Ekzém u malého dieťatka

maciak410
12. apr 2022

Ahojte mal tu niekto problém u malého bábätka s ekzémom? My furt len doktori žiadne maste nezaberajú už sme zúfalí. Ak ste mali čo bolo príčinou čo vám pomohlo, ďakujem za každú odpoveď.

amelia89
12. apr 2022

@maciak410 ano ja od 3M. Nepomohli nam masticky az vyradenie mlieka- bola to potravinova alergia, od vyradenia mlieka do mesiaca to bola obrovska zmena. Ale stale sme aj tak premastnovali,atd. Po roku a pol sme sli na potravinove testy.

weronika2306
12. apr 2022

@maciak410 aj my sa trápime s ekzémom už asi dve mesiace.. príčinu zatiaľ neviem 🤦 ,čakám na výsledky z alergologie.. a zatiaľ len mastime a mastime

maciak410
autor
12. apr 2022

@weronika2306 len či je to mastenie stále dobre našej malej vyšli aj zvýšené kúsok pecenove testy kôli mastiam. Nás poslali o mesiac na imunológiu a momentálne čakáme na výsledok či má alergiu na bielkovinu kravského mlieka

maciak410
autor
12. apr 2022

@amelia89 mlieka akože ty si kojila a nejedla nič mliečne? Lebo ak to som skúšala na dá týždne a ekzém stále stále. A ja teda mliečneho moc nezjem.

lenuska9999
12. apr 2022

@maciak410 my to riešime už 3 mesiace. Až mi je do plaču keď viem , koľko masti, sirupov, krémov, kvapiek, tabletiek už môj malý syn kvôli tomu pojedol a nič nezaberá. Teraz naposledy sme riešili alergologiu, čakáme za výsledkami z krvi, čaká sa asi 3 týždne. Ale rozmýšľam už o kúpeľnej liečbe v smrdakoch, dúfam, že nás vypíše, lebo už som vážne zúfalá

amelia89
12. apr 2022

@maciak410 ano tak ale ta dieta musela byt striktna- ziadne mliecne vyrobky, ale ani produkty ktore mlieko obsahuju alebo stopy mlieka. Nic proste. Vysledok som videla asi po mesiaci tej diety, zrazu mu to ustupilo vsade (+teda on maval aj krv v stolici)
Nehovorim ze ma toto tvoje babo iba hovorim co bolo spustacom ekzemu u nas.

lucia147852
12. apr 2022

Maste nepomáhajú, lebo príčina je vnútorná. U nás bola silná alergia na vajcia a pšenicu

lusi89
12. apr 2022

@maciak410 suhlasim s komentarom vyssie, pricina je vnutorna - u syna alergia na vajicka, a kedze som dojcila tak vajicka som nejedla ani ja (nic v com bolo vajicko), nasadili sme probiotika, zmenili praci prostriedok, a vykaslala som sa na vsetky “specialne” masticky od koznej ktore aj tak nepomohli a stav len zhorsovali. Je to dlhy proces. Pomohli nam kupele v epsonskej soli, telove mlieko pre deti od weledy a zinkova mast.

maciak410
autor
12. apr 2022

@lusi89 zatiaľ máme prvé výsledky má alergiu na laktózu a bielkovina kravského mlieka je hraničná ale do roka vraj tety vychádzajú falošné

babydesire
12. apr 2022

@maciak410 tiez bojujeme s ekzemami..najprv u syna,ten zda sa uz z toho "vyrastol" teraz u dcerky..uz druhy rok (teraz ma 3) ma ekzem na lickach aj na rucickach..vystupi to vzime a az do konca jari (ak je chladna jar) sa toho nevieme zbavit,,masticky nezaberaju

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babydesire
12. apr 2022

@deadlylucy tak mne mozes poradit..tie hlupe smradlave hnede masti nepomahaju a deti ich neznasaju

maciak410
autor
13. apr 2022

@deadlylucy no to si aj ja radu poprosím

maciak410
autor
13. apr 2022

@babydesire moja má ekzém asi po mne ja som z neho vyrástla ale až na základnej škole 🥺

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babydesire
14. apr 2022

@maciak410 ja som zdravotne problemy tohto typu nemavala...az v dospelosti tiez nieco ako alergia na zimu...moja mama ze v detstve mavala kozne problemy a tiez nic nezaberalo..a deti bud sa cele vysypu alebo az taketo cervene vysusene flaky na ruckach a lickach,,chuda,ma to az opuchnute,niekedy ju to svrbi

klejkaez
9. jún 2022

@amelia89 ahoj ak sa smiem spýtať, ako to myslíš vyradenie mliečka u babatka?
Ďakujem srdečne

amelia89
9. jún 2022

@klejkaez ahoj, ak je kojene- dieta u matky, ak ma UM tak specialne mlieko s nastiepenou bielkovinou

klejkaez
10. jún 2022

@amelia89 na umelom mliecku. Mali sme bezlakto.
Ale prešli sme na bebu HA1, ale este horsie uz ma 5mesacny aj kortikoidy.
Takze preto ss pytam som uz zufala co pomoze. Alebo na ake mliecko prejsť

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz