... 🙂
A primarne chranit pred vecami ktore maju dokazatelnu skodlivost na zdravy - chranit deti a tehotne! (a zbytocne sa nevystavovat - neriskovat)
@stanislavk Ale ziarenie BT, wifi a telefonu sa neda porovnat. BT je teda ovela mensie zlo. 🙂
Samozrejme, že škodí. A nie len malým deťom. Môže spôsobovať aj toto:
• migrény, vyčerpanie
• pocit elektrizovania v končatinách a chrbtici
• kŕče v svalovej hmote
• symptómy podobné chrípke
• intenzívne sny
Našla som zaujímavý článok o tom ako sa pred ním chrániť na: http://denzeny.sk/sme-v-ohrozeni-pohlti-nas-ele...