Ahojte mal tu niekto problém u malého bábätka s ekzémom? My furt len doktori žiadne maste nezaberajú už sme zúfalí. Ak ste mali čo bolo príčinou čo vám pomohlo, ďakujem za každú odpoveď.
@maciak410 aj my sa trápime s ekzémom už asi dve mesiace.. príčinu zatiaľ neviem 🤦 ,čakám na výsledky z alergologie.. a zatiaľ len mastime a mastime
@weronika2306 len či je to mastenie stále dobre našej malej vyšli aj zvýšené kúsok pecenove testy kôli mastiam. Nás poslali o mesiac na imunológiu a momentálne čakáme na výsledok či má alergiu na bielkovinu kravského mlieka
@maciak410 my to riešime už 3 mesiace. Až mi je do plaču keď viem , koľko masti, sirupov, krémov, kvapiek, tabletiek už môj malý syn kvôli tomu pojedol a nič nezaberá. Teraz naposledy sme riešili alergologiu, čakáme za výsledkami z krvi, čaká sa asi 3 týždne. Ale rozmýšľam už o kúpeľnej liečbe v smrdakoch, dúfam, že nás vypíše, lebo už som vážne zúfalá
@maciak410 ano tak ale ta dieta musela byt striktna- ziadne mliecne vyrobky, ale ani produkty ktore mlieko obsahuju alebo stopy mlieka. Nic proste. Vysledok som videla asi po mesiaci tej diety, zrazu mu to ustupilo vsade (+teda on maval aj krv v stolici)
Nehovorim ze ma toto tvoje babo iba hovorim co bolo spustacom ekzemu u nas.
Maste nepomáhajú, lebo príčina je vnútorná. U nás bola silná alergia na vajcia a pšenicu
@maciak410 suhlasim s komentarom vyssie, pricina je vnutorna - u syna alergia na vajicka, a kedze som dojcila tak vajicka som nejedla ani ja (nic v com bolo vajicko), nasadili sme probiotika, zmenili praci prostriedok, a vykaslala som sa na vsetky “specialne” masticky od koznej ktore aj tak nepomohli a stav len zhorsovali. Je to dlhy proces. Pomohli nam kupele v epsonskej soli, telove mlieko pre deti od weledy a zinkova mast.
@maciak410 tiez bojujeme s ekzemami..najprv u syna,ten zda sa uz z toho "vyrastol" teraz u dcerky..uz druhy rok (teraz ma 3) ma ekzem na lickach aj na rucickach..vystupi to vzime a az do konca jari (ak je chladna jar) sa toho nevieme zbavit,,masticky nezaberaju
@deadlylucy tak mne mozes poradit..tie hlupe smradlave hnede masti nepomahaju a deti ich neznasaju
@deadlylucy no to si aj ja radu poprosím
@babydesire moja má ekzém asi po mne ja som z neho vyrástla ale až na základnej škole 🥺
@maciak410 ja som zdravotne problemy tohto typu nemavala...az v dospelosti tiez nieco ako alergia na zimu...moja mama ze v detstve mavala kozne problemy a tiez nic nezaberalo..a deti bud sa cele vysypu alebo az taketo cervene vysusene flaky na ruckach a lickach,,chuda,ma to az opuchnute,niekedy ju to svrbi
@maciak410 ano ja od 3M. Nepomohli nam masticky az vyradenie mlieka- bola to potravinova alergia, od vyradenia mlieka do mesiaca to bola obrovska zmena. Ale stale sme aj tak premastnovali,atd. Po roku a pol sme sli na potravinove testy.