Dobry vecer, moj trojmesacny syncek ma ekzem po celom tele, zlialo sa mu to do cervenej mapy, vyzera to hrozne, ako spalena koza. Place, pravdepodobne ho to boli, svrbi. Ja som z toho psychicky znicena, je to strasne, boj s veternymi mlynmi, natieram, mam od pediatricky masticky, zatial ziadne zlepsenie..kortikoidy nam zatial nepredpisovala ale vidim to tak ze to smeruje k tomu..ako ste to zvladli psychicky, ako sa z toho nezblaznit? A co vam zabralo na ekzem? Je tu niekto kto ma tiez hroznu skusenost, cele telicko cervene a na dotyk suche vystupene flaky?
@oksanka1 hlavne by som neockovala s ekzémom a dala odklad....môže sa to tým rapídne zhorsit
U nás to bola alergia ABKM, takže špeci mlieko, hlavne neočkovať, kedže je to zápal a u nás zabrali až kortikoidy na 3tyždne a celkovo telo sa čistilo 4mesiace od mlieka, aby nemal ani jeden fľak. Excipial nedávaj v žiadnom prípade, ten štípe na takúto kožu. Ja používam Biodermu Atoderm šprchový olej, tekuté mlieko a teraz gel, /samozrejme sú aj iné značky/ zmenila som po čase. Kortikoidy mal zarobené s ichtyolom. A premasťovať aj 5x denne Biodermou. Kúpať v hypermangane. A hlavne niečo prosti svrbeniu ako je Fenistil. Chcela som ti ukázať, ako to mal môj, ale nemám už fotky na pc, ani v mobile. Jemu sa to dokonca v najhorsom období zlialo na hrudníku dokopy.
Hned zajtra choď nech ti predpíše mlieko bud neocate, alebo Nutrilon Allergy Digestiv Care, ak povie, že nemôže, ale môže a hned môžete spraviť aj mesačný eliminačný test. A objednajte sa na alergo, alebo gastro. Aby mal kto predpisovať mlieko. Držím palce
A ešte ma napadlo, nemá náhodou prvé očko za sebou? Nám sa to spustilo potom
Prepáčte, že spamujem, ale kludne mu dajte bud nurofen,alebo paralen od bolesti, lebo ono ho to aj bolí a inak, my sme boli aj v BA s tým a chceli ho hospitalizovať, ale odmietla som, zvládli sme to doma, ale poctivo natieranie 5x denne, v žiadnom prípade mlieko v ničom, ani dalšie 4mesiace nemal. A v 10m. mu robili testy na alergie a všetko negatívne, tak sme prešli na klasické UM, ale netrvalo to dlho, len dva mesiace a znova sme na Digestive, lebo sa mu zas začal robiť ekzém.
Dcérka mala tiež od mala ekzém, skúšali sme všelijaké krémy na predpis, vždy sa jej opäť objavil a čím ďalej viac ju to svrbelo... Vtedy nám pomohla A-DERMA Exomega Control balzam + sprchový olej, hlavne uľavilo od svrbenia a časom aj pekne vymizlo 😀 keď sa občas objavia suchšie svrbivé miesta, tak zase chvíľu používame A-derma alebo bioderma atoderm, tiež sprchový olej a balzam (intensive baume) 😀
Isla by som na kozne. Nepotrebujes ani vymenny listok. Cim skor zajdes, tym lepsie.
@danielahamar moj to ma podobne..tiez mam pocit ze ho to stipe a boli..hlavne ked ho natieram na niektore kremy reaguje placom..zabrali vam az kortikoidy? V Ba ste boli kde? U koho?
@danielahamar co je to eliminacny test?
@oksanka1 v BA v nemocnici pre deti, tam sú kožné ambulancie, eliminacny test je vylúčenie bielkoviny kravskeho mlieka, mesiac sa robí tento test. Áno, až kortikoidy zabrali a hlavne strava. Ekzém je z čriev. A určite excipial nepoužívať!!! Treba ísť kožnej, toto je urgentne prípad, keďže to boli, svrbí a ako hovorím, aj s mliekom treba niečo robiť.
@danielahamar hypermangan pomohol? Nebude ho to stipat?
@oksanka1 hypermangan je na zápal a upokojenie pokožky, ale určite nestačí
No ako? Volali ste nejakej mudr?
@danielahamar ano volala som pediatricke, zajtra k nej ideme, budem si pytat ku koznej vymenny listok
@oksanka1 my mali histamin ale syn ked mal 3r sa mi po celom tele vyhadzoval a 3kozne pobehali co len maste bachali a hotovo.DR hemza sice dal maste ale aj kozne testy hned robil a potom zas dalsie robil takze vedela som sa odrazit ze aj stravu upravit.Takto sa mu to sirilo po celom tele.Az po jeho nasteve v Bojniciach sa to zacalo lepsit a ked upravili stravu tak teraz je uplne minimum alebo nema nic
@slnko2222 toto je histamin?
@danielahamar ano jemu sa to odvijalo takto a este nam zistili na imunologii aj porusenu imunitu.Ked ho mastavili a upravili stravu postupne to islo do roka sme sa dali dokopy a odvtedy sa ako takmdrzime sem tam nieo sa vyhodi ale uz nie take velke mapy po celom tele.A ono to ako ekzem vyzera ale maste z toho nam zabrali jedine kortiko alebo skin cap aby mu to zapalene vysusilo a az potom premastit a zmizlo to.No poviem ti uzili sme s tym ☹️Leto bolo najhorsie 3r ani kupat sa slnko nic no hroza
@slnko2222 takéto mapy ma momentálne môj, ale ja to pripisujem mlieku🙄, no uvidíme do júna, má kontrolu na alergo, že co bude zas z krvi, okrem zníženej imunity
Niektorým bábätkám sa už po narodení objavia po telíčku "červené fliačky", môže ísť o dermatitídu / ekzém alebo aj obyčajné podráždenie a reakcia na jedlo, prášok, kozmetiku... Niekedy ide len o sčervenanie, svrbenie, ale niekedy to môže prejsť až do bolesti a pľuzgierov. Spúšťačom môže byť kontakt s alergénom alebo dráždivou látkou, hubová infekcia, ale aj dehydratácia alebo iné ochorenie.
Svojmu dieťatku vieme pomôcť aj esenciálnym olejom Muškát (Geranium) alebo Slamienkou (Helichrysum)
Ak mas zaujem tak v nasej skupine si radime ako vyuzit esencialne oleje pri zdravotnych problemoch alebo pri beznom vyuziti v domacnosti https://www.facebook.com/groups/219039623700130
Isla by som ku koznej. Skus dat fenistil kvapky aspon